Κίνηση πανικού του Κυριάκου τα εξώδικα της Μαρέβας σε υπουργούς Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2017 12:00


Στην υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας, ο Κυριάκος πήγαινε ως καταγγέλλων και τελικά βρέθηκε απολογούμενος!

Γιατί αυτή τη στιγμή ο Παπαδόπουλος από το Κιλκίς (που έγινε προσπάθεια να συνδεθεί με τον Καμμένο) έχει αντικατασταθεί στο κάδρο από τον Σφακιανάκη (που τώρα γίνεται προσπάθεια να αποσυνδεθεί από τη Μαρέβα).

Δεν είναι τυχαίο ότι η Μαρέβα Μητσοτάκη έστειλε εξώδικα σε υπουργούς και δημοσιογράφους, που είπαν ότι η σύζυγος του Προέδρου της ΝΔ και ο Σφακιανάκης συνυπάρχουν στον ίδιο Οργανισμό, την Endeavor.

Μα, τι δείχνει μια τέτοια κίνηση; Το προφανές δείχνει: Ότι η σύζυγος του Κυριάκου θέλει πάση θυσία να σταματήσει ΑΜΕΣΑ η συζήτηση για το πρόσωπό της και τον Σφακιανάκη. Για αυτό στέλνεις εξώδικα σε δημοσιογράφους, για να τους πεις να μην ξαναγράψουν. Να σταματήσει κάθε συζήτηση ΤΩΡΑ.

Υπάρχει και μια δεύτερη εξήγηση, ενταγμένη σε πιο στενή μιντιακή λογική. Ότι εφόσον αποκαλύφθηκε ότι η «πηγή» του πρέσβη μας στο Ριάντ, που δημιούργησε όλο το πρόβλημα, ήταν ένας Κρητικός, αυτός ο Σφακιανάκης, που συνυπάρχει στον ίδιο Οργανισμό με τη Μαρέβα, τα υποστηρικτικά προς τον Κυριάκο μίντια είχαν έρθει σε απίστευτα δύσκολη θέση, μη γνωρίζοντας τι να πουν και τι να γράψουν!

Για αυτό και η αρχική αντίδραση –μακάρι να το παρακολουθήσατε- ήταν αμηχανία!

Επρεπε, λοιπόν, να δοθεί μια απάντηση από τη Μαρέβα, προκειμένου να δοθεί μια γραμμή στο μιντιακό στρατό πώς να το πάει στο συγκεκριμένο. Επιστολή είχε στείλει την προηγούμενη φορά, όταν αποκαλύφθηκε ότι το όνομά της βρίσκεται στη λίστα των paradise papers (μα, παντού αυτή η Μαρέβα, πια;), επομένως αυτή τη φορά αποφάσισε να κλιμακώσει με εξώδικα. Με ένα σπάρο, δυο τρυγόνια, που λένε. Και τα μίντια ταϊσμένα, και το μήνυμα στον αντίπαλο σταλμένο.

Ωραία όλα αυτά και κατανοητά. Όμως, υπάρχει και μια πτυχή ακόμη σ’ αυτή την ιστορία, με ενδιαφέρον. Προσέξτε τη λεπτομέρεια: Η Μαρέβα στο εξώδικό της δεν λέει ότι τα δημοσιεύματα και οι υπουργοί είπαν ψέματα, όταν ανέφεραν ότι εκείνη και ο Σφακιανάκης συνυπάρχουν στην Endeavor!

Συνυπάρχουν! Απλώς, ξεκαθάρισε ότι παρότι συνυπάρχουν, δεν τον γνωρίζει ούτε κατ’ όψη. Ότι δεν έχει γνωριστεί και δεν έχει συνεργαστεί μαζί του. Γιατί όπως λέει… «δεν είναι ανθρωπίνως δυνατό να γνωρίζω όλα τα φυσικά πρόσωπα που συμμετέχουν σε αυτή τη διεθνή κοινότητα». Όμως, για να μην τρελαθούμε κιόλας… δεν είναι και ανθρωπίνως αδύνατον να γνωρίζει έναν άλλον Ελληνα μέσα στην ίδια διεθνή κοινότητα, έτσι δεν είναι; Επομένως, το αν τον ξέρει, ήταν ένα λογικό ερώτημα.

Δεν είχαμε ούτε ψέματα ούτε συκοφαντίες. Η Μαρέβα δεν είχε να απαντήσει σε κάτι ψευδές που γράφηκε για αυτήν. Ηθελε απλώς να ξεκαθαρίσει τη θέση της ότι δεν γνωρίζει τον Σφακιανάκη, παρότι έτυχε να συνυπάρχουν στον ίδιο Οργανισμό. Να δώσει δηλαδή ουσιαστικά απάντηση στα ερωτήματα που είχαν τεθεί για το ποια είναι η σχέση τους! Αυτό έκανε, λοιπόν! Απάντησε στις ερωτήσεις, και καλά έκανε. Όμως, γιατί με εξώδικο; Γιατί νευρίασε τόσο, χωρίς να έχει γραφτεί κάτι ψευδές για αυτήν; Τι λάθος κίνηση ήταν πάλι αυτή;

Η αδιανόητη ενέργεια της Μαρέβας Μητσοτάκη, να στείλει εξώδικα σε υπουργούς και δημοσιογράφους, επειδή ανέφεραν κάτι αληθές που ζητούσε απαντήσεις, μπορεί να εξηγηθεί μόνον με έναν τρόπο. Ότι έγινε από πανικό!

Οι απαντήσεις που δόθηκαν από τον υπουργό Αμυνας αρχικά και τον πρωθυπουργό αργότερα στη Βουλή όχι μόνο διέλυσαν κάθε γαλάζιο αφήγημα αλλά εξέθεσαν προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, και μάλιστα για πολλοστή φορά. Η στιγμή που ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε στο βήμα να κρατά τα απόρρητα τηλεγραφήματα του πρέσβη (του ίδιου που επικαλείτο και ο Κυριάκος!) με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, με διάθεση να αποκαλύψει το περιεχόμενό τους για να λάμψει η αλήθεια, αναμφίβολα θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη του Κυριάκου για χρόνια.

Εκείνη τη στιγμή αντιλαμβανόταν –έτσι ήσυχος, όπως καθόταν και άκουγε- ότι ποτέ στο παρελθόν Πρόεδρος της ΝΔ δεν είχε γευτεί παρόμοιας έκτασης κοινοβουλευτική ξεφτίλα! Κανείς, ποτέ στο παρελθόν. Και αμέσως άρχισε τα εξώδικα!

Δηλαδή, εκεί που ήταν στην επίθεση (εναντίον του Καμμένου), έφαγε την αντεπίθεση (από τον Τσίπρα), και τώρα προσπαθεί να πλαγιοκοπήσει ξανά (εναντίον Τζανακόπουλου και Παππά). Γιατί το έχει αντιληφθεί ότι στη Βουλή έπαθε πανωλεθρία και ότι ο λαός γελάει ακόμα με το νέο γαλάζιο φιάσκο. Και είναι πολύ εκνευρισμένος ο Κυριάκος. Εξώδικα, λοιπόν!!!

Στο ίδιο μουντ φαίνεται ότι βρίσκεται βέβαια και ο Αδωνις, μιας και έτσι εξηγείται απολύτως πειστικά και η κίνηση του φίλου του, Πατεράκη, να καταθέσει μήνυση στον υπουργό Αμυνας, Πάνο Καμμένο αμέσως μετά τη συζήτηση στη Βουλή. Τσίτα τα νεύρα, λέμε!!!