Η επίθεση στο ΠΑΣΟΚ στο μικροσκόπιο της μικροπολιτικής Τρίτη, 07 Νοεμβρίου 2017 11:19


Το ΧΩΝΙ προσπαθεί μια στιγμιαία ανάλυση σ’ αυτό που ζούμε στην πολιτική επικαιρότητα, αναφορικά με το χτύπημα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Το ΧΩΝΙ κρατάει ο ΜΑΝΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΟΣ

Το χτύπημα στα γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη γίνεται λίγες μόλις μέρες μετά από τη συζήτηση στη Βουλή για την ανομία. Εκεί παρουσιάστηκαν τα επίσημα στοιχεία της ελληνικής αστυνομίας, από τα οποία προκύπτει ότι σε όλες τις κατηγορίες, η εγκληματικότητα έχει μειωθεί στην Ελλάδα την τελευταία τριετία (2015 – 2016 – 2017) σε σχέση με την προηγούμενη.

Ωστόσο, λίγες μέρες μετά, λαμβάνει χώρα η δολοφονική επίθεση. Ποιος είναι το θύμα της επίθεσης; Το ΠΑΣΟΚ. Ποιος είναι ο θύτης; Ερευνάται προς το παρόν.


Ψάχνοντας τον θύτη


Το ίδιο βράδυ, η κυβέρνηση με non paper κάνει λόγο για προβοκάτσια, που σχετίζεται με την αποκάλυψη για τα paradise papers. Ότι δηλαδή ένα τέτοιο χτύπημα, ειδικά μετά από την προηγηθείσα συζήτηση στη Βουλή θα γινόταν άνετα πρώτο θέμα, που θα επισκίαζε τα πάντα, ακόμη και την αποκάλυψη για τα paradise papers, που εμπλέκουν επώνυμους και επιφανείς συμπολίτες μας. Εύστοχη ή άστοχη, είναι μια εκτίμηση για την ταυτότητα του θύτη.

Η αντίδραση του θύματος ποια ήταν; Ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει και πως όλα αυτά είναι βλακείες, που λέει η κυβέρνηση για να κάνει μικροπολιτική και να καλύψει τις ευθύνες της σχετικά με την ανομία που οργιάζει στη χώρα!

Μα, η κυβέρνηση δεν είπε τίποτα για το θύμα. Για το θύτη έκανε μια εκτίμηση. Και η εκτίμησή της σε τίποτα δεν ενέπλεκε το ίδιο το ΠΑΣΟΚ στην προβοκάτσια, ξεκάθαρα! Το θύμα, λοιπόν, γιατί ενοχλήθηκε τόσο; Ισα ίσα, που αν αποδειχθεί ότι επρόκειτο περί προβοκάτσιας, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, τότε αυτό θα σημαίνει ότι δεν ήταν μια συμβολική κίνηση λαϊκής οργής (όπως αυτοπροβάλλονται τέτοιες επιθέσεις) εναντίον του ΠΑΣΟΚ, παρά το ΠΑΣΟΚ ήταν το θύμα… τελείως άδικα! Υπέρ του είναι το σενάριο που διέρρευσε η κυβέρνηση. Αρα, γιατί έσπευσε να το «κάψει» το ΠΑΣΟΚ και να ταυτιστεί ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ με την ακροδεξιά ρητορική του φόβου της ΝΔ του Κυριάκου, ότι η ανομία οργιάζει;

Και τελικά… ποιος κάνει μικροπολιτική, είπαμε;