Το ΧΩΝΙ στέλνει μήνυμα σε Αλέξη, Κυριάκο Τρίτη, 02 Ιανουαρίου 2018 14:33


Το ΧΩΝΙ στέλνει τα δικά του πρωτοχρονιάτικα μηνύματα σε πρωθυπουργό και αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


Αλέξη Τσίπρα, φέτος έχεις καθήκον ιερό

Το μήνυμα της εφημερίδας μας στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, για το νέο έτος

74b87337454200d4d33f80c4663dc5e5 1

Αλέξη Τσίπρα, φέτος έχεις τη μεγάλη ευκαιρία σου. Να βγάλεις τη χώρα από τα μνημόνια, σηματοδοτώντας έτσι και την έξοδο από την κρίση.

Από αυτή την πολυετή κρίση, που πλήγωσε την πατρίδα μας βαθιά, σε όλα τα επίπεδα. Που έφτασε τον ελληνικό λαό μέχρι την ταπείνωση και την υποτέλεια. Μέχρι και την υπογραφή εκείνης της απερίγραπτης ρήτρας ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΗΣ ΚΑΙ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ παραίτησης από την ασυλία της εθνικής μας κυριαρχίας, που υπήρχε στις δύο πρώτες γαλαζοπράσινες δανειακές συμβάσεις των δύο πρώτων μνημονίων. Τότε που οι δανειστές αλώνιζαν τη χώρα, σαν προτεκτοράτο τους, διενεργώντας πάνω στο κορμί του Ελληνα πολίτη το πιο σκληρό πείραμα νεοφιλελευθερισμού στη σύγχρονη ευρωπαϊκή ιστορία, θεωρώντας μάλιστα τους εαυτούς τους «τυχερούς», που συμμετείχαν σ’ αυτό.

Για χρόνια, οι Ελληνες πολίτες υπέμεναν τα πάνδεινα, ελπίζοντας ότι κάποια στιγμή όλα αυτά θα τελειώσουν. Ε, λοιπόν, φέτος, όλα αυτά θα τελειώσουν. Και θα είσαι εσύ, Αλέξη Τσίπρα, στη θέση να το ανακοινώσεις αυτό στο λαό, ότι τα μνημόνια τελειώνουν. Μα, τι ωραία που ακούγεται…

Όμως, Ελληνα πρωθυπουργέ, η εντολή που έχεις δεν τελειώνει εκεί, στην ευχάριστη ανακοίνωση. Και η υποχρέωσή σου –σου το τονίζουμε- είναι πολύ μεγαλύτερη από το να βγάλεις απλώς τη χώρα από τα μνημόνια. Βασικά, είναι το να εξασφαλίσεις ότι δεν θα επιστρέψουμε σ’ αυτά και κυρίως… να τα ξεχάσει τελείως ο λαός!

Τα παιδιά, όταν μεγαλώσουν, να μη ξέρουν τι είναι μνημόνια. Να μην ξέρουν τι σημαίνει να κάνεις Χριστούγεννα, με θλίψη. Να μην θυμούνται ότι κρύωναν στο δημοτικό. Να τις διαγράψεις αυτές τις εικόνες, μια για πάντα από τον εγκέφαλό τους. Και έτσι να διαγράψεις τη μνημονιακή λαίλαπα από το DNA του ελληνικού λαού, γιατί δεν του αξίζει. Αυτό είναι το καθήκον σου, Ελληνα πρωθυπουργέ.

Η γενιά του Πολυτεχνείου χρεοκόπησε τη χώρα και την έβαλε στα μνημόνια.

Αλλά τώρα, η δική μας γενιά (των 40) έχει την ευκαιρία να την κάνει να ορθοποδήσει και πάλι. Να ανασηκωθεί, να ξαναστρέψει το βλέμμα ψηλά και να ουρλιάξει σ’ όλο τον πλανήτη ότι τώρα ήρθε η ώρα για την αντεπίθεσή της.

Αυτή την εθνική αντεπίθεση πρέπει να οργανώσεις, Αλέξη Τσίπρα, ως γνήσιος εκπρόσωπος των Ελλήνων 40άρηδων. Μια γενικευμένη εθνική δημιουργική αντεπίθεση, παντού! Τώρα έχουμε τη μεγάλη ευκαιρία να το κάνουμε. Να φροντίσεις, λοιπόν, να το κάνουμε.

Καλή χρονιά.Κυριάκο Μητσοτάκη, εσύ το ξέρεις καλά…

Το μήνυμα της εφημερίδας μας στον Πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη

mitsotakis 2

Κυριάκο Μητσοτάκη, ξέρεις πολύ καλά ότι τα πράγματα πλέον πάνε καλύτερα στην οικονομία. Όμως, συνεχίζεις να λες το αντίθετο στο λαό, μπας και τον πείσεις με την καταστροφολογία σου!

Ακόμη, Κυριάκο Μητσοτάκη, ξέρεις πολύ καλά ότι στο τέλος του 2014 η Ελλάδα ΕΧΑΣΕ το στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος κατά 3 δισ. ευρώ! Και αυτό είναι ένα αδιαμφισβήτητο επίσημο στοιχείο (της ΕΛΣΤΑΤ), που όμως εσύ εξακολουθείς να παραποιείς και να λες το αντίθετο ακριβώς!!! Γιατί γνωρίζεις ότι το ίδιο ψέμα θα αναπαράξουν και τα κανάλια, και έτσι ο ελληνικός λαός θα πειστεί για το ψέμα σου! Χυδαία δεν είναι αυτή η λογική;

Ξέρεις, επίσης, πολύ καλά ότι ο προκάτοχός σου, Σαμαράς, θεωρούσε το χρέος μας βιώσιμο και άρα επί ΝΔ δεν θα είχαμε ποτέ καμία οριστική ρύθμισή του. Όμως, ακόμη και στο θέμα του χρέους –το τόσο ξεκάθαρο για όποιον παρακολουθεί τις εξελίξεις- εξακολουθείς να λες τα αντίθετα στον ελληνικό λαό, επενδύοντας στη θολούρα που μπορούν να δημιουργήσουν τα social media στο λαό.

Και μιας και η κουβέντα πήγε στο δήθεν πετυχημένο 2014, για το οποίο υπερηφανεύεστε στο κόμμα σου, να σου θυμίσουμε (γιατί και αυτό το γνωρίζεις πολύ καλά) ότι το τελευταίο τρίμηνο του 2014 αφήσατε την οικονομία με ύφεση -1,2%! Όπως επίσης αυξήσατε τη φορολογία κατά 7% μέσα σε ένα έτος! Ναι, μέσα στο δήθεν πετυχημένο 2014, για το οποίο –χωρία καμία ντροπή- βγαίνεις και λες ότι μειώσατε τη φορολογία!!! Τη στιγμή που όλα τα επίσημα απολογιστικά στοιχεία σε διαψεύδουν πανηγυρικά. Γιατί την αυξήσατε τη φορολογία!!!

Στα πάντα διαψεύδεσαι, Κυριάκο Μητσοτάκη. Το έχεις καταλάβει; Και διαψεύδεσαι πανηγυρικά, γιατί λες συνειδητά ψέματα στον κόσμο! Αλλωστε, εμείς Στο ΧΩΝΙ αυτό το έχουμε διαπιστώσει ιδίοις όμμασι, όταν σε είδαμε από το βήμα της Βουλής να λες ξεκάθαρα ψέματα για τα οικονομικά της εφημερίδας μας, με σκοπό να μας συκοφαντήσεις και να μας χτυπήσεις ανήθικα και βρώμικα. Με ψέματα, επειδή δεν σου αρέσει η κριτική μας! Αλήτικες μέθοδοι, κυριολεκτικά.

Αρα, εμείς Στο ΧΩΝΙ, Κυριάκο Μητσοτάκη, γνωρίζουμε πολύ καλά το τι ψεύτης είσαι. Γιατί έχουμε εντοπίσει τα ψέματά σου σε δικόγραφα και απλά αναμένουμε τη δικαστική απόφαση, που θα το επιβεβαιώνει αυτό… εντός του 2018.

Αρα, να η μεγαλύτερη ευχή μας για το νέο έτος, Κυριάκο Μητσοτάκη: Να λάμψει η αλήθεια. Συμφωνείς; Σιγά, μη συμφωνείς…