Μοναδικός Κυριάκος! Δικαιώθηκε –λέει- στο θέμα των πρόωρων εκλογών! Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017 14:15


Στην περσινή ΔΕΘ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πει ότι η κατάσταση βρίσκεται στα όρια της εκτροπής , ότι η Βουλή λειτουργεί στα όρια της συνταγματικής νομιμότητας και πως ο λαός πρέπει να πάρει τη δημοκρατία στα χέρια του.

Όλα αυτά δεν είναι υπερβολές. Ακριβώς αυτές τις λέξεις χρησιμοποίησε πέρυσι. Γιατί στα σοβαρά το είχε πιστέψει ότι θα καταφέρει με τη βοήθεια των καναλαρχών να ρίξει την κυβέρνηση και προετοίμαζε το έδαφος στις ομιλίες του (ο κατακαημένος).

To XΩΝΙ κρατάει ο ΜΑΝΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΟΣ

Με απλά λόγια, πέρυσι ο Κυριάκος ζούσε στον αστερισμό των πρόωρων εκλογών. Τις είχε σχεδόν για σίγουρες και τις φαντασιωνόταν καθημερινά. Και τελικά;

Τελικά, ένα χρόνο μετά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει συνειδητοποιήσει ότι οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους, και πως όλα αυτά τα όνειρα που έκανε… όνειρα θα μείνουν. Στη φετινή ΔΕΘ, όταν ρωτήθηκε για το αίτημά του για πρόωρες εκλογές, απάντησε «το αίτημα για πολιτική αλλαγή είναι ένα διαρκές αίτημα, το οποίο μας συνοδεύει και θα μας συνοδεύει μέχρι που τελικά να γίνουν εκλογές».

Δηλαδή, πάει και η ένταση, πάει και το επείγον του πράγματος, πάει και η ανάγκη να πάρει τη δημοκρατία στα χέρια του ο λαός. Πάνε αυτά. Τώρα πλέον το ζήτημα των πρόωρων εκλογών το αντιμετωπίζει στωικά ο Πρόεδρος. Γίνουν, δεν γίνουν, εκείνος τις είχε αναφέρει πρώτος! (Λογική β δημοτικού. Τότε που μαθαίνουμε ότι δεν υπάρχει και Αη Βασίλης…)

Συμπέρασμα: Όταν οι εκλογές γίνουν το 2019, ο Κυριάκος θα αισθάνεται δικαιωμένος, γιατί -όπως το είχε προβλέψει- τελικά έγιναν εκλογές! Αυτό θα μας λέει! Βασικά, ο απίστευτος αυτός τύπος που θέλει να γίνει πρωθυπουργός των Ελλήνων… αυτό μάς λέει από σήμερα! Ότι δικαιώθηκε, λέει!!!

Όταν του τέθηκε δεύτερη ερώτηση σχετικά με το αίτημά του για πρόωρες εκλογές, εκείνος δεν δίστασε να ξεπεράσει κάθε όριο πολιτικού θράσους, δηλώνοντας «Δεν θα κάνω καμία πρόβλεψη για το χρόνο εκλογών. Θα επιμείνω σε αυτό που είπα και πριν: Οσο πιο γρήγορα γίνουν οι εκλογές, τόσο καλυτέρα για τη χώρα. Αυτό το λέμε εδώ και 14 μήνες και φοβάμαι ότι δικαιωθήκαμε». Μα, την Παναγία, έτσι το είπε. Ότι δικαιώθηκε!!!

Γεγονός είναι βέβαια ότι στο θέμα των πρόωρων εκλογών, η ΝΔ δέχθηκε μια ηχηρή επικοινωνιακή σφαλιάρα από την κυβέρνηση, μιας και η σταθερότητα στη χώρα δεν αποτελεί πια μόνο ένα ακλόνητο δεδομένο αλλά και ένα παγιωμένο λαϊκό αίτημα. Ο λαός δεν θέλει πρόωρες εκλογές. Τέλος. Και άρα μόνο δικαιωμένος δεν θα πρέπει να αισθάνεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Τώρα, γιατί συμβαίνει το ανάποδο, μη μας ρωτάτε. Τα χέρια ψηλά….