Ο… κομιστής Άδωνις και το νέο καταδικασμένο αφήγημα της ΝΔ Παρασκευή, 01 Σεπτεμβρίου 2017 15:19

Ήταν αναμενόμενο να… τσακίσει το αφήγημα της καταστροφολογίας και να τεθεί στο περιθώριο το πάγιο αίτημα της Νέας Δημοκρατίας για εκλογές.

Πόσο, άλλωστε, θα μπορούσε η «γαλάζια» ρητορική να εθελοτυφλεί εσκεμμένα και να επιμένει πως η -διαλυμένη- χώρα που παρέδωσαν διαγράφει ανοδική πορεία και δεν οδηγείται στον γκρεμό.

Πόσο θα μπορούσε να αντέξει το… χαρτί «εκλογές εδώ και τώρα» από τη στιγμή που άπαντες, εκτός της ελληνικής αντιπολίτευσης και των συστημικών ΜΜΕ, μιλούν για ανάπτυξη. Η ελληνική οικονομία πάει καλύτερα, γεγονός που δεν επιδέχεται αμφισβήτησης.

Το λέει πλέον και ο Άδωνις Γεωργιάδης, που ως άλλος κομιστής ανέλαβε το «βαρύ φορτίο» να επιχειρήσει τη μετάβαση στο νέο αφήγημα της ΝΔ.

Επιλογή απαραίτητη από τη στιγμή που ολοκληρώθηκε η β’ αξιολόγηση, η πρώτη έξοδος της χώρας στις αγορές μετά από τρία χρόνια συνοδεύτηκε με επιτυχία και μέσω του Eurogroup έχει τεθεί το πλαίσιο της ρύθμισης του χρέους. Στοιχεία που έχουν σημάνει την αντίστροφη μέτρηση για την έξοδο της χώρας από την επιτροπεία.

«Τα πράγματα πάνε καλύτερα»… ανακάλυψε ξαφνικά, λοιπόν, ο Άδωνις προχωρώντας σε μία ακόμα -πολλοστή- κωλοτούμπα στην πολιτική του καριέρα. Και το παραδέχθηκε ενώπιον του ελληνικού λαού παραμερίζοντας την καταστροφολογία. Η οποία καταστροφολογία γύρισε μπούμερανγκ οδηγώντας στο γκρεμό, όχι τη χώρα, αλλά την πολιτική κατεύθυνση της ΝΔ.

Το οξύμωρο είναι πως την αλλαγή αφηγήματος ανέλαβε ο αντιπρόεδρος και όχι ο πρόεδρος. Δείγμα της ιεραρχίας στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Ίσως βέβαια δεν ήθελαν στην Πειραιώς να ξεστομίσει τέτοια παραδοχή σφάλματος ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Να μην ακουστούν από τα δικά του χείλη οι λέξεις «τα πράγματα πάνε καλύτερα». Να μην χρεωθεί την κωλοτούμπα, δηλαδή, ο αρχηγός (;). Ας είναι… Η πραγματικότητα δεν αλλάζει.

Όσο, όμως, καταδικασμένο σε αποτυχία ήταν το προηγούμενο αφήγημα, άλλο τόσο είναι και το νέο. «Τα πράγματα πάνε καλύτερα λόγω της Νέας Δημοκρατίας», υποστηρίζουν πλέον στη ΝΔ και ποιος λογικός άνθρωπος μπορεί να υποστηρίξει με επιχειρήματα αυτή την πρόταση; Ρητορικό το ερώτημα…

Αποτελεί, εξάλλου, παγκόσμια πρωτοτυπία να παρουσιάζονται οι επιτυχίες μίας κυβέρνησης, ως αποτελέσματα της πολιτικής της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ναι, η κατάσταση στη χώρα μετά από τη χρόνια κρίση, στην οποία οδήγησαν οι πολιτικές των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, δεν επιτρέπει την ωραιοποίηση της κατάστασης που παραμένει δύσκολη για τον ελληνικό λαό, αλλά είναι επίσης αλήθεια πως για πρώτη φορά υπάρχει πραγματική ελπίδα για καλύτερο αύριο.

Κι αυτό δεν μπορεί να το προσφέρει στη χώρα η ΝΔ που φέρει τεράστια ευθύνη για την κατάντια της Ελλάδας. Το «εμείς θα τα κάναμε καλύτερα» που υποστήριξε ο Άδωνις είναι απλώς κωμικό και απαντάται με μία απλή ερώτηση: Γιατί δεν τα κάνατε καλύτερα τόσα χρόνια στην εξουσία;. Ακόμα ένα ρητορικό ερώτημα…

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Απολαυστικό βίντεο Άδωνι: Aυτή είναι η μεγαλύτερη κωλοτούμπα στην πολιτική Iστορία της Ελλάδας

Το συγκλονιστικό λάθος του Άδωνι για την ελληνική οικονομία

Ο παλιόφιλος ο Άδωνις κρατάει ψηλά Το ΧΩΝΙ: Η οικονομία πάει καλά!