Και όμως, το είπε! Ο Κυριάκος λέει ότι δικαιώθηκε στο θέμα των πρόωρων εκλογών! Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2017 10:38


«Δεν θα κάνω καμία πρόβλεψη για το χρόνο εκλογών. Θα επιμείνω σε αυτό που είπα και πριν. Οσο πιο γρήγορα γίνουν οι εκλογές, τόσο καλυτέρα για τη χώρα. Αυτό το λέμε εδώ και 14 μήνες και φοβάμαι ότι δικαιωθήκαμε».

Αυτό ακριβώς δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ, αφήνοντας με το στόμα ανοικτό τους πολίτες, που στοιχειωδώς παρακολουθούν τα πολιτικά πράγματα της χώρας.

Διότι δεν μπορεί ο άνθρωπος που ζητά μονίμως πρόωρες εκλογές, να αισθάνεται δικαιωμένος επειδή τελικά αυτές θα γίνουν στην ώρα τους! Δεν γίνεται. Δηλαδή, πότε θα αισθανόταν ότι απέτυχε παταγωδώς;

Και όμως αυτό το λογοπαίγνιο βρήκε να κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχετικά με το αίτημά του για τις πρόωρες εκλογές! Ότι δικαιώθηκε που τις ζητά, γιατί αν είχαν γίνει, τα πράγματα σήμερα θα ήταν καλύτερα! Αρα, δικαιώθηκε. Ασχετα που δεν θα γίνουν πρόωρες εκλογές, αυτός δικαιώθηκε!

Πρόκειται για το βασικό στρατηγικό αίτημα της ΝΔ, που όρισε όλη της την αντιπολιτευτική στάση τα τελευταία δύο χρόνια. Ηθελαν (και πίστεψαν ότι θα τα καταφέρουν με τη βοήθεια των καναλαρχών) να ρίξουν την κυβέρνηση, και να ξαναπάρουν την εξουσία, σχεδόν με τον τσαμπουκά! Η ένταση κορυφώθηκε και οδηγήθηκε στα κόκκινα, γιατί το αίτημα για εκλογές ήταν ο οδηγός της κομματικής πώρωσης. Η ηγεσία χτύπησε ένα κανονικό (τεχνητό) κομματικό εγερτήριο στη βάση για να εξυψώσει τα ποσοστά συσπείρωσης και να βελτιώσει κατά πολύ τη δημοσκοπική εικόνα.

Το αίτημα για εκλογές από σύνθημα έγινε «γαλάζιο πιστεύω» και μετά αναμενόμενο γεγονός. Από μέρα σε μέρα, κάποια στιγμή. Η Ντόρα Μπακογιάννη ακόμη σήμερα προβλέπει πρόωρες εκλογές και μάλιστα λέει δημόσια τη πρόβλεψή της. Γιατί μ’ αυτό πωρώθηκαν όλοι τους.

Και τώρα που πρέπει να αποδεχθούν ότι όλα αυτά ήταν όνειρα θερινής τηλεοπτικής νυκτός, αισθάνονται και δικαιωμένοι!

Μωρέ, μπράβο θράσος.