Ποιος είναι ο πρωθυπουργός της ανάπτυξης, είπαμε; Τετάρτη, 06 Δεκεμβρίου 2017 07:57


Επειδή μας έχουν πρήξει τα πλιατσικοκάναλα ότι ο Σαμαράς ήταν δήθεν ο πρωθυπουργός της ανάπτυξης και ο Τσίπρας της ύφεσης, καλό είναι να γνωρίζουν ότι:

√ Με τον Σαμαρά πρωθυπουργό, (τον υπολογίζουμε από το τρίτο τρίμηνο του 2012 και μετά) είχαμε 6 τρίμηνα με ύφεση και μόλις 4 με ανάπτυξη.

√ Με τον Τσίπρα πρωθυπουργό, έχουμε μόλις 4 τρίμηνα με ύφεση και 7 με ανάπτυξη.

Και να σημειώσουμε ότι ο Σαμαράς κυβέρνησε αμέριμνος από διαπραγματεύσεις (και άλλες τέτοιες ανοησίες) ενώ δεν έκλεισε την τελευταία του πιο δύσκολη αξιολόγηση, διευκολύνοντας κατά πολύ την κυβερνητική του θητεία και δυσχεραίνοντας ταυτόχρονα αυτή του Τσίπρα.

Αντίθετα, ο Τσίπρας αυτά τα δύο χρόνια πέρασε τις πιο δύσκολες στιγμές της δικής του θητείας, με σκληρή διαπραγμάτευση και δύσκολες αξιολογήσεις. Α! Και με όλα τα μίντια να καταστροφολογούν από το πρωί ως το βράδυ.

Δηλαδή, συγκρίνουμε την πιο εύκολη και πετυχημένη στιγμή του Σαμαρά με την πιο δύσκολη περίοδο του Τσίπρα.

Όμως, και πάλι! Ο Σαμαράς έχει 6 αρνητικά και 4 θετικά ενώ ο Τσίπρας μετράει 4 αρνητικά και 7 θετικά. Και από εδώ και πέρα… ΟΛΑ ΤΑ ΤΡΙΜΗΝΑ μέχρι τις εκλογές αναμένεται να είναι θετικά. Δηλαδή, στο 2019, ο Τσίπρας θα μετράει 4 αρνητικά και 14 θετικά τρίμηνα (ή κάτι τέτοιο).

Ποιος είναι ο πρωθυπουργός της ανάπτυξης, είπαμε;

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ολο το 2017 τρέχει με ανάπτυξη!