Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε - Σε 11 μήνες βγαίνουμε από τα κωλομνημόνια Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2017 01:31


Για πρώτη φορά, η Ελλάδα πραγματικά κοιτάζει την έξοδο από τα κωλομνημόνια. Για πρώτη φορά, μετά από 7 χρόνια αδυσώπητης κρίσης, οι θυσίες του λαού έπιασαν τόπο και πλέον υπάρχει όντως φως στην άκρη του τούνελ.

Και αυτό δεν είναι εκτίμηση. Είναι έγγραφη δέσμευση στο eurogroup. Βγαίνουμε από τα κωλομνημόνια, Ελληνες!

Ο,τι και να κάνει η ΝΔ και η ευρύτερη δεξιά αντιπολίτευση, ό,τι και να εφεύρουν τα συστημικά μίντια, όσο και να καταστροφολογήσουν οι επαγγελματίες της επικοινωνίας, το δεδομένο είναι ένα: Του χρόνου το καλοκαίρι, η Ελλάδα βγαίνει από τα μνημόνια. Του χρόνου το καλοκαίρι, η χώρα θα ξανα–ανασάνει. Και αυτό θα έχει γίνει μέχρι τον Αύγουστο του 2018. Σε 11 μήνες από τώρα, το πολύ!

Μέχρι τότε, ενδεχομένως να ακούσουμε στα ελληνικά κανάλια και για άλλα σκάνδαλα ΣΥΡΙΖΑίων υπουργών, για τα οποία θα ζητήσουν μετά δημόσια συγγνώμη οι εμπνευστές τους, ίσως να δούμε και άλλους «δημοσιογράφους» να φοράνε περούκες και να χρεώνουν τα ποτά τους σε κυβερνητικά στελέχη για να δημιουργήσουν fake σκάνδαλα, μπορεί να δούμε ό,τι βάλει ο νους του ανθρώπου, αναμφισβήτητα.

Όμως, σε 11 μήνες από τώρα, αναγκαστικά για όλους αυτούς τους κυρίους, θα ακούσουμε και την επίσημη ανακοίνωση για την οριστική έξοδο της χώρας από την κρίση, με τον Τσίπρα πρωθυπουργό και την κοινωνία όρθια.

Το αν είναι καλύτερα εντός ή εκτός του ευρώ, είναι μια άλλη διαφορετική συζήτηση, που κάποια στιγμή θα πρέπει να την κάνει η ελληνική κοινωνία ουσιαστικά. Από τη στιγμή, όμως, που ο ελληνικός λαός σαφώς αποφάσισε με την ψήφο του ότι θέλει ευρώ, τότε αυτό που έρχεται (σε 11 μήνες από τώρα, το πολύ) είναι η καλύτερη δυνατή συνθήκη προκειμένου να ανασηκωθεί η χώρα. Σκεφτείτε το…

Σταδιακά και σταθερά η κανονικότητα θα αποκαθίσταται σε όλους τους τομείς και οι δείκτες θα ξαναματσάρουν τα προ κρίσης αποτελέσματα. Τα capital controls θα αρθούν οριστικά. Το χρέος μας (που θα ρυθμιστεί σε βάθος δεκαετιών) δεν θα αποτελεί πια κίνδυνο για την οικονομία ούτε εμπόδιο για τους επενδυτές. Η Ελλάδα –δεδομένης της βίαιης εσωτερικής υποτίμησης που προκάλεσαν τα προγράμματα του ΔΝΤ- θα προβληθεί ως ένας ιδανικός επενδυτικός προορισμός και η οικονομία θα πιάσει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης. Αυτά έρχονται.

Ναι, φυσικά θα υπάρχει ευρωπαϊκός έλεγχος και επιτροπεία στα οικονομικά μας, όπως όμως υπάρχει και στις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης (Είπαμε, αυτή είναι μια άλλη συζήτηση).

Ναι, φυσικά θα υπάρχουν στόχοι, που θα πρέπει να πιάσουμε κάθε χρόνο. Όμως, στόχοι υπάρχουν για όλους στην ευρωζώνη. Μάλιστα, για εμάς, από ένα χρονικό σημείο και μετά, οι στόχοι είναι μικρότεροι από όλους τους άλλους της ευρωζώνης, χάρη στη διαπραγμάτευση Τσίπρα. Και ας λένε τα κανάλια ό,τι θέλουν…

Γενικά, ας πουν και ας κάνουν οι καταστροφολόγοι ό,τι γουστάρουν. Ας χύσουν όση λάσπη έχουν ή μπορούν να βρουν. Ας σκεφτούν όσο πιο βρώμικα μπορούν. Ας παρακολουθήσουν και άλλους υπουργούς. Ας βάλουν και άλλες περούκες. Ας φορέσουν και κιλότες. Μακάρι να βρουν και άλλα να κάνουν. Για να γελάσουμε ακόμη περισσότερο με τους ηττημένους.

Το ΧΩΝΙ, που στήριξε από την πρώτη στιγμή την προσπάθεια της κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου ενάντια στο εγχώριο σάπιο σύστημα, θα είναι εδώ να τους θυμίζει κάθε Κυριακή (στο πρωτοσέλιδό του) ότι όπου να’ ναι… βγαίνουμε από τα κωλομνημόνια που μας έβαλαν οι αγαπημένοι τους ΝΔ – ΠΑΣΟΚ. Θα είμαστε εδώ για να γελάμε με τους ηττημένους, που επένδυσαν στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την –προστατευτική για τα συμφέροντά τους- βασιλεία του Σόιμπλε. Πολύ καλά το σκέφτηκαν, μπράβο τους.

Τώρα, λοιπόν, ας κάτσουν στις τηλεοράσεις τους να δούνε τη συνέχεια.

Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα. Η Ελλάδα ανασηκώνεται. Και Το ΧΩΝΙ γιορτάζει.

Κάθε μέρα που περνά, ερχόμαστε πιο κοντά στη μεγάλη στιγμή. Τότε, που ο Ελληνας πρωθυπουργός θα ανακοινώσει δημόσια το ΤΕΛΟΣ των μνημονίων. Απλά, σε 11 μήνες από τώρα, το πολύ!