Πάλι… «παρακράτος», ρε Κυριάκο; Πέμπτη, 09 Νοεμβρίου 2017 10:19


Πάλι… «παρακράτος» είδε η ΝΔ στην υπόθεση της Μαρέβας! Όπως άλλωστε και σε όλες τις άλλες αποκαλύψεις, που την αφορούν. Μα, αλήθεια πιστεύουν ότι αυτή είναι μια πειστική αντίδραση;

To XΩΝΙ κρατάει ο ΜΑΝΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΟΣ

Όταν ενεπλάκη το όνομα του Νεοδημοκράτη πρώην βουλευτή και μετέπειτα συνεργάτη του Κυριάκου, Νίκο Γεωργιάδη, στη γνωστή υπόθεση παιδεραστίας στο εξωτερικό, το περιβάλλον του Προέδρου της ΝΔ έκανε λόγο για παρακράτος.

Όταν βγήκαν στο φως οι συνομιλίες των μελών του φερόμενου ως κυκλώματος εκβιαστών με στελεχάρες της ΝΔ, το περιβάλλον του Κυριάκου έθεσε και πάλι θέμα παρακράτους.

Όταν βγήκαν στη δημοσιότητα τα τιμολόγια του Μαυρίκου προς τη ΝΔ, (που από την εφημερίδα του εκείνη την περίοδο αποθέωνε τον Μητσοτάκη), η ΝΔ μίλησε και πάλι για παρακράτος. (Μιλώντας για παρακράτος, να θυμίσουμε ότι ο Μαυρίκος λίγο πριν καταθέσει, και εξηγήσει για ποιο λόγο κόπηκαν αυτά τα τιμολόγια, πέθανε σε τροχαίο!)

Για παρακράτος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε το περιβάλλον του Κυριάκου ακόμη και όταν διέρρευσε η συνομιλία της Βελκουλέσκου με τον Τόμσεν στα wikileaks και εκτέθηκε το ΔΝΤ! (Θα μας ρωτήσετε, τώρα, τι την έκοφτε τη ΝΔ η συγκεκριμένη υποκλοπή, αφού τελικά συνέφερε τη χώρα. Ελα ντε… Το χαμό έκανε, πάντως).

Επίσης, όταν αποκαλύφθηκε ότι ο επικεφαλής της ευρωομάδας της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης, κάθε μήνα έπαιρνε (σε αφορολόγητο ρευστό, μαύρο και άραχνο) το μεγαλύτερο μέρος από το μισθό της συνεργάτιδάς του, στο γραφείου του στις Βρυξέλλες, η απάντηση που μας δόθηκε ήταν και πάλι ότι έχουμε να κάνουμε με παρακρατικές μεθόδους. Ότι δηλαδή έχουμε να κάνουμε με πολιτικό εκβιασμό από κάποιους πλαστογράφους.

Όταν αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο Αυγενάκη, η ΝΔ μίλησε και πάλι για παρακράτος.

Όταν αποκαλύφθηκε το διεθνές σκάνδαλο paradise papers… φανταστείτε… η ΝΔ τόλμησε να ψελλίσει και πάλι κάτι για παρακράτος!!! Ότι δηλαδή το έστησε ο ΣΥΡΙΖΑ για την Μαρέβα, και πως οι Μπόνο – Βασίλισσα της Αγγλίας -Λιούις Χάμιλτον - Μαντόνα – Τραμπ ήταν απλώς… παράπλευρα θύματα της κυβερνητικής σκευωρίας.

Τώρα, προσέξτε μία λεπτομέρεια. Από όλα αυτά τα αποκαλυπτικά στοιχεία που διέρρευσαν… δεν διαψεύσθηκε τίποτα προς το παρόν.

Καλά, αφήνουμε την περίπτωση του Νίκου Γεωργιάδη, που δήλωνε άνθρωπος του Κυριάκου κατά την Προεδρική εκλογή στη ΝΔ και εμπλέκεται στην ιδιαίτερα σκληρή υπόθεση παιδεραστίας, γιατί δεν σου κάνει κέφι να τη συμπεριλάβεις καν σε μια πολιτική ανάλυση. (Και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε μέχρι την έκδοση τελεσίδικης απόφασης. Δεν αξίζει αυτή η υπόθεση να απασχολεί τις πολιτικές στήλες). Θα ασχοληθούμε μόνον με τους άλλους.

Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, λοιπόν, μπορεί οι κατηγορούμενοι να δηλώνουν αθώοι, ωστόσο δεν υπάρχει καμία περίπτωση που το στοιχείο που διέρρευσε να μην είναι αληθινό.

Οι δεκάδες διάλογοι των μελών του φερόμενου ως κυκλώματος εκβιαστών με τους Νεοδημοκράτες υπουργούς αλλά και με τους πλέον στενούς συνεργάτες του Κυριάκου εκείνη την περίοδο (Κουμουτσάκος – Θεοδωρικάκος) ασφαλώς και επιβεβαιώθηκαν απολύτως ως προς τη γνησιότητά τους.

Στην υπόθεση Κεφαλογιάννη, η συνεργάτιδά του τελικά με την κατάθεσή της επιβεβαίωσε την αποκάλυψη της εφημερίδας μας (ότι της έπαιρνε το μισθό σε ρευστό κάθε μήνα).

Ο Αυγενάκης δεν λέει ότι οι διάλογοι είναι παραποιημένοι (πώς θα μπορούσε άλλωστε;) αλλά απλώς ότι αυτό που διαβάζουμε δεν είναι αυτό που νομίζουμε.

Το ίδιο και η Μαρέβα. Δεν λέει ότι ειπώθηκαν ψέματα. Ετσι έγιναν τα πράγματα. Λέει απλώς ότι αυτό που περιγράφεται… είναι νόμιμο.

Αρα, η τελική εικόνα δεν είναι… ΝΔ εναντίον παρακράτους.

Είναι… η πραγματικότητα που αποκαλύπτεται εναντίον της ΝΔ, που μιλά για παρακράτος. Σωστά;