ALERT στη ΝΔ!!! - Ο Αδωνις ξεφτιλίζεται! Βάζει τα χεράκια του και βγάζει τα ματάκια του Δευτέρα, 04 Σεπτεμβρίου 2017 18:45


Προφανώς θα έχετε δει ΟΛΟΙ το απίστευτο βίντεο του Αδωνι Γεωργιάδη, στο οποίο παραδέχεται ότι φέτος –με τον Τσίπρα πρωθυπουργό- η οικονομία πάει καλύτερα.

Πρόκειται μακράν για το καλύτερο βίντεο που έχουμε δει τα τελευταία 10 χρόνια τουλάχιστον. Ειδικά, στην αρχή, που κάνει την παραδοχή (ότι σήμερα τα πράγματα πάνε καλύτερα) είναι σαν να έχει μπει μπροστά στην κάμερα κάποιος σωσίας του Αδωνι, με διάθεση να τον ξεφτιλίσει. Όμως, δεν είναι σωσίας. Είναι ο Αδωνις, ο ίδιος! Απολαύστε τον…

Μετά το βίντεο, λοιπόν, ο σύμβουλος του υπουργού ΨΗΠΤΕ, Γιώργος Χριστοφορίδης, άνοιξε διάλογο στο twitter με Ασημακοπούλου και Αδωνι και μεταξύ άλλων, τέθηκε και το θέμα του εν λόγω βίντεο. Προκειμένου, λοιπόν, τότε ο Αδωνις να δώσει μια ηχηρή απάντηση στον Χριστοφορίδη, κορυφώνοντας τεχνηέντως την ένταση, είπε ότι ο Χριστοφορίδης (που στην κόντρα εκπροσωπούσε την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ) έχει θράσος και δεν θα έπρεπε να μιλά, γιατί –σύμφωνα με τον Αδωνι- τα τελευταία δύο χρόνια η ελληνική οικονομία έχει χάσει 9,5% επί του ΑΕΠ, λόγω ακριβώς της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ!

Και πώς καταλήγει σ’ αυτό το 9,5% ο Αντι-πρόεδρος της ΝΔ; Υπολογίζοντας ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΠΌ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ το τι θα πετύχαιναν αυτοί (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ) αν έμεναν στην εξουσία και συγκρίνοντάς το με τα δεδομένα αποτελέσματα του ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή, ο απίστευτος τύπος συγκρίνει μήλα με πορτοκάλια! Τις προβλέψεις της ΝΔ… με τα αποτελέσματα του ΣΥΡΙΖΑ. Ο,τι να ‘ναι, κυριολεκτικά!

Τελείως βλακώδης δεν είναι αυτή η σύγκριση; Τελείως βλακώδης είναι. Όμως, εμείς θα την κάνουμε!

Για να δείτε πόσο άσχετος τύπος είναι ο Αδωνις, που ξεστομίζει όποια βλακεία του κατέβει στο κεφάλι, χωρίς καν να τσεκάρει αν το επιχείρημα που σκέφτηκε ισχύει ή θα αποτελέσει άλλη μια ρωγμή στην αξιοπιστία της παράταξής του. Γιατί ο άνθρωπος δεν ξέρει. Ενας άσχετος τύπος είναι, που το παίζει Αντι-πρόεδρος… βάζοντας αυτογκόλ!

Το 9,5% του Αδωνι στην πραγματικότητα είναι 6,6%

Καταρχάς, να τονίσουμε ότι αυτό το 9,5% που αναφέρει ο Αδωνις δεν ισχύει. Η διαφορά μεταξύ των προβλέψεων του προγράμματος Σαμαρά (για τη διετία 2015 – 2016) και των αποτελεσμάτων του Τσίπρα είναι 6,6% επί του ΑΕΠ (και όχι 9,5% που λέει ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΠΌ ΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ ΤΟΥ ο προπαγανδιστής Αντι-πρόεδρος).

Συγκεκριμένα, το 2015 βάσει των προβλέψεων Σαμαρά θα είχαμε ανάπτυξη 2,7% και το 2016 θα είχαμε ανάπτυξη 3,9%. Στο σύνολο… 6,6% επί του ΑΕΠ.

Αρα, ακόμη και αν ακολουθήσουμε τη λογική του Αδωνι, την τελευταία διετία δεν χάθηκαν 17 δισ. ευρώ, όπως λέει ο ίδιος αλλά 11,88 δισ. ευρώ. Όμως, εμείς ας κρατήσουμε τα 17 δισ. που λέει αυτός!

Αυτά θα ίσχυαν αν η ΝΔ έπιανε τους στόχους της χρονιάς

Αυτό που, επίσης, ΔΕΝ λέει ο Αδωνις Γεωργιάδης είναι ότι αυτές οι προβλέψεις του δικού τους προγράμματος θα ίσχυαν ΜΟΝΟΝ εάν στο τέλος του 2014 η χώρα είχε πιάσει τους στόχους της.

Στο τέλος του 2014, όμως, η κυβέρνηση Σαμαρά έχασε το στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος, αφήνοντας μια τρύπα 3 δισ. ευρώ στην οικονομία και εκτροχιάζοντας κάθε πρόβλεψη και εκτίμηση για το μέλλον. Με απλά λόγια… στο τέλος του 2014 ΚΑΜΙΑ πρόβλεψη δεν ίσχυε. ΚΑΜΙΑ! Γιατί είχε φροντίσει η ΝΔ –ελέω του σεναρίου της αριστερής παρένθεσης- να χάσει όλους τους στόχους, προκειμένου να αυξήσει συνειδητά τις απαιτήσεις των δανειστών έναντι του Τσίπρα. Όμως, εμείς ας θεωρήσουμε ότι ίσχυαν όλες!

ΝΔ – ΠΑΣΟΚ ξεσκίσανε την οικονομία… βάσει της λογικής του Αδωνι, πάντα!

Τι μας λέει ο γαλάζιος Αντι-πρόεδρος; Ότι εκείνοι είχαν προβλέψεις για πολύ μεγαλύτερη ανάπτυξη τη διετία 2015 - 2016, που τελικά δεν ήρθε. Αρα, αυτή η διαφορά που καταγράφεται αποτελεί ζημία της οικονομίας, για την οποία ευθύνεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Ωραία...

Τώρα, ας ακολουθήσουμε την ίδια λογική για τα προηγούμενα χρόνια, των δύο πρώτων μνημονίων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, να δούμε τι βγάζουν. Εχουμε και λέμε, λοιπόν….

√ Το 2010, η πρόβλεψη ήταν για ύφεση -4%. Τελικά ήρθε -5,5%.

√ Το 2011 η πρόβλεψη ήταν για ύφεση -2,6%. Τελικά ήρθε -9,1%.

√ Το 2012, η πρόβλεψη ήταν για ανάπτυξη +1,1%. Τελικά ήρθε ύφεση -7,3%.

√ Το 2013, η πρόβλεψη ήταν για ανάπτυξη +2,1%. Τελικά ήρθε ύφεση -3,2%.

√ Το 2014, η πρόβλεψη ήταν για ανάπτυξη +2,1%. Τελικά ήρθε μηδέν.

Η διαφορά πρόβλεψης – αποτελεσμάτων κατά την περίοδο των δύο πρώτων μνημονίων είναι 23,6% επί του ΑΕΠ!!! Κοντά στα 43 δισ. ευρώ.
Αρα, με τη λογική του Αδωνι, θα πρέπει αυτά τα 43 δισ. ευρώ να τα θεωρήσουμε ζημία της οικονομίας που προκάλεσαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, σωστά; Και εκείνος ψάχνεται για τα 17 (που είναι 11); Γιατί δεν τον απασχολούν τα 43;

Συμπέρασμα: Ακόμη και αν κάνουμε τη σύγκριση του Αδωνι (που είναι μια βλακεία και μισή), ακόμη και αν δεχθούμε τα νούμερα που επικαλείται (που είναι τελείως από την κοιλιά του και δεν υπάρχουν πουθενά), ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΑΚΟΜΗ... το επιχείρημά του γυρίζει τελείως μπούμερανγκ, και αποδεικνύει περίτρανα ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ όχι απλά ζημιώσανε αλλά ξεσκίσανε την ελληνική οικονομία.

Για τόσο άσχετο τύπο μιλάμε. Για τέτοιο αυτό-γκολ. Μαζέψτε τον, ρε!!!!