Ο Αδωνις κάρφωσε τον Δένδια για τη γκάφα του. Νέο μέτωπο άνοιξε πριν το συνέδριο Σάββατο, 09 Δεκεμβρίου 2017 11:34


Την πρώτη ημέρα επίσκεψης του Ερντογαν στην Ελλάδα, βγήκε το πρωί στον ΣΚΑΙ ο Νίκος Δένδιας και χαρακτήρισε την επίσκεψη ως μια εθνική και διπλωματική ήττα, πριν καν πατήσει το πόδι του ο Τούρκος Πρόεδρος στην Αθήνα!


Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ δεν περίμενε να ακούσει τι θα πει ο Ερντογάν, ούτε τι θα του απαντήσουν οι Ελληνες. Εκανε στο μυαλό του εικονικά όλο αυτό το διάλογο, και έβγαλε συμπέρασμα για τα γεγονότα, πριν καν αυτά συμβούν! Μα, είναι ιδιαίτερα ταλαντούχος αυτός ο πολιτικός.

Όμως, δεν είναι αυτό το θέμα μας.

Το θέμα μας είναι ο Αδωνις, που λίγες ώρες μετά –και πάντως όσο ήταν εδώ ο Ερντογάν- βγήκε με δικό τη ανάρτηση στο Facebook και «κάρφωσε» τον Δένδια για αυτή του την επικοινωνιακή γκάφα, που κατά τον Αδωνι δεν ταιριάζει στη ΝΔ και που ασφαλώς ανοίγει μια νέα πληγή (ή αν θέλετε μεγαλώνει και άλλο την ήδη υπάρχουσα) στο εσωτερικό του κόμματος ενόψει του συνεδρίου του.

Συγκεκριμένα, ο Αντι-πρόεδρος του κόμματος, Αδωνις Γεωργιάδης, στην ανάρτηση που έκανε για να σχολιάσει την απουσία Καμμένου από τα πλάνα της επίσκεψης, ξεκίνησε με τον εξής -αιχμηρό για τον Δένδια- πρόλογο: «Για την επίσκεψη Ερντογάν, αυτή καθαυτή δεν θα πω τίποτα ακόμη, αφενός διότι δεν έχει τελειώσει, θέλω πρώτα να ολοκληρωθεί και η επίσκεψη στη Θράκη, αφετέρου διότι δεν θέλω να ασκήσω κριτική στην κυβέρνηση, ενώ ο Πρόεδρος της Τουρκίας είναι ακόμη εδώ».

adofb

Και αυτή ακριβώς ήταν η μαχαιριά. Ο Αδωνις ενοχλημένος από τη στάση του συναδέλφου του, Δένδια, (η δήλωση του οποίου φυσικά προκάλεσε θύελλα αρνητικών σχολίων στο διαδίκτυο μέχρι και επίσημη καταδικαστική ανακοίνωση από το υπουργείο Εξωτερικών) έσπευσε να θέσει εκείνος τα νέα γαλάζια όρια της κριτικής, ακυρώνοντας τελείως την προηγούμενη δήλωση του άλλου γαλάζιου εκπροσώπου.

Ο Δένδιας ακόμη και αν αντιλήφθηκε τη γκάφα του αργότερα, θα περίμενε το ελάχιστο επίπεδο συμπαράστασης από τους συναδέλφους του, με το να μην δοθεί καμία συνέχεια στην ιστορία. Ετσι γίνεται στις κομματικές γκάφες. Εδώ, όμως, δεν είχαμε αυτό. Εδώ είδαμε έναν Αδωνι να αρπάζει την αφορμή και να ρίχνει τη βολή του ευθέως, έστω και ευγενικά διατυπωμένα. Την έριξε πάντως, αφήνοντας τελείως έκθετο τουλάχιστον στους δικούς του οπαδούς τον συνάδελφό του, Δένδια.

Λίγες μέρες πριν το συνέδριο του κόμματος όλα αυτά. Μια ωραία ατμόσφαιρα στη ΝΔ…