3 πιθανές απαντήσεις της Ντόρας στον πόλεμο που της κήρυξε ο Κυριάκος Δευτέρα, 04 Δεκεμβρίου 2017 11:23


Mayday! SOS! Η Ντόρα δέχεται πόλεμο από τον αδελφό της και καλείται να αντιδράσει. Το ΧΩΝΙ της προτείνει 3 καλά «χτυπήματα», που μπορούν να γείρουν την πλάστιγγα υπέρ της.


Πρόταση 1: Να ζητήσει στο επικείμενο συνέδριο να τεθεί ως απαραίτητη προϋπόθεση για τον Πρόεδρο του κόμματος να μην είναι κακοπληρωτής των δανείων του! Σαν την περίπτωση του Κήρυκα Χανίων, ας πούμε. Η Ντόρα μπορεί εύκολα να στηρίξει μια τέτοια πρόταση, μιας και το μήνυμα που στέλνει η παράταξη στην κοινωνία έχοντας έναν Πρόεδρο που δεν πληρώνει τα δάνειά του είναι παντελώς στρεβλό και πλήρως αντίθετο στην επίσημη κομματική ρητορική. Αρα, καταντά υποκριτικό όλο το αφήγημα εξαιτίας ενός τέτοιου Προέδρου. Και αυτό αποτελεί βαρίδι για το κόμμα, που πρέπει να αφαιρεθεί. («Πάρτα, Κυριάκο» θα σκεφτεί, αν το επιλέξει!)

Πρόταση 2: Η Ντόρα μπορεί να βγει και να ζητήσει επιτέλους το κόμμα να ξεκαθαρίσει τη θέση του αναφορικά με τις σχέσεις που είχαν συνεργάτες του Προέδρου με τους τύπους, που φέρονται ως μέλη του κυκλώματος εκβιαστών. Αυτούς που ακούγονται στις συνομιλίες να λένε πώς θα στήσουν sites-φαντάσματα για να αρμέγουν το δημόσιο χρήμα. Ε, λοιπόν, υπάρχουν τιμολόγια του κόμματος προς τον έναν από αυτούς, το θανόντα Μαυρίκο, (που έκανε εκείνη την περίοδο μια εκπληκτική σειρά αποθεωτικών πρωτοσέλιδων υπέρ του Κυριάκου), για τα οποία δεν δόθηκαν ποτέ απαντήσεις. Η Ντόρα μπορεί να απαιτήσει να δοθούν! Ένα κόμμα υπέρ της διαφάνειας δεν έχει να φοβηθεί τίποτα! Όλα στη φόρα, λοιπόν! Απαντήσεις για όλα!

Πρόταση 3: Σε περίπτωση, ωστόσο, που η Ντόρα δεν θέλει να μπλέξει με κυκλώματα, μπορεί να κάνει κάτι άλλο! Να απαιτήσει από όλους τους πολιτικούς αρχηγούς να καταθέσουν τα ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ τους! Αφορμή μπορεί να βρει από κάποιο άσχετο ζήτημα, και να βγει και να το αναγάγει σε κορυφαίο θέμα πολιτικής ηθικής στάσης. Ετσι, θα μπορεί να λέει ότι δεν το έκανε για τον Κυριάκο, απλώς… «τον πήραν οι σφαίρες». Όμως, για τον Κυριάκο θα το έχει κάνει, αν το επιλέξει τελικά.

Τι από όλα αυτά θα προτιμήσει η Ντόρα; Στα σοβαρά, το πιθανότερο, κανένα από τα τρία. Γιατί φυσικά, η απάντηση μιας Ντόρας στον πόλεμο που της κήρυξε ο αδελφός της, δεν μπορεί να είναι τόσο προβλέψιμη. Εδώ, η ιστορία έχει να κάνει με το ίδιο της παιδί. Με την καριέρα του σπλάχνου της.

Αρα, αν μπορεί να γίνει μία πρόβλεψη σ΄ όλα αυτά, αυτή είναι ότι δεδομένα θα υπάρξει απάντηση. Τώρα, το αν βγει και την πιστωθεί η Ντόρα δημόσια ή γίνει υπόγεια, μένει να το διαπιστώσουμε.

Καλά ξεμπερδέματα, Κυριάκο.