Υποκρισία που να καίει! Πέμπτη, 17 Αυγούστου 2017 15:45

 

Όταν ο γαλάζιος μιντιακός παραλογισμός συνουσιάζεται με την υποκρισία. Τότε είναι που ξεφτιλίζονται τελείως!

Το ΧΩΝΙ κρατάει ο Μάνος Κακλαμάνος


Πολιτική υποκρισία

Στις 16 Φεβρουαρίου 2017 κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία που αφορούσε στους πυροσβέστες πενταετούς θητείας, η οποία αρχικά παρέτεινε τη θητεία τους για τρία χρόνια και μετά τους μονιμοποιούσε στο δημόσιο, όπως άλλωστε ούτως ή άλλως είχε προβλεφθεί νομοθετικά από προηγούμενο νόμο. Η τροπολογία αφορούσε σε πάνω από 2.000 πυροσβέστες.

Η ΝΔ τότε καταψήφισε. Βρήκε ένα πρόσχημα, ότι και καλά πρόκειται για εμπαιγμό των πυροσβεστών, και αρνήθηκε να ψηφίσει τη μονιμοποίησή τους. Αλλά τώρα, που αυτοί οι άνθρωποι απέδειξαν το πόσο πολύ τους χρειάζεται η χώρα, έρχεται η ΝΔ και στήνει επικοινωνιακά σόου, δοξάζοντάς τους και υμνώντας την προσφορά τους. Να, ο ορισμός της πολιτικής υποκρισίας.


Δημοσιογραφική υποκρισία

Ο ΣΚΑΙ αναζητώντας ένα νέο πεδίο καταστροφής –μετά το ναυάγιο της οικονομικής του ανάλυσης- βρήκε τις φωτιές! Αποφάσισε λοιπόν να πείσει τους τηλεθεατές του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει για τις φωτιές! Ούτε εμπρησμοί υπάρχουν (αυτά είναι θεωρίες συνωμοσίας των αριστερών) ούτε άνεμοι. Μόνο η κρατική ανικανότητα του ΣΥΡΙΖΑ, που έκαψε την Ελλάδα! Εντάξει, οι δημοσιογράφοι του ΣΚΑΙ πλέον εντάσσονται στην κατηγορία «ό,τι και να τους πεις, χαμένο θα πάει». Για ίδρυμα, κανονικά…

Όμως, επειδή το θέμα μας είναι η υποκρισία, καλό είναι να θυμηθούμε τι έλεγε ο ΣΚΑΙ πέρυσι το καλοκαίρι για τους πυροσβέστες, που τώρα δοξάζει. Και ως προς αυτό, το βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο είναι απολαυστικό. Μιλάμε για εκείνο το βίντεο, που δείχνει τον Δημήτρη Οικονόμου να ειρωνεύεται τους πυροσβέστες περίπου ως τεμπέληδες, που πήγαν για διακοπές στη Χίο. Ο τίτλος στην οθόνη ήταν «Πήγαν όλοι οι πυροσβέστες για διακοπές στη Χίο» και με το που έγινε η σύνδεση, ο (πιο ΣΚΑΙ πεθαίνεις) Δημήτρης Οικονόμου έδωσε το σύνθημα της ειρωνικής επίθεσης: «Ηρθαν όλοι εκεί τώρα, να κάνουν διακοπές οι περισσότεροι».

Συμπέρασμα:

Όταν δεν έχουμε φωτιές, οι πυροσβέστες είναι τεμπέληδες, άχρηστοι και ανίκανοι, που καλό είναι να απολυθούν, για να μην επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό. Ετσι και αλλιώς, δεν δουλεύουν. Μόνο για διακοπές τρέχουν από εδώ και από εκεί.

Όταν, από την άλλη, έχουμε φωτιές, οι πυροσβέστες είναι ήρωες, αξίζουν να τους δοξάζουμε και φυσικά δεινοπαθούν κάτω από τις ασυντόνιστες εντολές της κυβέρνησης.

Αρα, επί της ουσίας, αν το καλοσκεφτεί κανείς, ο άνεμος αποφασίζει το τι θα είναι οι πυροσβέστες για τον ΣΚΑΙ, κάθε χρόνο. Ο στρατηγός –τώρα και βασιλέας- άνεμος. Πιο λαϊκά, θα λέγαμε… πίπες του αέρα.


Η απόλυτη υποκρισία

Πρώτα, θυμηθείτε πόσες φορές ο ΣΚΑΙ έχει μιλήσει για οικολογία. Πόσες πρωτοβουλίες έχει αναλάβει. Πόσες οικολογικές δράσεις έχει συντονίσει. Τα θυμηθήκατε όλα αυτά; Ωραία…

Τώρα, διαβάστε τι είπε –αυτολεξεί- ο Διευθυντής του ραδιοφώνου του ΣΚΑΙ, ο περίφημος Αρης Πορτοσάλτε, προσκεκλημένος στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του σταθμού του. Διαβάζοντάς τα, θα αντιληφθείτε ότι οικολογία από οικολογία… έχει διαφορά.

Αρης Πορτοσάλτε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ: «Όταν λέω αξιοποίηση προαστίων, που μπορεί να έχουν μέσα δάση, δασικές εκτάσεις, δεν σημαίνει ότι στο τέλος, όταν θα ανοίξει ο τόπος για να χτίσεις, θα μπορείς να χτίζεις τετραώροφες πολυκατοικίες και πενταώροφες, όπως έχει συμβεί πάνω στην Πεντέλη… Είναι ένα πράγμα να μπορώ να κτίσω σε ένα περιαστικό δάσος και άλλο πράγμα το πάω να χτίσω μια πόλη, να κάνω ένα καινούργιο Περιστέρι, μια καινούργια Αχαρνών πάνω στο δάσος. Αυτά όλα θέλουν πυγμή και μία σοβαρή πολιτική τάξη».

Δείτε τον και μόνοι σας:

Ο τύπος θέλει βίλες μέσα στα δάση! Κατανοητό; Ο οικολόγος! Και αυτά τα λέει ένα διευθυντικό στέλεχος του σταθμού, όχι όποιος και όποιος.

Όμως, προσέξτε! Όχι τίποτα συγκροτήματα, με πολυκοσμία. Βιλίτσες με πισινούλες να χτίζονται. Ομορφα και τακτοποιημένα. Για τους πλούσιους μόνο. Όχι για τη μπλέμπα! Αυτό αποσαφήνισε ο άνθρωπος, προκειμένου να τονίσει το οικολογικό του προφίλ. Να μη χτίσουμε Περιστέρια. Να χτίσουμε Εκάλες και Φιλοθέες στα δάση! Ότι είναι υπέρ της ήπιας οικοπεδοποίησης των δασών!!! Ο ΟΙΚΟΛΟΓΟΣ!!!

Ο,τι και να πούμε για αυτό το Αδωνοειδές, που τον είδε όλη η Ελλάδα να παίρνει το χαρτάκι με την ερώτηση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, είναι λίγο. Ελάχιστο. Για αυτό και δεν θα του πούμε τίποτα. Στους ακροατές του, μόνο, να τους ευχηθούμε να τον χαίρονται.