Δύο ακατανόητες δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη (στη ΔΕΘ), που θα πρέπει να ξανασκεφτεί… Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2017 14:04


Κάποια στιγμή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε στη ΔΕΘ ότι ο λόγος του Αδωνι Γεωργιάδη εντάσσεται πλήρως στη ΝΔ, επειδή δεν είναι ακραίος. Επίσης, ότι ο ίδιος δικαιώθηκε στο θέμα των πρόωρων εκλογών, παρότι οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους. Ακόμη, ότι η ΝΔ δεν καταστροφολογεί!

Ακατανόητες δηλώσεις όλες τους, αναμφισβήτητα. Απορείς πώς είναι δυνατόν ένας πολιτικός να είναι τόσο ξεκομμένος από την κοινωνία. Ή να θεωρεί ότι έχει τόση δύναμη, που να μπορεί να επιβάλει την άποψή του στους οπαδούς του, άσχετα με το τι θα τους πει. Όμως, άντε με τους οπαδούς του. Με τους άλλους πολίτες;

To XΩΝΙ κρατάει ο ΜΑΝΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΟΣ

Μπορεί να πείσει έστω και έναν ότι ο λόγος του Αδωνι δεν είναι ακραίος; Στα σοβαρά το πιστεύει αυτό ο Κυριάκος; Δηλαδή, αν γινόταν ένα γκάλοπ για το ποιος είναι ο πιο ακραίος βουλευτής της ΝΔ, σαν ποιος θα επικρατούσε στις προτιμήσεις, πιστεύει ο Κυριάκος, μπορεί να μας πει;

Εν πάση περιπτώσει, πέρα από τις ανωτέρω ακατανόητες δηλώσεις, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε και άλλες. Που από ένα σημείο και μετά, αρχίζουν να ξεφεύγουν κάπως…

Κυριάκος: Δεν έπρεπε οι δανειστές να επιτρέψουν στην ελληνική κυβέρνηση να περάσει την πρότασή της!

Με αφορμή μια ερώτηση που του τέθηκε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης άσκησε κριτική στους δανειστές. Προσέξτε, όμως, υπό ποιο πρίσμα…

«Δέχθηκαν οι δανειστές μας την πολιτική επιλογή της κυβέρνησης να υπερφορολογήσει τη μεσαία τάξη και την παραγωγική Ελλάδα αντί να περικόψει τις δημόσιες δαπάνες. Κάνανε λάθος οι Ευρωπαίοι σ’ αυτό. Και θέλω να είμαι τελείως ξεκάθαρος. Προφανώς η επιλογή αυτή ήταν της ελληνικής κυβέρνησης η οποία τελικά έγινε αποδεκτή από τους πιστωτές μας» είπε ο αρχηγός της ελληνικής αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ότι δηλαδή ΚΑΚΩΣ οι δανειστές επέτρεψαν στην ελληνική κυβέρνηση να επιλέξει την πολιτική της, όποια και αν είναι αυτή, έστω σ’ αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο που κλήθηκε να το κάνει. Ο Κυριάκος λέει στους ξένους ότι κακώς επέτρεψαν στους Ελληνες να κάνουν αυτό που ήθελαν.

Ασχετα με το αν το συγκεκριμένο που λέει ισχύει ή όχι, η βασική παραδοχή πάνω στην οποία στηρίζει το επιχείρημά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ανήκουστη, πραγματικά! Δηλαδή, κατά τη γνώμη του, θα έπρεπε οι δανειστές να επιβάλουν την άποψή τους στους Ελληνες, έτσι; Μα, ως τι μιλάει πρωτίστως ο Κυριάκος; Ως Ελληνας ή ως νεοφιλελεύθερος; Θυμίζει -εντελώς όμως- εκείνη την απίστευτη ατάκα της βασιλοβαφτισμένης Ασημακοπούλου, που μιλούσε για σκανδαλώδη εύνοια των δανειστών στις διαπραγματεύσεις απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ!

Μα, τι ανθελληνικά ρεζιλίκια είναι αυτά; Ας σκέφτονται πρώτα αυτά που λένε.

Θα μπορούσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να σχολιάσει θετικά το γεγονός ότι η ελληνική πλευρά κατάφερε και πέρασε το δικό της στίγμα στο μείγμα του σχεδιαζόμενου συμβιβασμού, γιατί αυτό ενίσχυσε τη θέση της Ελλάδας στο διαπραγματευτικό τραπέζι και θα αποτελεί παρακαταθήκη και για τις μελλοντικές κυβερνήσεις, αλλά να κριτικάρει αρνητικά την επιλογή της. Θα μπορούσε, δηλαδή, όπως θα έκανε οποιοσδήποτε άλλος προηγούμενος αρχηγός της ΝΔ, να συμφωνήσει στο εθνικό κομμάτι και να διαφωνήσει στο επιμέρους οικονομικό.

Εδώ, όμως, έρχεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης και διαφωνεί με το εθνικό! Λέει ότι η χώρα μας –όταν κυβερνιέται από αριστερούς- δεν πρέπει να έχει δικαιώματα στη διαπραγμάτευσή της με τους δανειστές! Και πως οι δανειστές θα πρέπει να είναι πολύ πιο σκληροί με την Ελλάδα και να μην μας αφήνουν τέτοια περιθώρια, να αποφασίζουμε εμείς για το ποιος θα επιβαρυνθεί περισσότερο, προκειμένου να επιτευχθούν οι συμπεφωνημένοι στόχοι! Ακούστε τον Κυριάκο, ρε…


Κυριάκος: Θα πάρω αδιανόητα μέτρα… αλλά για αυτό φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ

Επειδή οι εταίροι μας δεν μας έχουν εμπιστοσύνη, κάτι για το οποίο φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ λόγω της σκληρής διαπραγμάτευσής του το 2015, για αυτό και πρέπει αναγκαστικά –λέει ο Κυριάκος- να κάνει όλες αυτές τις σκληρές αλλαγές, που έχει σχεδιάσει, όταν αναλάβει την εξουσία. Για να ανακτήσουμε την αξιοπιστία μας, που την πλήγωσε ο Τσίπρας. Κάτι σαν αυτομαστίγωμα έναντι των δανειστών, προκειμένου να δηλώσουμε την υπέρτατη υποτελή υπακοή. Ότι ορίστε, για να μας συγχωρήσετε, δεχόμαστε από μόνοι μας σκληρά μέτρα! Αυτό λέει ο Κυριάκος, ως Πρόεδρος της ΝΔ.

Δηλαδή όχι μόνο δεν κατακρίνει αυτή τη χυδαία στάση της Γερμανίας να θέλει να μετρά την αξιοπιστία των κρατών με νέα μέτρα λιτότητας, αλλά επιτείνει ο αμετανόητος Σοιμπλολάτρης, κάνοντας μία κίνηση ρελάνς! Και έρχεται τώρα να προτείνει από μόνος του σκληρά μέτρα, για να ηρεμήσουν οι δανειστές μας ακόμη περισσότερο! Γιατί πολύ τους τσίτωσε ο Τσίπρας και αυτό δεν είναι σωστό.

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Και επειδή, δυστυχώς, η χώρα πληρώνει βαρύ τίμημα από το έλλειμμα αξιοπιστίας του κυρίου Τσίπρα, δεν έχουν ξεχάσει οι εταίροι μας το τι έγινε το πρώτο 6μηνο του 2015, για αυτό και η ανάκτηση της αξιοπιστίας περνάει μέσα από την τολμηρή υλοποίηση αλλαγών όπως αυτές που περιέγραψα χθες».

Μα, τι δήλωση είναι τώρα αυτή; Δηλαδή, ο Κυριάκος δήλωσε ότι θα πάρει μέτρα στο μέλλον για να καλμάρει τους δανειστές, που είχαν νευριάσει πρόπερσι; Είναι τώρα αυτό επιχείρημα νορμάλ πολιτικού, πείτε μου!