Όταν ο Χριστοφορίδης ταπείνωσε τον Παπαχρήστο! Πέμπτη, 17 Αυγούστου 2017 19:37


Η λέξη αναδίπλωση είναι λίγη. Ούτε μια συνηθισμένη κωλοτούμπα έχουμε. Εδώ έχουμε την απόλυτη ταπείνωση του Γιώργου Παπαχρήστου, που πλέον θα βλέπει τον Χριστοφορίδη και θα αλλάζει πεζοδρόμιο, κλαίγοντας!

«Ζητούμε συγγνώμη για την αναλήθεια των ως άνω δημοσιευμάτων μας, τα οποία ανακαλούμε πλήρως». Ετσι τελειώνει το κείμενο που δημοσιοποίησε πριν από λίγες μέρες η εφημερίδα Ελευθερία του Τύπου, προκειμένου να αποκαταστήσει την τιμή και την υπόληψη του Γιώργου Χριστοφορίδη, μετά τα δύο συνεχή δημοσιεύματα που τον εμφάνιζαν να παρανομεί, κατέχοντας ταυτόχρονα δύο θέσεις που καλύπτονται με ασυμβίβαστο.

Και αυτό –αν θέλετε- είναι το πιο ενδιαφέρον στοιχείο της ιστορίας. Ότι υπήρξε και δεύτερο δημοσίευμα με ψευδή αναφορά τον Αύγουστο, παρότι ήδη από τον Ιούνιο (από την πρώτη ψευδή αναφορά του Παπαχρήστου δηλαδή), ο Χριστοφορίδης είχε στείλει επιστολή διάψευσης στην εφημερίδα, που τους αποσαφήνισε την αλήθεια.

Όμως, εκείνη την επιστολή διάψευσης του Χριστοφορίδη, η εφημερίδα που αποκαλείται «Ελευθερία του Τύπου» την πέταξε στα σκουπίδια! Και 40 μέρες μετά, ξαναέγραψε το ίδιο ψέμα. Και μόνον όταν ο Χριστοφορίδης τους έστειλε εξώδικο, ξεκαθαρίζοντάς τους ότι προτίθεται να προσφύγει στη δικαιοσύνη, η διεύθυνση του εντύπου αποφάσισε να αποκαταστήσει την τιμή και την υπόληψή του, αποδεχόμενη ότι στις σελίδες της γράφτηκαν ψέματα τις προηγούμενες φορές.

Αυτό που δεν μας εξηγεί, βέβαια, είναι γιατί έκρυψε τη διάψευση την πρώτη φορά και γιατί χρειάστηκαν 40 μέρες και ένα εξώδικο, για να ομολογήσει επιτέλους την αλήθεια, που παραποιούσε συνειδητά! Αυτά δεν τα απάντησε η… Ελευθερία του Τύπου.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, μετά το εξώδικο, τα ψέματα του Παπαχρήστου τελείωσαν. Η εφημερίδα ζήτησε συγγνώμη από τον Χριστοφορίδη για αυτά που γράφτηκαν για το πρόσωπό του, παραδεχόμενη ότι οι δύο ιδιότητες (του εκδότη και του συμβούλου επικοινωνίας στο Μαξίμου) δεν συνέπεσαν ποτέ χρονικά, πόσο μάλλον δεν συνυπάρχουν σήμερα.

Αναλυτικά, το κείμενο που δημοσίευσε η εφημερίδα Ελευθερία του Τύπου έχει ως εξής:

Η εξώδικη διαμαρτυρία του κ. Γ. Χριστοφορίδη

Λάβαμε και δημοσιεύουμε την εξώδικη διαμαρτυρία του Γεωργίου Χριστοφορίδη για δημοσίευμα που τον αφορούσε:

«Σχετικά με το από 30-06-2017 κείμενο-δημοσίευμα της εφημερίδας μας στη στήλη με τον τίτλο ΔΗΓΜΑΤΑ ΓΡΑΦΗΣ που αφορούσε στον Γεώργιο Χριστοφορίδη του Ευαγγέλου, σύμβουλο του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης καθώς και σχετικά με το από 9-8-2017 κείμενο-δημοσίευμα που αφορούσε πάλι στον ίδιο και προς αποκατάσταση της πραγματικότητας αναφέρουμε τα εξής.

Στο πρώτο ως άνω δημοσίευμά μας αναφέρεται ότι «…Ένα παλικάρι που κουβαλάει συνεχώς μαζί του, ονόματι Χριστοφορίδης, που είναι, λέει, εκδότης εφημερίδας άκρως υποστηρικτικής στο έργο Παππά. ονόματι «Χωνί», τι το ήθελε στη Γαλλική Γουιάνα; Και ποιος του πλήρωσε τα έξοδα του ταξιδιού; Αεροπορικά εισιτήρια, ξενοδοχεία, διατροφή, μετακινήσεις…» εμφανίζοντας τον Ko Χριστοφορίδη να κατέχει ταυτόχρονα τόσο την ιδιότητα του συμβούλου του Υπουργού Κου Παππά όσο και την ιδιότητα του εκδότη της κυριακάτικης εφημερίδας το ΧΩΝΙ, ήτοι εμφανίζοντάς τον στο αναγνωστικό κοινό ως παρανομούντα, αφού οι δύο ως άνω ιδιότητες είναι νομικά ασυμβίβαστες.

Στο δεύτερο ως άνω δημοσίευμά μας αναφέρεται ότι «…επιχειρεί κυρίως μέσω του Ν. Παππά (θέση μετακλητού έχει στο γραφείο του ο δημοσιογράφος-εκδότης της εφημερίδας «Χωνί» και υποψήφιος των ΑΝΕΛ στον Πειραιά Γ. Χριστοφορίδης…» εμφανίζοντάς τον πάλι να παρανομεί για τον ως άνω αναλυτικά αναφερόμενο ίδιο λόγο. Προς αποκατάσταση της πραγματικότητας και προς άρση της προσβολής αναφέρουμε ότι ο Γεώργιος Χριστοφορίδης του Ευαγγέλου, σύμβουλος του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, έχει αποχωρήσει από την ιδιοκτήτρια εταιρεία της κυριακάτικης εφημερίδας με τον τίτλο «ΤΟ ΧΩΝΙ» από τον Νοέμβριο του 2015, ήτοι δύο μήνες πριν την ανάληψη των καθηκόντων του στο επικοινωνιακό επιτελείο της κυβέρνησης και επομένως ουδέποτε από τότε μέχρι και σήμερα συνέπεσαν στο πρόσωπό του οι ιδιότητες του συμβούλου στο επικοινωνιακό επιτελείο της Κυβέρνησης και του μετόχου της εταιρείας που είναι η ιδιοκτήτρια της κυριακάτικης εφημερίδας με τον τίτλο «ΤΟ ΧΩΝΙ».

Για τον λόγο αυτό ζητούμε συγγνώμη για την αναλήθεια των ως άνω δημοσιευμάτων μας τα οποία ανακαλούμε πλήρως».

ΥΓ. Και ένα ανέκδοτο για το τέλος: Οποιος δεν λέει ψέματα, να κάνει ένα βήμα μπροστά. Πού πας ρε Παπαχρήστο;