Νέα έρευνα της Kάπα Research: Μειώθηκε κι άλλο η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ! Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου 2017 12:22


Την προηγούμενη Κυριακή Το ΧΩΝΙ κυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδο θέμα: Η πλάστιγγα έγειρε. Το ομολογούν όλοι – Ολο το 2017 η ψαλίδα κλείνει.

16 298 17de3232

Στο κείμενό μας αναλύαμε τα δημοσκοπικά ευρήματα 6 μεγάλων εταιρειών κατά τη διάρκεια του 2017, που όλα έδειχναν την ίδια εικόνα: Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχώς ανεβαίνει, η ΝΔ πέφτει, η διαφορά μεταξύ τους μειώνεται διαρκώς! Πόσο μειώθηκε το 2017;

Κατά 3,5 μονάδες στις μετρήσεις της Pulse

Κατά 4,1 μονάδες στις μετρήσεις της Marc

Κατά 6 μονάδες στις μετρήσεις του ΠΑΜΑΚ

Και όλα αυτά μέσα σε λίγους μήνες!

Μία ακόμη δημοσκοπική εταιρεία, της οποίας τα ευρήματα συμπεριλάβαμε στην ανάλυσή μας, είναι και η Kάπα Research, βάσει της οποίας η διαφορά μεταξύ των δύο μονομάχων στην πρόθεση ψήφου ήταν 0,9 μονάδες, από τον Ιούνιο του 2017 μέχρι και το Σεπτέμβριο. Μιλάμε δηλαδή για την εταιρεία, που βάσει της ανάλυσής μας, κατέγραφε το μικρότερο κλείσιμο της ψαλίδας, μεταξύ των ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ (σε διάστημα 3 μηνών).

Μέχρι που δημοσίευσε (μόλις μία μέρα μετά το πρωτοσέλιδό μας!) τη νέα της μέτρηση, που μάλιστα έγινε σε ένα τεράστιο δείγμα πολιτών ανά περιφέρεια, και η οποία μετρά τη διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ στις 4,8 μονάδες!

Και αυτή είναι η πρώτη φορά, που μπροστά μπαίνει το 4. Να φανταστείτε ότι πέρυσι, τέτοια εποχή, τα κανάλια μιλούσαν για διψήφιες διαφορές.

Συγκεκριμένα, αναφορικά με τις μετρήσεις της Kάπα Research, η εικόνα λέει τα εξής:

Στις 25 Ιουνίου μετρούσε τη διαφορά στις 7 μονάδες

Στις 18 Σεπτεμβρίου μετρούσε τη διαφορά στις 6,1 μονάδες

Σήμερα μετρά τη διαφορά στις 4,8 μονάδες.

kappa research2

Δηλαδή, μετά και την τελευταία μέτρηση της εταιρείας, η συνολική εικόνα δείχνει ότι καταγράφει μείωση της ψαλίδας κατά 2,2 μονάδες σε διάστημα 6 μηνών!