Ο Κυριάκος μας κοροϊδεύει. Over. (17 αποδείξεις) Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2017 11:03


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βγήκε στη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ και είπε…

1. Ότι θα επαναδιαπραγματευθεί με τους δανειστές, για να πετύχει μείωση πρωτογενών πλεονασμάτων. (Ομως η διαπραγμάτευσή του θα γίνει χωρίς καμία καθυστέρηση, γιατί –θυμίζουμε- θεωρεί την καθυστέρηση στις διαπραγματεύσεις ποινικό αδίκημα. Μας είπε δηλαδή ότι θα πάει, θα τους πείσει και τελείωσε. Σωστός).

2. Ότι η χώρα θα έβγαινε στις αγορές το 2015, αν η ΝΔ παρέμενε στην εξουσία. (Παρότι τα spreads ήταν στις 900 μονάδες τότε!!!)

3. Στο θέμα των πρόωρων εκλογών, που ζητά επίμονα από την πρώτη στιγμή, ότι δικαιώθηκε πλήρως! (Παρότι αυτές θα γίνουν κανονικά στην ώρα τους)

4. Ότι έχει σχεδιάσει (ο Κυριάκος αυτοπροσώπως) έναν «άλλο δρόμο»! (Στα σοβαρά, πιστεύουν ότι ο Κυριάκος μπορεί να συμβολίσει έναν άλλο δρόμο;)

5. Ότι πολλές φορές δεν τον ενδιαφέρει το τι λέει η κοινωνία γιατί είναι ηγέτης και ο ρόλος του ηγέτη είναι να πείθει εκείνος την κοινωνία. (Αρα, θα πρέπει να σκεφτόμαστε όλοι σαν τον Κυριάκο, τώρα! Ακου, ρε φίλε…)

6. Ότι οι δανειστές ζήτησαν από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, γιατί πίστευαν ότι θα επιστρέψει στις παλιές πρακτικές κακής διαχείρισης. (Μα, όταν λέει «παλιές πρακτικές», εννοεί αυτές των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, σωστά; Επίσης, τι έχει να πει ο Κυριάκος για την κυβέρνηση Σαμαρά, που είχε αποδεχθεί αδιανόητα υψηλότερους στόχους πρωτογενούς πλεονάσματος; Και εν πάση περιπτώσει, η αλήθεια είναι ότι αυτοί οι στόχοι του προγράμματος Τσίπρα είναι μειωμένοι! Τους μείωσε η κυβέρνηση με τη διαπραγμάτευση του 2015. Πριν, είχαμε πολύ υψηλότερους. Οπότε, τι είναι αυτές οι ασυναρτησίες που λέει ο Κυριάκος, μπορεί κάποιος να μας εξηγήσει;)

7. Ότι από τότε που εξελέγη Πρόεδρος της ΝΔ, κάνει συνεχώς ανανέωση στο κόμμα, τόσο σε ιδέες όσο και σε πρόσωπα. (Είδε κανείς ανανέωση στη ΝΔ; Συνέχεια, ο Αδωνις δεν βγαίνει;)

8. Ότι το δημοσιονομικό αποτέλεσμα του 2014 ήταν πολύ καλύτερο από αυτό που εκτιμούσαν οι εταίροι μας. (Που η αλήθεια είναι ότι στο τέλος του 2014 είχαμε χάσει το στόχο του πλεονάσματος κατά 3 δισ. ευρώ! Καλά, αυτό που είπε… τελείως ψέμα!)

9. Ότι το 2020, που έχει προεδρική εκλογή, η ΝΔ όχι μόνο θα είναι κυβέρνηση, αλλά θα έχει και προεδρική πλειοψηφία, δηλαδή 180 βουλευτές. (Τα ίδια ακριβώς που έλεγε και ο Σαμαράς, θυμάστε;)

10. Ότι η ΝΔ δεν κάνει καταστροφική αντιπολίτευση. Ότι δεν καταστροφολογεί, δηλαδή! (Μα, είναι ποτέ δυνατόν;) Ότι κάνει σοβαρή και υπεύθυνη αντιπολίτευση (Το συγκεκριμένο το είπε με αυτές τις λέξεις, ο αθεόφοβος)

11. Ότι στο προσφυγικό η κυβέρνηση αθέτησε όλες τις συμφωνίες της (Μα, το προσφυγικό δεν λύθηκε με την κεντρική συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας; Κάποιον από αυτούς τους δύο κορόιδεψε ο Τσίπρας; Τι λέει ο Κυριάκος;)

12. Ότι εκείνος (με Βορίδη – Αδωνι στο κόμμα του) είναι η κεντροδεξιά και ο Καμμένος (που συγκυβερνά με τον ΣΥΡΙΖΑ) κινείται στα δεξιά της σημερινής ΝΔ! Ότι είναι ακροδεξιά, δηλαδή! (Σ΄ αυτό, τα είπε τσεκουράτα ο Πρόεδρος. Σαν το τσεκούρι του Βορίδη στη ρετρό φωτογραφία).

13. Ότι δεν του αρέσει του ίδιου ο ακραίος διχαστικός λόγος. (Θεός;)

14. Ότι ούτε του Αδωνι του αρέσει ο ακραίος διχαστικός λόγος! (Θεός και βάλε!) Για τον Αδωνι, μίλησε ξεχωριστά ο Πρόεδρος. Είπε ότι ο λόγος του Αδωνι εντάσσεται απολύτως στη ΝΔ, γιατί δεν είναι καθόλου ακραίος! (Χωρίς σχόλια).

15. Ότι προσωπικά εκείνος είναι πολύ υπέρ της αξιοκρατίας! (Είπε ο Πρόεδρος της ΝΔ, που είναι Πρόεδρος επειδή είναι ο υιός του μπαμπά του)

16. Ότι θέλει να χαλαρώσει ο έλεγχος του υπουργείου Παιδείας… στα σχολεία!!! (Λιγότερο δημόσιο και εκεί! Και στα σχολεία, ο απίστευτος νεοφιλελές)

17. Ότι η ΝΔ δεν παρακινεί λαϊκές κινητοποιήσεις! (Είπε και τον άκουσαν οι «παραιτηθείτε»).

Για να τα λέει αυτά δημόσια, για πόσο βόδια μας έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παίρνετε χαμπάρι;