Κυριάκος-Άδωνις: Το deal με το μεγάλο εχθρό του μπαμπά Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2018 12:00


Η σύμπραξη του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αδωνι Γεωργιάδη στο δεύτερο γύρο των γαλάζιων προεδρικών εκλογών δεν ήταν μια απλή παρασκηνιακή συμφωνία, σαν και αυτές που γίνονται πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις.

Ηταν κάτι πολύ περισσότερο από αυτό. Γιατί από τη μια είχαμε έναν Μητσοτάκη (και μάλιστα τότε ακόμη ο μπαμπάς ζούσε) και από την άλλη τον εκπρόσωπο του Σαμαρικού μπλοκ, το γνωστό Σαμαρόπαιδο, Αδωνι Γεωργιάδη, που με χαρά δέχθηκε να γίνει εκείνος η «γέφυρα» για τον ιστορικό συμβιβασμό της δεξιάς, μεταξύ ενός Μητσοτάκη και του Σαμαρά. Αυτό έγινε, στην πράξη.

Ο Κυριάκος ντιλάρισε με τον Σαμαρά (κάνοντας τον Αδωνι Αντι-πρόεδρό του) προκειμένου να κερδίσει την εξουσία στο κόμμα! Ακόμη και με το μεγαλύτερο εχθρό του μπαμπά! Η Ντόρα ποτέ δεν τόλμησε να κάνει κάτι τέτοιο. Ο Κυριάκος, όμως, δεν είχε κανένα πρόβλημα, και το έκανε. Και έτσι, ο Αδωνις Γεωργιάδης έγινε ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ! Σαν παραμύθι, κανονικά…


Αδωνις, το blog του Σαμαρά

Και αυτό το ρόλο τον υπηρέτησε ο Αδωνις, από την πρώτη στιγμή, με απίστευτη θέρμη! Με την ιδιότητα του Αντι-προέδρου, δεν έχασε ευκαιρία δύο χρόνια τώρα να επαινεί το έργο της προηγούμενης κυβέρνησης Σαμαρά, υπερασπιζόμενος με πάθος τόσο τον Παπασταύρου (που τον χρεώνεται προσωπικά ο Σαμαράς) όσο και όλο το δεύτερο Σαμαρικό μνημόνιο, στο σύνολό του. Τι και αν ακόμη και ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Σαμαρά, Γκίκας Χαρδούβελης, έχει παραδεχθεί ότι το πρόγραμμα δεν έβγαινε και ότι οι στόχοι πρωτογενούς πλεονάσματος ήταν θανατηφόροι;

Ο Αδωνις ακόμη και σήμερα –αν τον ρωτήσει κανείς- θα απαντήσει ότι με το πρόγραμμα Σαμαρά η Ελλάδα θα σωζόταν, γιατί δήθεν θα έφερνε την ανάπτυξη! Αυτά λέει, υιοθετώντας απολύτως το ρόλο του… πολιτικού blog του Σαμαρά στο δημόσιο λόγο! Ο,τι δεν θέλει να χρεωθεί ο Σαμαράς επίσημα, βάζει τον Αδωνι να το λέει! Που μάλιστα έχει όχι μόνο το ελεύθερο να λέει ό,τι θέλει, αλλά και τον επίσημο κομματικό βατήρα, ώστε αυτά που λέει να τα ακούει όλος ο κόσμος, ως Αντι-πρόεδρος!


Το κοινό νέο-φιλελεύθερο όραμα της καταστροφής

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αδωνις Γεωργιάδης ήταν εύκολο να «κολλήσουν» στην αρχή, μιας και οι δύο διακατέχονται από το σύνδρομο του «αυθεντικού δεξιού», όπως οι ίδιοι αποκαλούν τον αντι-αριστερισμό τους. Κολλημένα στο παρελθόν μυαλά, που συνεχίζουν να ερμηνεύουν τα πράγματα με τον ίδιο τρόπο που το έκαναν 40 χρόνια πριν και οι δύο τους, είδαν στις αρχές του 2016 ότι έχουν μια μεγάλη ευκαιρία μπροστά τους, να «χτυπήσουν» τους αριστερούς θανάσιμα (με επικοινωνιακούς πάντα όρους), όταν θα τους βλέπουν να υλοποιούν το δικό τους πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής.

Και αυτό το στόχο έθεσαν από την πρώτη στιγμή της κοινής τους γαλάζιας συνύπαρξης. Να διεξαγάγουν από κοινού έναν αδυσώπητο πόλεμο στην κυβέρνηση Τσίπρα, επενδύοντας σε ό,τι μετεμφυλιακό σύνδρομο έχει απομείνει στον ελληνικό λαό και καλλιεργώντας το ταξικό διαχωρισμό μέχρις εκεί που δεν παίρνει! Ο,τι πιο σάπιο πολιτικά, ό,τι πιο λαϊκίστικο επικοινωνιακά. Με στόχο; Να ρίξουν την κυβέρνηση. Να πέσει. Και έτσι… θα μπορούσαν να είναι υπερήφανοι –ως αυθεντικοί δεξιοί, ντε- ότι νίκησαν τους αριστερούς! Ως γνήσιοι απόγονοι των προγόνων τους, προφανώς…

Εδώ και δύο χρόνια, λοιπόν, αυτοί οι δύο πολιτικοί άνδρες, με το κοινό νεοφιλελεύθερο (ακρο)δεξιό όραμα, δεν έχουν σταματήσει να προβλέπουν την καταστροφή, επενδύοντας ξεκάθαρα κάθε φορά στην αποτυχία της χώρας. Γιατί μόνον έτσι μπορούσε να ανοίξει το παράθυρο για την πτώση των αριστερών από την εξουσία. Μόνο που –δυστυχώς για αυτούς- η χώρα κάθε φορά επιτυγχάνει, και προχωράει παρακάτω.

Διαβάστε όλη την ανάλυση για το πώς θα φτάσουμε στο γαλάζιο εμφύλιο... Στο ΧΩΝΙ της Κυριακής