Την έριξε τη βόμβα ο Καμίνης Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2017 09:51

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ ο Γιώργος Καμίνης αποκάλυψε ότι δεν έχει κανένα σκοπό να παραιτηθεί από τη θέση του Δημάρχου Αθηναίων, ακόμη και σε περίπτωση που εκλεγεί Πρόεδρος του νέου φορέα (που αν τον ακούσει κανείς, διαπιστώνει ότι το έχει σχεδόν σίγουρο ότι θα νικήσει). Το πιο εύστοχο παράδειγμα που έφερε, προκειμένου να υποστηρίξει ότι αυτό είναι κάτι πολύ λογικό, ήταν η περίπτωση του Δημήτρη Αβραμόπουλου, που ως Δήμαρχος Αθηναίων ίδρυσε κόμμα. Επομένως, έχει ξαναγίνει στο παρελθόν και άρα δεν υπάρχει πρόβλημα να γίνει και τώρα.

Το ΧΩΝΙ κρατάει ο Μάνος Κακλαμάνος

Το εντυπωσιακό στοιχείο της υπόθεσης είναι ότι όταν ο Γιώργος Καμίνης ρωτήθηκε για το πώς αναμένεται να κινηθεί στο πολιτικό σκηνικό ως νέο-εκλεγείς Πρόεδρος του νέου φορέα, απάντησε ότι αυτό είναι κάτι πολύ πρώιμο να συζητηθεί. Δηλαδή, άλλη απάντηση που ήθελε να αποφύγει, την απέφυγε. Όταν όμως τον ρωτήσανε αν θα παραμείνει Δήμαρχος, δεν την απέφυγε καθόλου, ενώ θα μπορούσε λέγοντας ότι «καθίστε να δούμε πρώτα αν εκλεγώ, και βλέπουμε…». Εστω έτσι…

Τίποτα. Το είπε καθαρά. Γιατί ο ίδιος θεωρεί –και σωστά- ότι η δημαρχιακή του καρέκλα του δίνει άλλη αφετηρία τόσο ως υποψήφιο όσο και ως μελλοντικό νεοεκλεγέντα Πρόεδρο του νέου φορέα. Ομως, εδώ δημιουργείται θέμα, είναι δεδομένο. Ο τρόπος υποβολής της ερώτησης από τους δημοσιογράφους του ΣΚΑΙ μόνο «αθώος» δεν ήταν. Δεν ήταν ένα θέμα που απλά προέκυψε στην κουβέντα. Τέθηκε για να ακουστεί και να δημιουργηθεί θέμα. Και αυτό το θέμα θα το αξιοποιήσουν επικοινωνιακά –είναι σίγουρο- οι συνυποψήφιοί του.

«Σε δύο βάρκες θα πατά; Δεν γίνεται. Θα πέσει στο νερό» θα του λένε. Ηδη, το άκουσε αυτό το επιχείρημα κατά την υποβολή της ερώτησης στον ΣΚΑΙ. «Σε ποιον από τους δύο ρόλους του θα επικεντρωθεί;» ή «θα εκλέξουμε Πρόεδρο αλλά Πρόεδρο δεν θα έχουμε;»

Και αντίστοιχη πολεμική θα δεχθεί και από το Δήμο, ασφαλώς. «Μα, εμείς ψηφίσαμε Δήμαρχο και όχι Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ» θα μπορούν να του λένε οι πολίτες που θα τον συναντούν στο δρόμο αλλά και στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης του κόμματος.

Όλα αυτά φυσικά τα έχει σκεφτεί ο Γιώργος Καμίνης. Όμως, το να παραμείνεις εγκατεστημένος στο γραφείο σου, με το επιτελείο σου, και να διεκδικήσεις από εκεί –εκμεταλλευόμενος πλήρως την τεράστια θέση σου- την αρχηγία του κόμματος, δεν είναι και μικρό αβαντάζ έναντι των αντιπάλων σου. Επομένως, το προτίμησε, και ας ακούσει τα εξ αμάξης την περίοδο που ακολουθεί.