Η Μαρία Σπυράκη… τόσο άσχετη; Δευτέρα, 04 Δεκεμβρίου 2017 10:12

Η Μαρία Σπυράκη στην εκπομπή ΣΗΜΕΡΑ του ΣΚΑΙ, είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με τη διαπραγμάτευσή του μείωσε τον πήχη προστασίας της α κατοικίας στο 60% από αυτό που ίσχυε επί ΝΔ!

Μάλιστα επικαλέστηκε και πρακτικά της Βουλής, για αυτό. Ότι άκουσε τον πρωθυπουργό να το λέει αυτό στη Βουλή και για αυτό και η ίδια το λέει δημόσια με τέτοια σιγουριά. Μάλιστα…

Το ΧΩΝΙ κρατάει ο ΜΑΝΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΟΣ

Το τι συμβαίνει εδώ, είναι προφανές: Η Μαρία Σπυράκη, αφενός δεν γνωρίζει, αφετέρου παρερμήνευσε αυτό που ειπώθηκε στη Βουλή. Η παρερμηνεία μπορεί να είναι από αφέλεια, μπορεί όμως να έγινε και συνειδητά. Η ίδια θα μας το απαντήσει αυτό.

Η αλήθεια πάντως είναι τελείως διαφορετική από αυτό που ανέφερε δημόσια η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ. Γιατί η αλήθεια είναι ότι όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας ο ΣΥΡΙΖΑ αυτό που ίσχυε στην προστασία της πρώτης κατοικίας στην Ελλάδα ήταν 0%!

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ: 0%!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Διότι –ανατρέξτε στα δημοσιεύματα της εποχής και θα το διαπιστώσετε και εσείς με τα μάτια σας, κυρία Σπυράκη- η κυβέρνηση Σαμαρά υπακούοντας στην εντολή της τότε τρόικας ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ στο τέλος του 2014 ΔΕΝ υπέγραψε την παράταση της ετήσιας προστασίας, που ανανεωνόταν κάθε χρόνο μέχρι τότε. Και δεν μιλάμε για παράλειψη. Μιλάμε για ξεκάθαρο αίτημα της τότε τρόικας, που παρά τις αντιδράσεις που είχε προκαλέσει ακόμη και στο εσωτερικό του κόμματος της ΝΔ, τελικά «πέρασε» από την ηγεσία της ΝΔ!

Αρα, από 1η Ιανουαρίου του 2015 –με κυβέρνηση ΝΔ ακόμη- η προστασία της πρώτης κατοικίας ήταν στο 0%!

Από τις 26 Ιανουαρίου 2015 και μετά, που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας ο ΣΥΡΙΖΑ, όντως με τη διαπραγμάτευσή του κατάφερε να πάρει αυτό το 0% που του είχε αφήσει η ΝΔ και το μετατρέψει σε… 60%!

Το 0% έγινε 60%! Αυτό έγινε, να πει κάποιος στην κυρία Σπυράκη. Που θα πρέπει να διαβάζει περισσότερο πριν βγει να προκαλέσει τόσο άγρια τη μνήμη των πολιτών.