Όταν μιλάει η ΝΔ για την ανεργία, είναι τόσο ρομαντική… Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2017 18:32

Στις αρχές του έτους, έβγαινε στην τηλεόραση η νέο-ανερχόμενη γαλάζια βουλευτής Νίκη Κεραμέως και έλεγε πως το τελευταίο 5μηνο (τέλη 2016 και αρχές 2017) έχουν χαθεί 113.000 θέσεις εργασίας στην Ελλάδα! Το ίδιο βιολί πήρε μετά και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που άρχισε να μιλά για εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας, που χάθηκαν στη χώρα!

Το ΧΩΝΙ κρατάει ο Μάνος Κακλαμάνος

Μιλούσαν λες και ανέβαινε η ανεργία, τη στιγμή που η ανεργία μειωνόταν σε όλους τους επίσημους δείκτες! Βλέπαμε Στο ΧΩΝΙ τα επίσημα νούμερα και απορούσαμε πώς ήταν δυνατόν να βγάζουν αυτά τα αποτελέσματα οι δικές τους μετρήσεις! Αφού με τα ανθρώπινα μαθηματικά, τα αποτελέσματα έβγαιναν τελείως διαφορετικά! Μετά από πολλή προσπάθεια, βρήκαμε τι έκαναν τότε! Είχαν πάρει τις προβλέψεις του δικού τους προγράμματος και τις συνέκριναν με τα πραγματικά αποτελέσματα του Τσίπρα!

Συνέκριναν τα όνειρα με την πραγματικότητα, δηλαδή, στη ΝΔ και έβγαλαν νικητή… τα όνειρα! Ότι αυτά είναι καλύτερα! Μα, τι ρομαντικό…

Αυτό ήταν πάντως το πολιτικό επιχείρημα. Ότι με εκείνους στην εξουσία, η ανεργία θα μειωνόταν περισσότερο! (Και αυτό το λένε οι άνθρωποι, που επί των ημερών τους η ανεργία είχε φτάσει στο 27%! Μα, τι πλάκα…).

Και τώρα η αλήθεια σε μπούλετς:

· Το 2014, η ανεργία ήταν στο 27%. Σήμερα είναι 21,2%

· 213.000 θέσεις εργασίας έχουν δημιουργηθεί από τον Ιανουάριο του 2015 μέχρι το Δεκέμβριο του 2016

· Φέτος, το πρώτο 7μηνο του 2017, έχουν δημιουργηθεί επιπλέον 263.000 νέες θέσεις εργασίας. Η επίδοση αποτελεί ρεκόρ από το 2001 και μετά

· 10 μονάδες έχει αποκλιμακωθεί τα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ η ανεργία των νέων