Ακροδεξιά παραληρήματα του Άδωνι: 4 ιστορικά ντοκουμέντα, που ο Κυριάκος πολύ θα ήθελε να ξεχαστούν Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2018 12:35


Είναι σαφές ότι ο Κυριάκος θέλει πια να απεγκλωβιστεί από το ακροδεξιό ακροατήριο, στο οποίο τον προέτρεπε με μανία ο Αδωνις.

Και ότι αυτό είναι το βασικό σημείο τριβής μεταξύ των δύο ανδρών. Μάλιστα, όλο αυτό το είδαμε πεντακάθαρα να συμβαίνει στο θέμα της αλλαγής φύλου, τότε που ο Κυριάκος ήθελε να δείξει το προοδευτικό του πρόσωπο αλλά η εκκλησιαστική φουρτούνα που ξεσήκωσε ο Αδωνις δεν τον άφησαν. Και έτσι έκανε πίσω τελικά, προτιμώντας να υπακούσει στα παλιακά ένστικτα των ηλικιωμένων οπαδών του, παίρνοντας θέση κόντρα στη νομοθετική ρύθμιση, ενώ αρχικά ήταν υπέρ.

Αυτό είναι κάτι που το έχει μετανιώσει πικρά ο Κυριάκος. Γιατί τον ενοχλεί που το προσωπικό του προφίλ «βάφεται» όλο και πιο έντονα με τα μαύρα χρώματα της ακροδεξιάς, με την πορεία είχε πάρει, αλλά και ειδικά με τα όσα λέει και κάνει ο Αντι-πρόεδρός του, η προσωπική του επιλογή. Και για να το κάνουμε όλο αυτό πιο συγκεκριμένο, συγκεντρώσαμε 4 χαρακτηριστικές περιπτώσεις τέτοιων ακροδεξιών παραληρημάτων του Αδωνι Γεωργιάδη, που εκνεύρισαν τον Πρόεδρό του, ραγίζοντας το γυαλί στις σχέσεις των δύο ανδρών.

Ντοκουμέντο 1: Οι μαθητές στον εισαγγελέα

Το Μάιο του 2017, ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έφθασε στο σημείο να υποστηρίξει πως θα πρέπει να μπαίνουν φυλακή οι μαθητές που κάνουν κατάληψη, ακόμη και χωρίς να έχουν προκαλέσει φθορές στα σχολεία τους! Ακόμη και χωρίς να υπάρχει καμία ζημιά! Μόνο για το ότι φώναξαν συνθήματα δηλαδή και επειδή διεκδίκησαν καλύτερες συνθήκες στα σχολεία τους, οι μαθητές θα πρέπει να οδηγούνται στον εισαγγελέα! Για να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι! Αυτά βγήκε και έγραψε δημόσια ο Αντι-πρόεδρος της ΝΔ στα social media, όταν έγινε γνωστό ότι διευθυντής σχολείου στην Κρήτη έδωσε τα ονόματα των καταληψιών μαθητών στον εισαγγελέα!

Είναι «εντελώς παράλογο να κατηγορείται ένας διευθυντής ή ένας δικαστής επειδή εφάρμοσε το νόμο» έγραφε τότε ο Αδωνις, συνεχίζοντας: «Οι μαθητές πρέπει να μαθαίνουν ότι οι νόμοι πρέπει να τηρούνται. Αν δεν το μάθουν σε αυτή την ηλικία, τότε η Ελλάδα καταλήγει δυτική Αττική». Αρα, η θέση του Αδωνι για τους καταληψίες του Πολυτεχνείου, το 1973, αλήθεια ποια θα ήταν; Να τους λιώσουν στη φυλακή, μέχρι να γίνουν καλοί άνθρωποι, σωστά;

Δείτε τη σχετική ανάρτησή του στο Facebook

FACEBOOK_ADONHS.jpg

 

Ντοκουμέντο 2: Ούτε ένας νεκρός στο Πολυτεχνείο

Μιας και η κουβέντα για το Πολυτεχνείο, να θυμίσουμε ότι σύμφωνα με την άποψη της Χρυσής Αυγής και του Αδωνι Γεωργιάδη, στο Πολυτεχνείο δεν υπήρξε ούτε ένας νεκρός! «Επειδή θέλω να είμαι ειλικρινής και δημοσίως να το ξεκαθαρίσουμε γιατί δεν αντέχω τα παραμύθια, δεν υπήρξε ούτε ένας νεκρός στο Πολυτεχνείο»!

Αυτό ακριβώς εμφανίζεται να δηλώνειο Αδωνις Γεωργιάδης, σε βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, από παλαιότερη εκπομπή του. Μάλιστα, ο ίδιος θεωρεί ότι η δήθεν εξέγερση του Πολυτεχνείου αποτελεί «τον ιδρυτικό πολιτικό μύθο της ιδεολογικής ηγεμονίας της Αριστεράς στην Ελλάδα». Να τον χαίρονται οι Νεοδημοκράτες.

Θυμηθείτε το σχετικό βίντεο 


Ντοκουμέντο 3: «Απλά άψογος»… ο ακροδεξιός Ραββίνος


Αντιδράσεις προκάλεσε το βίντεο που ανήρτησε στο YouTube o Ραββίνος, Μορντεχάι Φριζής, στο οποίο εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση με βαρείς χαρακτηρισμούς στα μέλη της ομάδας του Ρουβίκωνα, τους κομμουνιστές, ακόμα και στους Μαρξ και Μπακούνιν. Ο Ραββίνος με τις ακραίες απόψεις βρήκε συμπαραστάτη τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, Αδωνι Γεωργιάδη.

Με ανάρτησή του στο Twitter, ο Αδωνις έγραψε χαρακτηριστικά: «Απλά άψογος». Λίγο μετά βέβαια, και αφού το ακροδεξιό παραλήρημα του ραβίνου αποδοκιμάστηκε ακόμη και από την ισραηλινή πρεσβεία, ο έκθετος Αδωνις έσβησε το εν λόγω tweet. 

Δείτε εδώ το επίμαχο tweet

adonis-ravinnos.jpg

Ντοκουμέντο 4: Ο Πλεύρης δεν μασάει τα λόγια του

Μπορεί ο Αδωνις Γεωργιάδης να ζήτησε συγγνώμη από τον εβραϊκό λαό για τον καιρό που πουλούσε το βιβλίο του Κώστα Πλεύρη με τίτλο «Εβραιοι: Ολη η αλήθεια», όμως κανείς δεν θα ξεχάσει το βίντεο που τον δείχνει να αναφέρεται στο βιβλίο του Πλεύρη, χωρίς να το κατονομάζει. «Ομολογώ ότι στο βιβλίο αυτό ο Κωνσταντίνος Πλεύρης ξεπέρασε τον εαυτό του. Ο κ. Πλεύρης γενικώς είναι άνθρωπος που δεν μασάει τα λόγια του. Είναι φοβερό! Δηλαδή, το διαβάζεις και λες: είναι δυνατόν;» έλεγε ιντριγκαδόρικα τότε…

Θυμηθείτε το σχετικό βίντεο 

 

Διαβάστε όλη την ανάλυση για το πώς θα φτάσουμε στο γαλάζιο εμφύλιο... Στο ΧΩΝΙ της Κυριακής.