2 χρόνια… κοινοβουλευτικές σφαλιάρες. (Πού θα πάει αυτό το πράγμα, Κούλη;) Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου 2017 21:02


Εντάξει, κοινοβουλευτικές σφαλιάρες ο Κυριάκος από τον Τσίπρα έχει φάει πολλές. Σαν και αυτή, όμως, στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2018, δεν είναι καμία.

Βέβαια, αυτό είναι κάτι που θα ισχύει μέχρι την επόμενη φορά που ο Αλέξης θα συναντήσει τον Κυριάκο στο βήμα της Βουλής.

Το ΧΩΝΙ κρατάει ο ΜΑΝΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΟΣ

Δεν είναι ότι ο Τσίπρας ρεζίλεψε κυριολεκτικά τον Πρόεδρο της ΝΔ για τη fake φράση του Αινστάιν που χρησιμοποίησε στο λόγο του, ενώ ο Αινστάιν δεν την έχει αναφέρει ποτέ.

(Συγκλονιστική στιγμή, από αυτές που θα θυμούνται οι κοινοβουλευτικοί για χρόνια. Ο Τσίπρας επικοινωνιακά εξουδετέρωσε πλήρως τον αντίπαλό του μέσα σε 5 δευτερόλεπτα, από τη στιγμή που ανέβηκε στο βήμα, κάνοντας κάθε Ελληνα που παρακολουθούσε, να αναφωνήσει… «Μα, όντως, ο Κυριάκος έκανε τέτοια μ@@@@@α;»)

Αυτό συνέβη το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή. Ο Τσίπρας ξεφτίλισε με στυλ τον Κυριάκο μέσα σε 5 δευτερόλεπτα, και αμέσως μετά τον αποτελείωσε με τα στοιχεία και την ουσία. Αφού, όμως, πρώτα είχε χαρίσει στους παρόντες βουλευτές κάποιες στιγμές άφθονου γέλιου από τη μια πλευρά της αιθούσης και αδιανόητης αμηχανίας από την άλλη. Όμως, δεν ήταν αυτό που έκανε την κοινοβουλευτική βραδιά ξεχωριστή.

Ούτε ότι ο Κυριάκος εμφανίστηκε να λέει νούμερα ψεύτικα για τα ποσοστά της ελαστικής απασχόλησης έναντι της πλήρους, βάσει των επίσημων στοιχείων, που μόλις εκείνη ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ είχαν δημοσιευθεί και που διέλυαν για τα καλά το γαλάζιο αφήγημα (αλλά ο Κυριάκος επέλεξε να αγνοήσει για να μη χαλάσει τον ήδη προγεγραμμένο λόγο του). Εδώ, μιλάμε για τον ορισμό των fake news! Τον ορισμό!

Ούτε ακόμη ήταν το σημείο που ο Κυριάκος αναφέρθηκε στα όσα είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου εναντίον του Τσίπρα (που στο παρελθόν ήταν στο ίδιο κόμμα αλλά τώρα πολιτικοί αντίπαλοι) και αμέσως μετά ο Τσίπρας του απάντησε με όσα έλεγε στο παρελθόν για αυτόν ο ΝΥΝ Αντιπρόεδρός του, Αδωνις Γεωργιάδης (που χαρακτήριζε τον Κυριάκο ένα πλουσιόπαιδο, που δεν ξέρει τι πάει να πει δουλειά… ή κάτι βαρύτερο από αυτό τέλος πάντων).

Το βασικό σημείο που έκανε τη βραδιά πραγματικά ξεχωριστή ήταν τότε, που ο Τσίπρας απολύτως συνειδητά τόλμησε μια πλάγια λεκτική αναφορά στο θέμα του κατώτατου μισθού, θέλοντας να πει ότι οι προηγούμενοι ήταν αυτοί που είχαν μειώσει στα τάρταρα τους μισθούς και μάλιστα με νόμο! Η αλήθεια, όμως, είναι ότι προφανώς ο Τσίπρας δεν ήθελε να πει μόνον αυτό. Αντιθέτως, ήθελε να προκαλέσει την προφανή αντίδραση της ΝΔ… «και εσύ που υποσχόσουν ότι θα τον αυξήσεις στα 751 ευρώ;», για να βρει την ευκαιρία να απαντήσει αυτό που τους απάντησε! Και τι τους είπε; Ότι… υπομονή… μετά το 2018 (που βγαίνουμε από τα μνημόνια) θα αυξηθεί και ο κατώτατος μισθός! Και τότε ήταν που κόπηκαν τα γόνατα του Κυριάκου!!!

Μα, αν όντως η χώρα ρυθμίσει το χρέος της και βγει από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018 και όντως ο Τσίπρας αυξήσει τους μισθούς μέσα στο προεκλογικό 2019, τότε αναμφισβήτητα ο ΣΥΡΙΖΑ γίνεται αυτομάτως το μεγάλο φαβορί να κερδίσει τις εκλογές!!!

Ηδη, μόνον από την αλλαγή σελίδας στην οικονομία την τελευταία χρονιά (που έχουμε θετικό αναπτυξιακό πρόσημο για τρία τρίμηνα στη σειρά) η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ –ακόμη και στις δικές τους δημοσκοπήσεις, τύπου ΠΑΜΑΚ- βαίνει ραγδαία μειούμενη! Ειδικά το ΠΑΜΑΚ, που έχει και τη μεγαλύτερη γαλάζια αναφορά, καταγράφει μείωση της διαφοράς 6 μονάδες σε διάστημα λίγων μηνών! Όπως, άλλωστε το ίδιο καταγράφουν και όλες οι άλλες μεγάλες δημοσκοπικές εταιρείες!

Και σ’ αυτή τη ραγδαία μείωση της διαφοράς φυσικά εκτός των θετικών εξελίξεων στην οικονομία συνετέλεσαν και οι αμέτρητες κοινοβουλευτικές ήττες του αρχηγού της ΝΔ από τον κοινοβουλευτικό του δήμιο, Αλέξη Τσίπρα.

Στο ΧΩΝΙ της Κυριακής έχουμε ετοιμάσει ένα απολαυστικό δισέλιδο με τις μεγάλες ήττες (τραγωδίες για την ακρίβεια) του Κυριάκου, την τελευταία διετία, που αφενός θα μείνουν αξέχαστες, αφετέρου θα χαρίζουν άφθονο γέλιο στους λάτρεις του youtube για πολλά χρόνια ακόμα.

Μη χάσετε, λοιπόν, Το ΧΩΝΙ αυτή την Κυριακή.