Πού το πάει ο Δημήτρης Καμμένος; Δευτέρα, 05 Φεβρουαρίου 2018 11:48


Ο Δημήτρης Καμμένος είναι ένας άνθρωπος που εξελέγη βουλευτής στον Πειραιά, μόνο και μόνο επειδή οι ψηφοφόροι των ΑΝΕΛ θεωρούσαν ότι είναι συγγενής του Πάνου Καμμένου.

Παντελώς συγκυριακά, δηλαδή, εξελέγη βουλευτής. Ωστόσο εξελέγη.

Το ΧΩΝΙ κρατάει ο ΜΑΝΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΟΣ

Για πολύ καιρό συντασσόταν πλήρως με το οικονομικό πρόγραμμα της κυβέρνησης και παρέμενε σταθερός στην κοινή κομματική γραμμή των ΑΝΕΛ, που επιζητά την έξοδο από τα μνημόνια με την κοινωνία όρθια. Μάλιστα, εκφέροντας έναν ιδιαίτερο πολιτικό λόγο, με ολίγη από καφενειακή διάλεκτο, κατάφερε να ξεχωρίσει και να γίνει ένα σημαίνον –με επικοινωνιακούς όρους- στέλεχος του κόμματός του. Και κάπου εκεί… το άλλαξε το τροπάρι!

Εδώ και αρκετές μέρες, εμφανίζεται στα μίντια με τελείως διαφορετικό λόγο και στίγμα, προσπαθώντας εμφανώς συνειδητά να δημιουργήσει πρόβλημα στην κυβερνητική συνοχή, προκαλώντας και βρίζοντας χυδαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ονομαστικά, με προσωπικές αναφορές και εκμεταλλευόμενος απολύτως την εντονότατη συχνότητα με την οποία –στα ξαφνικά- τον φιλοξενούν τα συστημικά μίντια, με προεξάρχοντα τον ΣΚΑΙ και τα μίντια του Μαρινάκη.

Εκείνος λέει ότι υπερασπίζεται το κόμμα του. Όμως, αν προσέξει κανείς αυτά που λέει, μόνον υπεράσπιση των θέσεων του κόμματός του δεν κάνει. Αντιθέτως, τονίζει ΜΟΝΟΝ αυτά που χωρίζουν τους ΑΝΕΛ από τον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να αναφέρεται καθόλου σ’ αυτά που τους ενώνουν, προσφέροντας -σε καθημερινή βάση πλέον- τους τίτλους που θέλουν τα συγκεκριμένα μίντια, που επιδιώκουν την πτώση της συγκυβέρνησης Τσίπρα - Καμμένου.

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι πλέον ο Δημήτρης Καμμένος έχει αρχίσει να ασκεί κριτική -πέραν όλων των άλλων- και στο οικονομικό κυβερνητικό πρόγραμμα, κάνοντας λόγο για «δεξιά στροφή», ξεπερνώντας έτσι κατά πολύ τόσο το επιμέρους θέμα που δήθεν τον ενόχλησε αρχικά (ενημερωτικό mail Παπαδημούλη) όσο και την προσωπική του κόντρα με συγκεκριμένα μεμονωμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Με απλά λόγια, όποιος ακούσει προσεκτικά αυτά που λέει ο Δημήτρης Καμμένος τις τελευταίες μέρες δεν μπορεί παρά να αντιληφθεί ότι είναι ένας άνθρωπος, που θέλει να φύγει από αυτή την κυβέρνηση.

Μιλά ονομαστικά για πολιτικούς χαφιέδες και ρουφιάνους τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και στους ΑΝΕΛ και διατρανώνει την αντίθεσή του σε όλες τις κυβερνητικές αποφάσεις, που μπορεί να θυμηθεί την ώρα που τον ρωτάνε στο στούντιο του ΣΚΑΙ, κάνοντας επί της ουσίας αρχηγικές εμφανίσεις και προσπαθώντας να δυσκολέψει (και όχι να διευκολύνει) τον Πρόεδρο του κόμματός του, Πάνο Καμμένο, που μπορεί να εξέφρασε την αντίθεσή του στην κυβερνητική πρόταση για το θέμα των Σκοπίων αλλά δεν άφησε επουδενί κανένα παράθυρο για πτώση της κυβέρνησης.

Αντιθέτως, ο Δημήτρης Καμμένος προσπαθεί πάση θυσία να το ανοίξει αυτό το παράθυρο κόντρα στη θέση του Προέδρου του, ακόμη και αν αυτά που λέει έρχονται σε αντίθεση με το γενικότερο κλίμα που επικρατεί στους ΑΝΕΛ.

Μα, γιατί το κάνει αυτό; Υπάρχει λογική εξήγηση; Υπάρχει.

Συνεχίζεται…