Ντόρα… μιας άλλης εποχής Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2017 18:27

Στις 7 Αυγούστου 2016, η Ντόρα Μπακογιάννη προέβλεψε εκλογές. «Δεν αποκλείω καθόλου να έχουμε εκλογές το φθινόπωρο» είπε τότε σε συνέντευξή της σε κυριακάτικη εφημερίδα. Στις 14 Ιανουαρίου 2017, προέβλεψε και πάλι εκλογές, και μάλιστα άμεσα. Μόλις προχθές (3 Σεπτεμβρίου 2017) ξαναπροέβλεψε εκλογές, αυτή τη φορά για την άνοιξη του 2018.

Το ΧΩΝΙ κρατάει ο Μάνος Κακλαμάνος

Οι τρεις ανωτέρω δηλώσεις της κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και την εκθέτουν. Ωστόσο, δεν είναι οι μόνες. Θυμίζουμε ότι η Ντόρα Μπακογιάννη προέβλεπε εκλογές ήδη από το 2015.

Αρα, έχουμε και λέμε… Η Ντόρα Μπακογιάννη εδώ και δύο χρόνια λέει συνεχώς ότι κατά την κρίση της και την πολιτική της ανάλυση πλησιάζουν οι εκλογές. Σήμερα, που είναι πασιφανές σε όλους ότι θέμα εκλογών δεν τίθεται, τι μπορεί να πεις κανείς για την κρίση της και την πολιτική της ανάλυση; Όχι τα καλύτερα, προφανώς…

Στις 18 Μαΐου 2017, επίσης, η Ντόρα Μπακογιάννη είπε σε τηλεοπτική της συνέντευξη στο ΣΚΑΙ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκοψε από τις συντάξεις περισσότερα από όσα είχαν κόψει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μαζί. Η αλήθεια, βέβαια, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία είναι ότι οι 13 οριζόντιες περικοπές που ψήφισαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στα μνημόνια 1 και 2 κόστισαν στον Ελληνα συνταξιούχο συνολικά 44 δισ. ευρώ! Ενώ είχαν ψηφίσει (απλά δεν υλοιποιήθηκαν λόγω εκλογής του ΣΥΡΙΖΑ) πολύ μεγαλύτερες περικοπές ακόμα, που θα εφαρμοζόντουσαν από το 2015 και μετά, αν παρέμενε η ΝΔ στην εξουσία. Και κάθεται η κυρία Μπακογιάννη και συγκρίνει αυτά τα θηριώδη νούμερα με το 1% επί του ΑΕΠ (1,8 δισ. ευρώ), που δέχθηκε να περικόψει από το ασφαλιστικό ο ΣΥΡΙΖΑ στη δική του διαπραγμάτευση!

Να τονίσουμε δε ότι όταν έκανε αυτή τη δήλωση η Ντόρα Μπακογιάννη, δεν είχε συμφωνηθεί ακόμη το πακέτο μέτρων – αντίμετρων, για μετά το 2019. Η αδελφή του Κυριάκου αναφερόταν μόνο στα όσα είχαν υιοθετηθεί στο πλαίσιο της πρώτης αξιολόγησης, δηλαδή το 1,8% επί του ΑΕΠ.

Και μας είπε ότι το 1,8 είναι μεγαλύτερο από το 44!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Το εντυπωσιακό στοιχείο εδώ δεν είναι η διάψευση της Ντόρας Μπακογιάννη από τα επίσημα στοιχεία, αλλά το θράσος της να θέλει να αλλάξει την πραγματικότητα!!! Κάθεται, κοιτάει την κάμερα (και μέσω αυτής τους πολίτες) και λέει κάτι αδιανόητα ψευδές! Το προκλητικό θράσος είναι που σε τσαντίζει! Που σε γυρνάει δεκαετίες πίσω!

Συμπέρασμα: Εκτός από τη Ντόρα, τη μικρή εξερευνήτρια, υπάρχει και η άλλη Ντόρα, η αδελφή του Κυριάκου, που επιμένει να ζει σε έναν άλλο κόσμο και σε μια άλλη εποχή. Ποια από τις δύο προτιμάς;