Μια κωλοτούµπα και ένα ψέµα από τον Μητσάρα του CDU Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2017 22:26


Αδωνι, αφιερωµένο…

284 1001

Η ηγεσία της ΝΔ είχε βρεθεί στο απόλυτο καταστροφολογικό αδιέξοδο, από το οποίο έκρινε (και σωστά) ότι κάποτε θα έπρεπε να αποµακρυνθεί.

Και αποπειράθηκε να το κάνει ένα βράδυ του Αυγούστου, µε ένα home video του Αδωνι Γεωργιάδη, κατά σύµπτωση λίγες ώρες πριν ανακοινωθούν τα αποτελέσµατα του δευτέρου τριµήνου του 2017, που έδειξαν ανάπτυξη σταθερή, βιώσιµη και κλιµακούµενα αυξανόµενη στη χώρα. Οµως, ας µείνουµε για λίγο στο περιβόητο βίντεο.

Εκεί, λοιπόν, ο Αδωνις, αφού παραδέχεται ότι αυτή τη στιγµή στην οικονοµία τα πράγµατα πάνε καλύτερα, στη συνέχεια µάς λέει ότι αφενός αυτό οφείλεται στη ΝΔ, αφετέρου ότι αν είχαµε τη ΝΔ στην εξουσία, σήµερα θα είχαµε πολύ µεγαλύτερη ανάπτυξη! Και πού τα βασίζει όλα αυτά;

Στο γεγονός ότι το τελευταίο τρίµηνο του 2014 είχαµε στην Ελλάδα τη µεγαλύτερη ανάπτυξη της ευρωζώνης!!! Αυτό είπε ο απίστευτος Αντι-πρόεδρος! Ορίστε η δήλωσή του αυτολεξεί:

Αδωνις Γεωργιάδης: «Δηλαδή, αν κάνεις τη σύγκριση πώς έτρεχε η ελληνική οικονοµία το τελευταίο τρίµηνο του 2014, που είχαµε τη µεγαλύτερη σε ανάπτυξη οικονοµία της Ευρωζώνης, µε τη µεγαλύτερη σε ανάπτυξη οικονοµία της Ευρωζώνης σήµερα, αν ήµασταν στην ίδια θέση, η Ελλάδα θα είχε τη διετία 4% µε 5% το χρόνο».

Τώρα, δείτε πόση… ανάπτυξη είχαµε το τελευταίο τρίµηνο του 2014, βάσει των επίσηµων στοιχείων, που δηµοσιοποιήθηκαν µόλις την περασµένη Παρασκευή (στο έγγραφο της ΕΛΣΤΑΤ):

Είχαµε ύφεση -1,2% σε σχέση µε το προηγούµενο τρίµηνο!!! Αυτό άφησε η κυβέρνηση Σαµαρά το δήθεν πετυχηµένο 2014, για το οποίο µας έχουν πρήξει τα ψευτοκάναλα. Αυτό (το -1,2%) βαφτίζει ψευδώς ο Αδωνις ως τη «µεγαλύτερη ανάπτυξη της ευρωζώνης»! Λέει συγκεκριµένα… το «τελευταίο τρίµηνο».


Ο µεγαλύτερος µιντιακός µύθος

Oμως, εδώ δεν έχουµε µόνο την απόδειξη ενός ακόµη µεγάλου ψεύδους του Αδωνι Γεωργιάδη. Εδώ έχουµε την απόδειξη του µεγαλύτερου µιντιακού µύθου που έχει πλέξει η γαλάζια προπαγάνδα και πιπιλάει τα µυαλά του κόσµου δύο χρόνια τώρα!

Οτι δήθεν το 2014 ήµασταν καλύτερα, ότι δήθεν το 2014 είχαµε τη µεγαλύτερη ανάπτυξη της ευρωζώνης, ότι δήθεν το 2014 πιάσαµε τους στόχους πρωτογενούς πλεονάσµατος. Και εκεί πάνω έχτισαν όλη την αντιπολιτευτική τους τακτική. Μόνο που είναι ΟΛΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ!!!

Η αλήθεια είναι ότι το τελευταίο τρίµηνο του 2014 συντελέστηκε ένα τεράστιο έγκληµα στην ελληνική οικονοµία από την τότε κυβέρνηση, που προσπάθησε κυριολεκτικά να καταστρέψει τα πάντα πίσω της, πριν φύγει από την εξουσία. Δεν έκλεισε την εκκρεµούσα αξιολόγηση, για να µην υπάρχουν χρήµατα στο ταµείο, και από την άλλη έστριψε το τιµόνι στο γκρεµό και πάτησε το γκάζι.

Στο τελευταίο τρίµηνο του 2014, η οικονοµία γύρισε στην ύφεση ενώ ταυτόχρονα δηµιουργήθηκε και ένα τεράστιο δηµοσιονοµικό έλλειµµα 3 δισ. ευρώ! Ασχετα που τα κανάλια και η ΝΔ ψεύδονται συστηµατικά.

Η αλήθεια αναφορικά µε τους στόχους πρωτογενούς πλεονάσµατος το 2014 αποτυπώνεται πλήρως στο γράφηµα που επιµελήθηκε η εφηµερίδα µας, βάσει των επίσηµων δελτίων του υπουργείου Οικονοµικών.

Ενώ, λοιπόν, το Νοέµβριο ήµασταν +691 εκατοµµύρια ευρώ πάνω από το στόχο, στο τέλος του Δεκέµβρη του 2014 είχαµε χάσει το στόχο της συµφωνίας κατά 3 δισ. ευρώ. Ενας κανονικός εκτροχιασµός στριµωγµένος σε ένα µήνα µέσα! Λίγο πριν τις εκλογές, γιατί ήξεραν ότι θα τις χάσουν, αφού δεν µπόρεσαν να τις αποφύγουν.

Οικονοµία σε ελεύθερη πτώση. Το σενάριο της αριστερής παρένθεσης σε πλήρη εξέλιξη. Αυτό ζήσαµε στο τέλος του 2014. Και όµως! Ερχεται ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ το 2017 και λέει δηµόσια το αντίθετο ακριβώς από αυτό που συνέβη! Καµία ανάπτυξη δεν άφησαν. Υφεση -1,2% άφησαν!!!

284 1002

Ακούγοντας τον Αδωνι Γεωργιάδη να µιλά στο επίµαχο βίντεο για το ρεκόρ του τουρισµού φέτος και τη θετική επίπτωση που θα έχει αυτό στο ΑΕΠ, θυµηθήκαµε το τι έλεγε ο ίδιος για τον τουρισµό όλη την προηγούµενη περίοδο, τότε που δεν είχε αντιληφθεί ακόµη ότι τα πράγµατα στην οικονοµία πάνε καλύτερα. Τότε, που ακόµη πλιατσικολογούσε χωρίς έλεος!

Θυµηθήκαµε, λοιπόν, ότι ήταν ο Αδωνις Γεωργιάδης, που πρωταγωνίστησε στην καταστροφολογία επί του προσφυγικού, το 2015 και το 2016, αυτοπροβαλλόµενος και ως γνώστης του θέµατος, κάνοντας σηµαία του το επιχείρηµα ότι η διαχείριση της κατάστασης από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα καταστρέψει του τουρισµό µας!

Είναι ο Αδωνις Γεωργιάδης, που το Μάιο του 2016 έλεγε στα κανάλια ότι υπάρχει πρόβληµα µε τον τουρισµό και µάλιστα ειρωνευόταν τον Κώστα Ζαχαριάδη του ΣΥΡΙΖΑ στον ΣΚΑΙ. Το σχετικό βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο αποτελεί αδιάψευστο µάρτυρα του τι έλεγε ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ τότε, βασιζόµενος σε διάφορα tweets και αγνοώντας τα επίσηµα στοιχεία.

Εκανε ό,τι µπορούσε για να τροµοκρατήσει τον κόσµο στα κανάλια που τον καλούσαν. Ο,τι µπορούσε. Τελικά, όµως, από ό,τι φάνηκε, δεν µπορούσε και πολλά…

Γιατί τελικά, και το 2015 και το 2016 ο ελληνικός τουρισµός έκανε ρεκόρ όλων των εποχών! Το ίδιο κάνει και φέτος. Ένα νέο ρεκόρ όλων των εποχών, τρίτο στη σειρά! Και τώρα τι κάνει ο Αντιπρόεδρος; Αποθεώνει τα επιτεύγµατα του τουρισµού, αφού προηγουµένως έχει φροντίσει να κάνει γαργάρα όλες τις προηγούµενες προβλέψεις του. Αλλη µια κανονική κωλοτούµπα, δηλαδή.


Το photobombing του αντιπροέδρου

Αυτό που σκέφτηκε να κάνει ο Αντι-πρόεδρος της ΝΔ, προκειµένου να ενισχύσει το επικοινωνιακό του προφίλ, πραγµατικά δεν έχει προηγούµενο.

Ο άνθρωπος – όπως αποδεικνύεται περίτρανα από τις φωτογραφίες που ανέβηκαν στο διαδίκτυο- πήγε στην προεκλογική συγκέντρωση του CDU και έτρεχε πίσω από Μέρκελ και Σόιµπλε, προκειµένου να τους πιάσει µαζί ο φωτογραφικός φακός, για να µπορεί να λέει ότι είναι συνοµιλητής τους!

Αλλά επειδή κανείς από τους δύο δεν ήθελε να συνοµιλήσει µε τον Αδωνι, εκείνος χωνόταν στο κάδρο από πίσω τους, για να βγει σε µια φωτό µαζί τους… µε το ζόρι! Οργάνωσε δηλαδή ένα κανονικό photobombing, όπως έκανε παλιότερα ο αγαπηµένος Μητσάρας, που χωνόταν πίσω από κάθε πλάνο σε αθλητικά γεγονότα, τον θυµάστε; Έτσι και ο Αδωνις.

284 1003

Βρήκε την κατάλληλη στιγµή που η Γερµανίδα καγκελάριος γύρισε πλάτη, «φόρεσε» το ωραίο του χαµόγελο και χώθηκε στη φωτογραφία. Εστω, στο βάθος. Εστω σαν γλάστρα…

Το ίδιο θέλησε να κάνει και µε τον αγαπηµένο του Βόλφγκανγκ Σόιµπλε αλλά και εκεί δεν τα κατάφερε καλύτερα. Πήγε στο τραπέζι που καθόταν ο Γερµανός υπουργός και συνοµιλούσε µε άλλους, έµεινε τα απαραίτητα δευτερόλεπτα προκειµένου να υπάρχει σταθερός στο πλάνο, µε ύφος λες και ακούει προσεκτικά τον Σόιµπλε, που δήθεν µιλάει σ’ αυτόν, και έτσι απέκτησε άλλη µία ωραία εικόνα για το twitter του.

Αυτό ήταν, φτάνει. Τα κλικ που ήθελε, τα πέτυχε η γάτα, ο αντιπρόεδρος. Μπράβο του.

Εκ των υστέρων δήλωσε ότι δεν ήταν παρέα µε τον Πατεράκη ο οποίος τράβηξε τις επίµαχες φωτογραφίες, δεν εξήγησε όµως γιατί πόζαρε στο φακό του Πατεράκη. Και πάλι µπράβο του.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ Στο ΧΩΝΙ - 10.9.2017

proti 284