Πού το πάει ο Δημήτρης Καμμένος; (2) Δευτέρα, 05 Φεβρουαρίου 2018 18:00


Το ότι ο Δημήτρης Καμμένος την έχει δει τελευταία «αναπληρωτής ή στο περίπου Πρόεδρος των ΑΝΕΛ» είναι κάτι αναμφισβήτητο για όποιον έχει τύχει να παρακολουθήσει τις τελευταίες του δημόσιες τοποθετήσεις...

... με αποκορύφωμα τη σημερινή του εμφάνιση στον ΣΚΑΙ (πού αλλού;), όπου βγήκε και διατύπωσε δημόσια τη θέση που θα κρατήσουν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες στη Βουλή στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, πριν από τον Πρόεδρο του κόμματος και ασφαλώς χωρίς καμία εξουσιοδότηση από κανένα κομματικό όργανο!

Το ΧΩΝΙ κρατάει ο ΜΑΝΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΟΣ

Είναι χαρακτηριστικό ότι όταν ερωτάται ο Δημήτρης Καμμένος για το συγκεκριμένο θέμα στην εκπομπή «ΣΗΜΕΡΑ», η πρώτη του αντίδραση είναι «Θα ψηφίσουμε ΟΧΙ. Εγώ λέω θα μείνουμε μέσα στη Βουλή και θα ψηφίσουμε ΟΧΙ. Θα ψηφίσουμε ΟΧΙ».

Και μόνον όταν τον ρωτά συγκεκριμένα η δημοσιογράφος για το αν αυτή είναι η επίσημη θέση του κόμματός του ή η προσωπική του, κάνει την επεξήγηση ότι «Εγώ εκπροσωπώ τον εαυτό μου και αυτά που είπαμε στην κοινοβουλευτική ομάδα». Μόνον τότε καταλάβαμε ότι αυτό που λέει είναι η προσωπική του άποψη, για την ορθότητα της οποίας προσπαθεί να πείσει και τα κομματικά όργανα.

Αν δεν γινόταν η επαναληπτική ερώτηση της Αναστασοπούλου, οι τηλεθεατές θα μέναμε με την εντύπωση ότι ο Δημήτρης Καμμένος ανακοινώνει κάτι επίσημο και αποφασισμένο από τους ΑΝΕΛ. Ακριβώς σαν να είναι Πρόεδρος, δηλαδή…

Πέρα όμως από την αρχική διατύπωση (που θα μπορούσε κανείς να τη συγχωρήσει ως ένα ατόπημα στη ροή του ζωντανού τηλεοπτικού προγράμματος) η συνέχεια έχει επίσης ενδιαφέρον.

Γιατί στη συνέχεια, ο Δημήτρης Καμμένος όχι μόνον έθεσε τα δικά του προσωπικά όρια, πέρα από τα οποία –όπως είπε- δεν κάνει ούτε βήμα, αλλά επιχειρηματολόγησε αρνητικά και εναντίον της άλλης άποψης, που λέει ότι οι ΑΝΕΛ ενδεχομένως αποφασίσουν να αποχωρήσουν από τη Βουλή την ημέρα της ψηφοφορίας.

«Η αποχώρηση δεν είναι ψήφος, διότι υποβοηθάς να περάσει αυτό που δεν θέλεις» είπε ο κύριος Καμμένος θέλοντας με αποφασιστικό τρόπο να πείσει το ακροατήριό του ότι μόνον η δική του άποψη είναι η σωστή.

Όμως, το τι γραμμή θα ακολουθήσει το κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στο θέμα της ψηφοφορίας, αν και όποτε έρθει αυτή η ώρα, προφανώς και είναι θέμα συλλογικής απόφασης, που θα ληφθεί από τα κομματικά όργανα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, και για αυτό το λόγο κανένα άλλο κομματικό στέλεχος δεν έχει κάνει το λάθος να προκαταβάλει κάτι δημόσια.

Εκτός, φυσικά, από τον Δημήτρη Καμμένο, που προφανώς αισθάνεται ότι είναι κάτι ανώτερο από τους άλλους.

Ως προς την ουσία του πράγματος, προφανώς και ο Δημήτρης Καμμένος μπορεί να λέει ό,τι θέλει και να ενεργεί κατά βούληση, ως εκπρόσωπος του ελληνικού λαού, που τον εξέλεξε βουλευτή. Είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο και αδιαμφισβήτητο το δικαίωμά του αυτό.

Ως προς το επικοινωνιακό κομμάτι, ωστόσο, και ο ίδιος αντιλαμβάνεται ότι τέτοιες τοποθετήσεις κάθε άλλο παρά βοηθούν την πορεία της συγκυβέρνησης και δη τη θέση του Προέδρου του, Πάνου Καμμένου.

Δεν θα μπορούσε λοιπόν να επιλέξει μια άλλη διατύπωση; Θα μπορούσε. Τότε, γιατί επέλεξε αυτή, που καταφανώς επιδιώκει να καθοδηγήσει τις εξελίξεις; Υπάρχει εξήγηση; Υπάρχει.

Συνεχίζεται…

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πού το πάει ο Δημήτρης Καμμένος; (1)