Επιχείρηση ΔΕΘ: Κούλης… κοινωνικά αποδεκτός Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2017 11:30


Τόσο οι συνεχείς αδιανόητα ακραίες τοποθετήσεις και θέσεις των ηγετικών στελεχών της ΝΔ, όσο και οι στρατηγικές επιλογές της ηγεσίας του κόμματος (υπέρ των καναλαρχών, υπέρ του ΔΝΤ, υπέρ του Σόιμπλε, υπέρ των βιομηχάνων, υπέρ γενικά της ελληνικής ολιγαρχίας, τώρα και υπέρ των Καναδών) είχαν οδηγήσει τα πράγματα κυριολεκτικά στο απροχώρητο.

Αφενός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως πρόσωπο αποξενώθηκε από τον παραδοσιακό γαλάζιο ψηφοφόρο, αφετέρου το κόμμα υπό την ηγεσία του έκλεισε ορμητικά τις πόρτες του στο μεσαίο χώρο. Γιατί φυσικά στο μετριοπαθές μονοπάτι του μεσαίου χώρου δεν χωρούν να περάσουν οι ακροδεξιοί Αδωνις Γεωργιάδης και Μάκης Βορίδης, ό,τι και να λέει ο Πρόεδρος Κούλης.

To XΩΝΙ κρατάει ο ΜΑΝΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΟΣ

Οι Νεοδημοκράτες δεν θα αισθανθούν ποτέ ως δικό τους τον Αδωνι Γεωργιάδη, που βγήκε δημόσια ως ο μεγαλύτερος υποστηρικτής των μνημονίων και γενικά ταυτίζεται με οποιαδήποτε ακραία θέση κυκλοφορεί στον αέρα. Και πολύ περισσότερο δεν θα μπορέσουν ποτέ να ταυτιστούν μαζί του όλοι εκείνοι οι ακομμάτιστοι πολίτες, που θέλουν συνεργασία των πολιτικών μεταξύ τους.

Αρα, η επικοινωνιακή επιταγή ήταν μία και μοναδική. Επρεπε ο Πρόεδρος να ξαναγίνει φιλικός προς την κοινωνία. Να σταματήσει να τον μισεί ο φτωχός και κυρίως να αρχίσει να τον ακούει ο κομματικά ουδέτερος, στοιχείο θεμελιώδες για κάποιον που φιλοδοξεί να κερδίσει τις εκλογές. Αυτό το προσωπείο είδαμε την Κυριακή στη ΔΕΘ από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, γιατί αυτή ήταν η επικοινωνιακή στόχευση.

«Απευθύνομαι σε όλη την ελληνική κοινωνία. Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα μεγάλο, λαϊκό κόμμα, αυτό σημαίνει ότι η Νέα Δημοκρατία δεν έχει ταξικό πρόσημο» είπε ο Πρόεδρος σε μια εμφανή προσπάθεια να αλλάξει τη ρότα του κόμματος, που κατά γενική ομολογία έχει σταθερή κατεύθυνση προς τα άκρα.

«Γνωρίζετε καλά ότι είμαι ένας μετριοπαθής, φιλελεύθερος πολιτικός, δεν μου αρέσει ο ακραίος και διχαστικός λόγος, μου αρέσει να μιλάω τεκμηριωμένα και ουσιαστικά» είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξης Τύπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που αδιαφορώντας για τον κίνδυνο να χαρακτηριστεί θεόμουρλος, παρείχε την ίδια κάλυψη… και στον Αδωνι Γεωργιάδη! Είπε συγκεκριμένα:

«Ο κύριος Γεωργιάδης είναι δική μου επιλογή. Δεν συμφωνώ με την άποψη ότι εκφράζει ακραίες θέσεις. Εχει το δικό του ιδιαίτερο τρόπο να εκφράζεται, μπορεί καμιά φορά να έχει πει και μια κουβέντα παραπάνω, σε όλους μπορεί να συμβεί αυτό αλλά σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ ότι λόγος του είναι ένας λόγος ακραίος και ο οποίος δεν ανήκει και δεν εντάσσεται στη ΝΔ»!!!

Απίστευτος; Δεν είπε ότι μπορεί κάποιες φορές να λέει και καμιά κουβέντα παραπάνω και θα πρέπει να το προσέξει, ενδεχομένως! Ο τύπος κοίταξε την κάμερα, κοίταξε δηλαδή κατάμουτρα τον Ελληνα πολίτη και του είπε ότι ο λόγος του Αδωνι δεν είναι ακραίος!

Ο τύπος που θεωρεί τους αριστερούς εχθρούς του και καθυβρίζει τον πρωθυπουργό κάθε τρεις και λίγο, όπου σταθεί και όπου βρεθεί! Ο τύπος που ζήτησε να μην του πάρει κανείς τη δόξα για τις απολύσεις που θα κάνει, ο τύπος που ζήτησε να μπαίνουν φυλακή οι μαθητές που κάνουν κατάληψη, ακόμη και αν δεν έχουν κάνει καμία ζημιά στο σχολείο τους, ο τύπος που έχει πει επανειλημμένως ότι είναι ένθερμος υποστηρικτής των μνημονίων, ο τύπος που έχει πιαστεί στα πράσα να προπαγανδίζει συνειδητά μέσα στη Βουλή καταθέτοντας προπέρσινα άρθρα προκειμένου να στηρίξει τη σημερινή του άποψη, αυτός ο τύπος… -μας λέει ο Κυριάκος-… ότι εντάσσεται πλήρως στη ΝΔ!

Αλήθεια, ποια είναι η ψυχοσύνθεση ενός ανθρώπου, τη στιγμή που ετοιμάζεται να πει δημόσια πως ο λόγος του Αδωνι δεν είναι ακραίος; Πώς είναι δυνατόν να βγήκε και να υποστήριξε αυτό ο Κυριάκος, που θέλει να γίνει και πρωθυπουργός;

Μα, γιατί να τον βγάλει ο λαός πρωθυπουργό; Για να τον δουλεύει ψιλό γαζί μέσα στα μούτρα του;