Πού το πάει ο Δημήτρης Καμμένος; (3) Τρίτη, 06 Φεβρουαρίου 2018 04:15


Ακολουθούν μερικές μόνο από τις διατυπώσεις που έχει επιλέξει να χρησιμοποιήσει τις τελευταίες μέρες ο Δημήτρης Καμμένος εναντίον στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, στις δημόσιες τοποθετήσεις του.

> Δεν φτάσαμε στη ζωή μας εδώ πέρα, για να μας κάνει κριτική ο Μπαλαούρας

> Ο κ. Παπαδημούλης προέβη σε πολιτικό χαφιεδισμό.

> Ποιος είναι αυτός με την αριστερή κελεμπία που θα μας κάνει μάθημα από τον ΣΥΡΙΖΑ;

> Εμείς δεν κάνουμε παρέα με αναρχικούς, ούτε με τον Ρουβίκωνα και δεν πετάμε την εικόνα της Παναγιάς στα σκουπίδια, ούτε υποδεχόμαστε τον Κουφοντίνα έξω από τη φυλακή.

> Ο ρουφιάνος Παπαδημούλης βρήκε άλλον ρουφιάνο πιθανόν στους Ανεξάρτητους Ελληνες.

> Ο Παπαδημούλης γλύφει τους Γερμαναράδες.

> Ο Παπαδημούλης έγινε ο Δήμος Σταρένιος της ευρωβουλής. Ποιος έχει φασιστική νοοτροπία και δείχνει με το δαχτυλάκι;

> Ο Παπαδημούλης είναι πολιτικός χαφιές.

Το ΧΩΝΙ κρατάει ο ΜΑΝΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΟΣ

Αφορμή για να ξεσπάσει όλο αυτό υπήρξε ένα mail του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και Αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, Δημήτρη Παπαδημούλη, στο οποίο ανέφερε ότι δύο βουλευτές των ΑΝΕΛ (ανώνυμα) και η Εύα Καϊλή από το ΠΑΣΟΚ μεταξύ άλλων συμμετείχαν στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης για τη Μακεδονία.

Από τότε και μετά, λοιπόν, ο Δημήτρης Καμμένος επιτίθεται συνεχώς και με αυξανόμενη ένταση τόσο στον Παπαδημούλη προσωπικά, όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ συνολικά, προβάλλοντας τον εαυτό του περίπου ως τον αυτόκλητο υπερ-προστάτη καταρχήν της Ευας Καϊλή και δευτερευόντως των κομματικών του συναδέλφων, χωρίς εκείνοι ασφαλώς να του το ζητήσουν και χωρίς καν να συμφωνούν μαζί του, μιας και κανείς άλλος βουλευτής των ΑΝΕΛ δεν έχει ακολουθήσει τη δική του κατηφόρα.

Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό ότι όταν είπε κάποιες από τις χοντράδες του, ο αντιπρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Σγουρίδης έσπευσε να τον αδειάσει, δηλώνοντας σε τηλεοπτική του εμφάνιση ότι «οι απόψεις του Δημήτρη Καμμένου δεν εκφράζουν τους ΑΝΕΛ».

Ο Captain America… της Καϊλή!

Με απλά λόγια, ο Δημήτρης Καμμένος ενεργεί ωσάν να θέλει να καλύψει με την πληθωρική του προσωπικότητα το κενό που εντόπισε στην Προεδρία του κόμματός του, λέγοντας όλα όσα θα έπρεπε –κατά την άποψή του- να έχει ήδη πει ο Πάνος Καμμένος, υπερασπιζόμενος την τιμή τους.

Αυτό παριστάνει όλες τις τελευταίες μέρες. Τον Προεδρικότερο του Προέδρου, που ανέλαβε να αποκαταστήσει τη χαμένη τιμή… της Καϊλή του ΠΑΣΟΚ!

Είχαμε έναν Ζορό των Νεοδημοκρατών (τον Ψωμιάδη), τώρα αποκτήσαμε και έναν Captain America της Καϊλή (τον Δημήτρη Καμμένο).

Από πού προκύπτει ο χαφιεδισμός;

Όμως, αλήθεια, γιατί πείραξε τόσο πολύ τον Δημήτρη Καμμένο το συγκεκριμένο mail του Παπαδημούλη, που αναφερόταν στη συμμετοχή βουλευτών στο συλλαλητήριο;

Κρυφό το είχαν οι βουλευτές που πήγαν; Ηταν κάποιο μυστικό, που ο Παπαδημούλης αποκάλυψε; Η Καϊλή, δηλαδή, ντρέπεται που πήγε εκεί; Και αν τη ρωτούσαν οι συνάδελφοί της στην ευρωβουλή, θα το αρνιόταν; Μήπως θα το αρνιόντουσαν οι βουλευτές των ΑΝΕΛ;

Ή μήπως επειδή το mail χαρακτήριζε «ακροδεξιό» το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης; Μα, αυτό είναι μια γενικότερη πολιτική τοποθέτηση του ΣΥΡΙΖΑ, διατυπωμένη ευθαρσώς από όλα τα στελέχη του κόμματος, που είναι βασισμένη σε καθαρά ιδεολογικά κριτήρια, ανεξαρτήτως προσώπων. Γιατί εκείνος έσπευσε να το κάνει προσωπικό εναντίον του Παπαδημούλη;

Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο, που τρώγεται κρύο

Μάλλον την απάντηση θα πρέπει να την αναζητήσουμε στο Σεπτέμβριο του 2015, τότε που ο Παπαδημούλης ήταν από τους πρώτους που αντέδρασαν στην υπουργοποίησή του!

Για όσους το έχουν ξεχάσει, να θυμίσουμε ότι ο Δημήτρης Καμμένος έχει καταγραφεί ως «ο υπουργός των 12 ωρών», μιας και αμέσως μετά την υπουργοποίησή του στην πρώτη κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου, το διαδίκτυο «πλημμύρισε» από παλαιότερες ακραία ρατσιστικές και ομοφοβικές αναρτήσεις του, με αποτέλεσμα ο ίδιος ο πρωθυπουργός να ζητήσει από τον κυβερνητικό του εταίρο Πάνο Καμμένο να συναινέσει στην αποπομπή του από το κυβερνητικό σχήμα, πράγμα που έγινε την αμέσως επόμενη μέρα της ανακοίνωσης.

Τότε, λοιπόν, ο πρώτος που αντέδρασε ήταν ο Δημήτρης Παπαδημούλης, που έγραψε στο twitter: «Στηρίζω απολύτως την Κυβέρνηση Τσίπρα. Δεν είμαι όμως καθόλου ευτυχής με την υπουργοποίηση ενός προσώπου με ακραίες και ρατσιστικές απόψεις».

Αμέσως μετά, ήρθε νέο «χτύπημα» από τους 53 (για αυτό τους βρίζει και αυτούς με μανία τώρα), που επίσης ζητούσαν την άμεση αποπομπή του Δημήτρη Καμμένου από την κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για «βαθιά ντροπή και λύπη» που σε μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ έπαιρνε υπουργική θέση το συγκεκριμένο άτομο, βγάζοντας απέχθεια για τα «άθλια, ομοφοβικά και αντισημιτικά» σχόλια, που είχε αναρτήσει στο λογαριασμό του στο Τwitter.

Υπό το βάρος εκείνης της αφόρητης πίεσης, ο Δημήτρης Καμμένος τότε παραιτήθηκε. Είπε βέβαια ότι κάποιο χάκαραν το λογαριασμό του και ότι δεν ήταν εκείνος που τα έγραφε αυτά –κάτι που δεν αποδείχθηκε ποτέ- ωστόσο για να διευκολύνει το έργο της κυβέρνησης σωτηρίας του τόπου, πήρε την απόφαση να παραιτηθεί, κάτι που είχε ανακοινώσει τότε πρώτος ο Πρόεδρος, Πάνος Καμμένος στο twitter, γράφοντας «Μέχρι την απόδειξη της αλήθειας για την υπόθεση των αντισημιτικών ρατσιστικών αναρτήσεων, ο υφυπουργός θα διευκολύνει με την παραίτησή του».

Και τότε μπήκε στη θέση του (στο υπουργείο Μεταφορών) ο Πάνος Σγουρίδης, ο νυν Αντιπρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Τι συμπέρασμα βγάζουμε από όλα αυτά; Μα, το προφανές! Ο Δημήτρης Καμμένος παίρνει τώρα την εκδίκησή του. Γιατί τώρα; Για δύο βασικούς λόγους:

1) Γιατί πέρασε αρκετός χρόνος, έτσι ώστε ο κόσμος να ξεχάσει αυτή την αρνητική για τον ίδιο ιστορία.

2) Γιατί τώρα έχει ήδη πάρει τη θέση του Αντιπροέδρου της Βουλής (τον Ιούλιο του 2017), και γνωρίζει ότι δεν μπορούν να τον βγάλουν από εκεί, χωρίς να προκληθεί τεράστιο πολιτικό θέμα.

Με απλά λόγια, αν κανείς παρακολουθήσει τις εξελίξεις και τις βάλει σε μια χρονική σειρά, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο Δημήτρης Καμμένος όλο αυτόν τον καιρό το έπαιζε «καλό παιδί» προκειμένου να πάρει τη θέση του Αντιπροέδρου, και από τη στιγμή που την πήρε, έχει θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο εκδίκησής του. Ποιος τον χτύπησε τότε πρώτος; Ο Παπαδημούλης. Ε, λοιπόν, έψαχνε εναγωνίως μια αφορμή για να επιτεθεί στον Παπαδημούλη.

Και τη βρήκε… στο πρόσωπο της Καϊλή.

Και μιλάμε για τόσο τυφλό μίσος και τέτοια εκδικητική μανία, που –όπως αποδεικνύεται- δεν τον ενδιαφέρει αν με τις ενέργειές του θέτει σε κίνδυνο την κυβερνητική συνοχή. Το τραβάει στα άκρα, παίρνει αφορμές από γενικές και ιδεολογικές τοποθετήσεις και απαντάει προσωπικά, εμμένει σε ακραίους –και αδικαιολόγητους- χαρακτηρισμούς και προσπαθεί με όλες του τις δυνάμεις να τονίσει τις διαφορές των ΑΝΕΛ από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αρα, αν το δει κανείς με ψυχρή ματιά, στην ουσία ο Δημήτρης Καμμένος δεν θέλει να πάρει εκδίκηση από τον Παπαδημούλη, απλά. Θέλει να πάρει εκδίκηση από αυτή την κυβέρνηση, συνολικά!

Είναι σαφές ότι όλα όσα κάνει έχουν γίνει απολύτως αντιληπτά τόσο από το κόμμα του όσο και από τους ψηφοφόρους των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. Και για αυτό η συνέχεια σ’ αυτή την υπόθεση αναμένεται με έντονο ενδιαφέρον.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Πού το πάει ο Δημήτρης Καμμένος (1)

Πού το πάει ο Δημήτρης Καμμένος (2)