Κόντρα Κυριάκου - Άδωνι: Τι χρεώνει ο ένας στον άλλον Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2018 21:23


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται στο παρασκήνιο - προς το παρόν - της Νέας Δημοκρατίας ο πόλεμος ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Τι χρεώνει ο Αδωνις στον Κυριάκο


Ο Αδωνις –καθότι πετυχημένος πωλητής ο ίδιος- αντιλαμβάνεται ότι στις κοινοβουλευτικές κόντρες με τον Τσίπρα, -επικοινωνιακά μιλώντας- ο Πρόεδρός του υφίσταται κάθε φορά έναν κανονικό διασυρμό. Ότι ο Κυριάκος δεν μπορεί να απαντήσει με επάρκεια στις επιθέσεις του Τσίπρα και πως τα επιχειρήματά του πολλές φορές είναι από αυτά… που δεν θα έπρεπε να ειπωθούν. Το αντιλαμβάνεται καλά ότι σε ένα σκληρό προεκλογικό αγώνα και στις μεταξύ τους τηλε-αναμετρήσεις, ο Κυριάκος έχει σαφές και μόνιμο μειονέκτημα απέναντι στον αντίπαλό του. Δεν είναι, δηλαδή, σαν και εκείνον, που θα τα κατάφερνε σαφώς καλύτερα…

Επίσης, τού χρεώνει την αρνητική προσωπική του εμπλοκή σε υποθέσεις όπως αυτή της Siemens, των απλήρωτων δανείων του Κήρυκα Χανίων, της εμπλοκής της συζύγου του σε offshore, στα paradise papers, στην αγορά του σπιτιού του Βολταίρου κλπ, που ασφαλώς ζημιώνουν την εικόνα του κόμματος ενώ ταυτόχρονα αναδεικνύουν τον Πρόεδρο στο μεγαλύτερο κομματικό βαρίδι! Βέβαια, τις ενστάσεις του Αδωνι για θέματα σαν και αυτά θα μπορούσε κανείς να τις χαρακτηρίσει κάπως όψιμες, ωστόσο σε ένα γενικευμένο πόλεμο σαν και αυτόν που ετοιμάζεται να ξεκινήσει, όλα τα επιχειρήματα θα ανακυκλωθούν!

Κυρίως, όμως, αυτό που τον ενοχλεί ιδιαίτερα είναι η πολιτική -αδικαιολόγητη για τον ίδιο- ευγένεια που επιδεικνύει ο Κυριάκος στον Τσίπρα. Ότι δηλαδή θα έπρεπε να του επιτίθεται προσωπικά περισσότερο και εντονότερα! Ότι δηλαδή μέχρι τώρα ο Κυριάκος δεν το κάνει αρκετά! (Εντάξει, ο άνθρωπος έχει ξεφύγει…).

Τι χρεώνει ο Κυριάκος στον Αδωνι


Πέρα από τα νεοφιλελεύθερου χαρακτήρα μνημονιακά μανιφέστο του Αντι-προέδρου, τα οποία δεν δημιουργούσαν και κανένα πρόβλημα στον ούτως ή άλλως ομοϊδεάτη του, Κυριάκο, ο Αδωνις έχει και προσωπικές ακροδεξιές απόψεις, που σπεύδει να τις δημοσιοποιήσει για κάθε ζήτημα που υπάρχει στην επικαιρότητα. Πόσο δε μάλλον που ακόμη και όταν δεν υπάρχει κανένα θέμα, εκείνος έχει το χούι… να το δημιουργεί! Και μετά να ζητάει συγγνώμες. Αυτό χρεώνει κατά βάση ο Κυριάκος στον Αδωνι, μιας και επιτέλους συνειδητοποίησε (ή τον έπεισαν άλλοι) ότι με όλη αυτή τη συνεχόμενη λάσπη, τις τακτικές ακροδεξιές φωνές στα social media και τα αλλεπάλληλα συκοφαντικά τερτίπια της κακιάς ώρας, μπορεί να κερδίζει ο Αδωνις σε δημοσιότητα αλλά στην τελική χάνει το κόμμα! Όπως επίσης ζημιώνεται το προφίλ του Κυριάκου Μητσοτάκη, προσωπικά!

Γιατί μπορεί ο Αδωνις με όλα αυτά να κερδίζει το χειροκρότημα και το γέλιο των πωρωμένων οπαδών του, όμως κανένα λογικό άνθρωπο δεν κερδίζει παραπάνω! Αντιθέτως, τους λογικούς τους διώχνει μακριά! Τους απωθεί! Όμως, έτσι η ΝΔ δεν θα μπορέσει να κερδίσει τις εκλογές! Μόνο με τους δικούς της πωρωμένους αντι-αριστερούς οπαδούς, ενδεχομένως να πάρει ένα κομμάτι της Χρυσής Αυγής, όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να κερδίσει την εξουσία! Διότι –ευτυχώς- την εξουσία στην Ελλάδα τη δίνουν εκείνοι οι πολίτες, που με τον Βορίδη «στραβώνουν» και με τον Αδωνι γελάνε! Παρά την τηλεοπτική πλύση εγκεφάλου που υφίσταται ο ελληνικός λαός, ευτυχώς ακόμη αυτοί οι πολίτες υπερτερούν στην ελληνική κοινωνία. Οι λογικοί.

Αυτοί, λοιπόν, ακόμη και όντας κατακλυσμένοι κυριολεκτικά από την τηλε-καταστροφολογία της εποχής, μπορεί να παραμένουν αποστασιοποιημένοι ή να δίνουν χρόνο στον Τσίπρα, πάντως σε καμία περίπτωση δεν δείχνουν διάθεση να εμπιστευθούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με τις ακροδεξιές γωνίες του. Και για αυτό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να τις λειάνει αυτές τις γωνίες, να τις στρογγυλέψει και ει δυνατόν να τις κρύψει τελείως κάτω από το νέο τεχνοκρατικό του προφίλ, που επιδιώκει να προβάλλει κατά κόρον, πια, στις δημόσιες τοποθετήσεις του. Με λαϊκίστικο ντεσού, και εκεί, βέβαια. Όμως, έκανε ένα πρώτο βήμα. Γιατί αυτό του συνέστησαν οι δημοσκόποι του, που γελούσαν με τις δημοσκοπήσεις του 2016 αλλά με τα τελευταία ευρήματα του 2017 τούς έχει κοπεί το γέλιο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: 

Ακροδεξιά παραληρήματα του Άδωνι: 4 ιστορικά ντοκουμέντα, που ο Κυριάκος πολύ θα ήθελε να ξεχαστούν

Κυριάκος-Άδωνις: Το deal με το μεγάλο εχθρό του μπαμπά

Διαβάστε όλη την ανάλυση για το πώς θα φτάσουμε στο γαλάζιο εμφύλιο... Στο ΧΩΝΙ της Κυριακής.