ΣΚΑΙ - Η αλήθεια… ανάποδα! Τρίτη, 05 Σεπτεμβρίου 2017 12:25


Στις 26 Ιανουαρίου 2017, ο δημοσιογράφος Νίκος Φιλιππίδης του ΣΚΑΙ τιμήθηκε από το Ιδρυμα Μπότση για το οικονομικό του ρεπορτάζ. Την 1η Σεπτεμβρίου 2017, ο ίδιος δημοσιογράφος εμπνεύστηκε και παρουσίασε αυτό το γράφημα.

skai grafima

Οσοι δεν έτυχε να το δείτε, παρατηρήστε το λίγο πιο προσεκτικά. Δείτε ότι έχουν βάλει το χρόνο να μετρά ανάποδα, μόνο και μόνο για να μη φαίνεται ότι η γραμμή της ανάπτυξης πάει προς τα πάνω.

Πόσο πιο αστείος μπορεί να γίνει ένας δημοσιογράφος, όταν παρουσιάζει ένα τέτοιο γράφημα; Πόσο πιο αστείος μπορεί να γίνει ένας σταθμός, όταν φτιάχνει ένα τέτοιο γράφημα;

Ο κύριος αυτός λίγες μέρες αφότου βραβεύθηκε από το Ιδρυμα Μπότση έβγαινε στον αέρα του ΣΚΑΙ και έλεγε ότι υπάρχει κίνδυνος επιδείνωσης των capital controls!!! Φέτος, μέσα στο 2017!!! Και μετά από λίγο καιρό προχωρήσαμε σε ελάφρυνση ενώ τώρα οδεύουμε στην οριστική άρση τους.

Ο κύριος αυτός διαγιγνώσκει κάθε φορά προβλήματα στην εκτέλεση του προϋπολογισμού και υστέρηση εσόδων. Τελικά, κάθε φορά πετυχαίνουμε αποτέλεσμα ΠΑΝΩ από το στόχο της συμφωνίας.

Ο κύριος αυτός, όταν είδε στο δελτίο της ΕΛΣΤΑΤ ότι το δεύτερο τρίμηνο του 2017 έχουμε ανάπτυξη διπλάσια από αυτή του προηγούμενου τριμήνου, σκέφτηκε να μας παρουσιάσει το αποτέλεσμα ανάποδα, για να μας δείξει ότι όλα στη χώρα πέφτουν!

Κάποια στιγμή βέβαια θα πρέπει να αντιληφθεί ότι αυτό που ΚΥΡΙΩΣ και ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ έχει πέσει στα τάρταρα την τελευταία περίοδο είναι η αξιοπιστία του.

Επίσης, να δώσουμε και θερμά συγχαρητήρια στο ϊδρυμα Μπότση για τα δημοσιογραφικά βραβεία του. Πολύ σωστά τα δίνει, μπράβο. Αυτό είναι το ενδεδειγμένο οικονομικό ρεπορτάζ, που αξίζει να βραβευθεί. Με το γράφημα ανάποδα!!!

Κατά την άποψή μας, αυτή η εικόνα θα πρέπει να μείνει στην Ιστορία. Γιατί πραγματικά συμβολίζει με τον καλύτερο τρόπο το πόσο στρεβλή ενημέρωση λαμβάνει ο Ελληνας πολίτης τα τελευταία δύο χρόνια. Και δεν θα μπορούσε η σύνθεση να γίνει καλύτερη. Ο βραβευμένος για το οικονομικό του ρεπορτάζ, Φιλιππίδης, στο πλατό του ΣΚΑΙ… μπροστά από ένα γράφημα ανάποδο!

Πραγματικά, δεν ξέρεις αν πρέπει να τους σιχαθείς ή να τους λυπηθείς.