Τα γαλάζια τηλε-tubbies… και η Μπαζιάνα Δευτέρα, 08 Ιανουαρίου 2018 10:39


Το παρόν κείμενο είναι η ευχή μας στους καταστροφολόγους, για την ημέρα των Φώτων.

Υπάρχει ασύλληπτη υποκρισία στο δημόσιο λόγο. Απίστευτη καφρίλα και λαϊκισμός. Και όλα αυτά είναι τεράστια και υπερμεγέθη, πια, στην εποχή μας. Το ακριβώς αντίθετο, δηλαδή, από τον όγκο του μυαλού που κουβαλάνε όλοι αυτοί.

Ποιοι είναι αυτοί; Εκτός από τους γνωστούς τηλε-καταστροφολόγους, οι συντάκτες των κομματικών δελτίων Τύπου! Περισσότερο λαϊκισμό δεν μπορείς να βρεις πουθενά. Η ΝΔ αναμφίβολα κρατάει τα πρωτεία (έχει –βλέπετε- και τον Ρωμανό, τον γαλάζιο πιτσιρικά twitterά, που έκανε την παρθενική του εμφάνιση στην τηλεόραση… με Το ΧΩΝΙ στο στόμα).

Αμέσως μετά έρχεται το ΠΟΤΑΜΙ (που εντάξει, ίσως θα πρέπει να σταματήσουμε να το συγκαταλέγουμε στα κόμματα) και φυσικά ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ και η Ενωση Κεντρώων.

Και η μεγαλύτερη (τελευταία, μέχρι την επόμενη) απόδειξη για όλα αυτά είναι φυσικά αυτό που ακολούθησε τη συνέντευξη της Μπέτυς Μπαζιάνα στην Εφημερίδα των Συντακτών. Διαβάζοντας κανείς το τι είπε η σύντροφος του πρωθυπουργού και τι της απάντησαν μέσω κομματικών ανακοινώσεων οι ιθύνοντες του πολιτικού σχεδιασμού της αντιπολίτευσης, πραγματικά αντιλαμβάνεται ότι το πράγμα δεν πάει πιο κάτω σε λαϊκισμό και υποκρισία. Τερμάτισε. Πάτωσε. Και από κοντά και οι τηλε-πλιατσικολόγοι, που έσπευσαν να βοηθήσουν!

Κρίμα για αυτά που διαβάσαμε και ακούσαμε μέσα στις γιορτές. Κρίμα. Όχι μόνο δεν βάζουν μυαλό, αλλά με την κάθε ευκαιρία μάς αποδεικνύουν το πόσο έχει πληγωθεί ο εγωισμός τους από την απόλυτη διάψευσή τους! Για αυτό αντιδρούν τόσο βίαια. Γιατί διαψεύσθηκαν παταγωδώς!!!

Γιατί είναι δεδομένο ότι τα πράγματα στην οικονομία πάνε καλύτερα! Και πλέον όλο και περισσότερος κόσμος θα το αντιλαμβάνεται αυτό. (Η διάδοση του θετικού μηνύματος… ξεκίνησε!)

√ Είναι δεδομένο ότι η χώρα εντός του 2018 βγαίνει από τα κωλομνημόνια (που ο Αντι-πρόεδρός τους, Αδωνις, αποθεώνει).

√ Είναι δεδομένο ότι όλο αυτό θα συμβεί με την ελληνική κοινωνία όρθια.

Είναι δεδομένο ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2019.

Και άρα –αλήθεια- οι καταστροφολόγοι τι θα λένε τώρα;

Μέχρι στιγμής δεν έχουν βρει απάντηση σε κανένα από τα παραπάνω. Και συνεχίζουν να λένε τα ίδια. Μα, πόσο κοντόφθαλμοι; Μα, πόσο μικρόνοες; Ένα πράγμα έχουμε να τους ευχηθούμε, άγιες μέρες που είναι…

Μακάρι να βάλουν μυαλό (να «τους φωτίσει ο Θεούλης», όπως έλεγε και η μάνα μου) και να συνέλθουν! Να πάψουν να το παίζουν τα γαλάζια τηλε-tubbies και να θυμηθούν ότι είναι άνθρωποι. Από τους κανονικούς ανθρώπους, που έχουν αυτιά! Ε, ας το ακούσουν λοιπόν! Το φωνάζουν όλοι οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, όλοι οι ηγέτες, όλοι οι δανειστές!!! Η Ελλάδα φέτος βγαίνει από την επιτροπεία! Και αυτό είναι κάτι καλό!!! Ας μην στενοχωριούνται. Και ας μην ξεσπούν στη Μπαζιάνα, δεν τους φταίει αυτή για την απόλυτη διάψευσή τους.

Τώρα, τις άγιες μέρες που έχουν την ευκαιρία… ας ξαναγίνουν άνθρωποι. Γιατί τώρα δεν είναι. Παραμένουν τηλε-tubbies. Σαν αυτά του Nickelodeοn.

Ο Θεός να σας φωτίσει…
και ο νέος χρόνος δώρα πολλά να σας χαρίσει.

Από Το ΧΩΝΙ.