Οργή στο οργανωτικό της ΝΔ: «Αρχίζει και γίνεται τεράστιο πρόβλημα ο Αδωνις για το κόμμα» Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2017 19:54


Το ΧΩΝΙ μιλά με στελέχη της ΝΔ. Ακούει τα παράπονά τους. Και μεταφέρει τις αγωνίες τους. Να, η τελευταία… ο Αδωνις Γεωργιάδης.

To XΩΝΙ κρατάει ο ΜΑΝΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΟΣ

Ο Αδωνις Γεωργιάδης ποτέ δεν θα γίνει ένας Νεοδημοκράτης
. Αυτό αντιλαμβάνεται όποιος μιλήσει με παραδοσιακούς δεξιούς ψηφοφόρους, που ειδικά την τελευταία περίοδο κοντεύουν να ανέβουν στα κάγκελα μαζί του, εξοργισμένοι από τις απανωτές γκέλες του ακροδεξιού χαφ της γαλάζιας ομάδας. Από τη μια, το photbombing στην πλάτη της Μέρκελ, που μειώνει την αξία της θέσης που κατέχει, από την άλλη η μανία του να έχει τον πρώτο επικοινωνιακό λόγο, με το βίντεο που ετοίμασε για να εξηγήσει γιατί σήμερα η οικονομία πάει καλύτερα.

Ειδικά, το δεύτερο (το βίντεο) ενόχλησε ακόμη και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που φυσικά αντιλήφθηκε ότι θα φαινόταν αστείος να ζητά εκλογές, έχοντας ταυτόχρονα τον Αντι-πρόεδρό του να παραδέχεται δημόσια ότι η ελληνική οικονομία σήμερα πάει καλύτερα.

Αν η οικονομία πάει καλύτερα, δεν νομιμοποιείσαι να ζητάς εκλογές, αυτό είναι αξίωμα στην πολιτική. Όμως, ο Αδωνις έμεινε μόνο στην πρώτη ανάγνωση, ως συνήθως, και έχασε την ουσία. Και εκεί δημιουργήθηκε το πρόβλημα. Ο μέσος γαλάζιος βουλευτής μπερδεύτηκε, ο μέσος Νεοδημοκράτης ψηφοφόρος ένιωσε να τον αδειάζουν από το ίδιο του το κόμμα, ο Κυριάκος εξανέστη, και ο Αδωνις σχεδόν από την ίδια μέρα ξεκίνησε την προσπάθεια να μαζέψει τα ασυμμάζευτα. Όμως, η βόμβα είχε πέσει.

Η παραδοχή δημόσια από τον βιαστικό Αντιπρόεδρο της ΝΔ είχε διατυπωθεί. «Η ελληνική οικονομία πάει καλύτερα»! Και φυσικά όλες οι υπόλοιπες εξηγήσεις, που δίνει στη συνέχεια ο Αδωνις για να πείσει ότι αυτή η καλύτερη πορεία της οικονομίας οφείλεται στη ΝΔ και στα μνημόνια και όχι στον ΣΥΡΙΖΑ που κυβερνά, είναι απλά περιττές και δευτερεύουσας σημασίας. Σημασία έχει η βασική του παραδοχή, την οποία τονίζει στην αρχή του βίντεό του, ο Αντιπρόεδρος. Αυτή ενόχλησε όλους τους δικούς του.

Ο μέσος Νεοδημοκράτης ψηφοφόρος –κατά την ανάλυσή μας- μπορεί να αντιληφθεί ότι ο Αδωνις Γεωργιάδης ενήργησε για το καλό του κόμματος και φυσικά για το δικό του. Ότι δηλαδή έσπευσε να βγάλει αυτό το βίντεο στη δημοσιότητα, λίγες ώρες πριν ανακοινώσει η ΕΛΣΤΑΤ την ανάπτυξη του δευτέρου τριμήνου, προκειμένου να γεμίσει με επιχειρήματα τον κόσμο της παράταξής του. Σαν μια κανονική μηχανή προπαγάνδας, δηλαδή.

Όμως, αυτό είναι το καλό στοιχείο στην κριτική που του ασκείται. Το ότι μπαίνει πάντα στην πρώτη γραμμή, του το αναγνωρίζουν στο κόμμα του. Άλλο είναι το πρόβλημα.

Το πρόβλημα είναι ότι «βάζει πάντα το εγώ του πάνω από το κομματικό συμφέρον», όπως μας είπανε χαρακτηριστικά άνθρωποι που τρέχουν για το κόμμα στην περιφέρεια, και παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στο εσωτερικό, σχολιάζοντας γενικότερα την παρουσία του στα κομματικά πέριξ. Και αυτό το βίντεο άλλη μια τέτοια απόδειξη είναι. Βγήκε εκείνος αμέσως μόλις σκέφτηκε κάτι να πει, αδιαφορώντας για τις συνέπειες, τις οποίες δεν είχε καν σκεφτεί!

«Μα, δεν γίνεται έτσι. Πρέπει να αποφασίζουν συλλογικά και να μη βγαίνει να λέει ο καθένας ό,τι θέλει», λένε αγανακτισμένα μέλη του γαλάζιου οργανωτικού, που έρχονται σε επαφή με Το ΧΩΝΙ, για να ομολογήσουν τη μεγάλη τους αγωνία: «Κοίτα να δεις που με τον Αδωνι θα χάσουμε πάλι».