Ολοι οι Μητσοτάκηδες παρακατιανοί, εκτός από έναν! Τον Κυριάκο, τον άριστο! Δευτέρα, 04 Δεκεμβρίου 2017 11:18


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι δεν θα βάλει κάποιον συγγενή του στην κυβέρνηση που θα σχηματίσει, αν καταφέρει και κερδίσει τον Τσίπρα το 2019.

Ότι δηλαδή αναλαμβάνει αυτός (ένας Μητσοτάκης) να στείλει μήνυμα κατά της οικογενειοκρατίας στην Ελλάδα!

Αρα, είναι σαφές πλέον σε όλους, ο Κυριάκος θέλει να μας τρελάνει! Εντάξει, λοιπόν. Του κάνουμε το χατήρι και ακολουθούμε τη λογική του τυφλά!

3 βασικά συμπεράσματα που βγαίνουν αβίαστα από τη συγκεκριμένη δήλωση:

- Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει μια κυβέρνηση από άριστους αλλά δεν θεωρεί ότι χωρούν άλλοι Μητσοτάκηδες μέσα σ’ αυτήν, εκτός από την αφεντιά του, που θα είναι ο πρωθυπουργός! Αρα, από όλο του το σόι, μόνον τον εαυτό του θεωρεί άριστο και όλους τους άλλους παρακατιανούς, σωστά;

- Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν γουστάρει την αδελφή του, Ντόρα. Και επίσης φοβάται –και για αυτό προσπαθεί να εξουδετερώσει- τον ανηψιό του, Κώστα Μπακογιάννη. Αυτό δεν είναι απολύτως σαφές από όσα συμβαίνουν; Απολύτως σαφές είναι. (Ο,τι και να δηλώνουν δημόσια οι πρωταγωνιστές του εν εξελίξει οικογενειακού θρίλερ…)

Το καλύτερο συμπέρασμα, όμως, είναι αυτό που ακολουθεί (με τη μορφή ερωτήματος): Σε περίπτωση που ο Κυριάκος χάσει τις εκλογές από τον Τσίπρα, και στο κόμμα αρχίσουν οι συζητήσεις για την ηγεσία της επόμενης οχταετίας (εφόσον κερδίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ το 2023, πια), αλήθεια η Ντόρα Μπακογιάννη τι θα κάνει; Στην εσωκομματική διαδικασία του 2019, θα υποστηρίξει τον αδελφό της, που της εγγυάται την πολιτική ανυπαρξία τη δική της και του γιου της για μια οκταετία, τουλάχιστον; Η θα αναζητήσει άλλους διαδρόμους εξουσίας; Για το γιό της Ντόρας, μιλάμε….

ΥΓ. Μπορεί τα πρώτα δύο συμπεράσματα να είναι παραπολιτικές τρολιές, ωστόσο το τρίτο συμπέρασμα, που τίθεται υπό τη μορφή ερωτήματος, είναι ιδανική τροφή για πολιτική ανάλυση. Πώς θα αντιδράσει η Ντόρα σ’ όλο αυτό; Θα κάτσει να υπομείνει την πολιτική εξόντωση του γιου της, έτσι αθόρυβα και ήσυχα; Αλήθεια;

Περισσότερα Στο ΧΩΝΙ της Κυριακής.