Μαλλιά κουβάρια στη ΝΔ. Και ακόμη δεν ξεκινήσαμε… Κυριακή, 11 Φεβρουαρίου 2018 11:35


Η πλάκα είναι ότι μέχρι πριν από λίγες μέρες, στη ΝΔ έλεγαν ότι η κυβέρνηση είχε σκοπό με το Σκοπιανό να της δημιουργήσει εσωκομματικό πρόβλημα.

Τελικά, βέβαια, αποδεικνύεται ότι δεν χρειάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει τίποτα ως προς αυτή την κατεύθυνση, μιας και μπορούν να τα καταφέρουν μια χαρά και από μόνοι τους.

To XΩΝΙ κρατάει ο ΜΑΝΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΟΣ

Αυτό που παρακολουθούμε στη ΝΔ αυτή τη στιγμή είναι το γνωστό «μαλλιά κουβάρια». Με το που έσκασε η υπόθεση Novartis, ο εμπλεκόμενος Αντι-πρόεδρος του κόμματος, Αδωνις Γεωργιάδης άρχισε να παραληρεί στα κανάλια (προσπαθώντας να βγει σε όλες τις εκπομπές που υπάρχουν!) εμφανιζόμενος ως η «ψυχή του κόμματος», που οι αντίπαλοι προσπαθούν να λαβώσουν.

Τότε, όμως, βγήκαν μπροστά οι Καραμανλικοί (Βλάχος – Αντώναρος) και ζητώντας την παραίτηση του Αδωνι από τη θέση του Αντιπροέδρου, του υπενθύμισαν ότι δεν είναι η «ψυχή», όπως νόμιζε ο ίδιος, αλλά ένας ενοχλητικός κάλος στο δεξιό άκρο, από αυτούς που τους βγάζουν από ένα υγιές σώμα.

Και τότε ο Κυριάκος έκανε το μοιραίο λάθος: Διέγραψε τον Αντώναρο! Δηλαδή, επέλεξε να συνεχίσει να «κουτσαίνει» από το δεξί του πόδι, αρνούμενος να κάνει κάτι με τον κάλο! Μόνο που όσο μένει ένας κάλος στο πόδι, δεν υπάρχει περίπτωση να σταματήσει να σε ενοχλεί! Αυτό διέφυγε από τον Κυριάκο…

Και τώρα, η εικόνα διαμορφώνεται ως εξής: Οι Σαμαρικοί θα συνεχίσουν να εχθρεύονται τους Καραμανλικούς, θεωρώντας ότι τελούν υπό την προστασία του Τσίπρα. Οι Μητσοτακικοί επίσης θα χτυπούν τους Καραμανλικούς, για να μην τους αφήσουν να σηκώσουν κεφάλι σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία, που ευνοεί εσωκομματικές αντιδράσεις. Οσο όμως συνεχίζεται η διαπραγμάτευση με τους Σκοπιανούς για το όνομά του γειτονικού κράτους, τόσο θα μεγαλώνει και το χάσμα μεταξύ Μητσοτακικών (που είναι υπέρ της σύνθετης ονομασίας) και Σαμαρικών (που επιμένουν να ζητούν «καμία χρήση του όρου Μακεδονία» στην ονομασία, χαρακτηρίζοντας «προδότες» τους Μητσοτακικούς.

Αυτή είναι η εικόνα: Μαλλιά κουβάρια, κανονικά. Και το χειρότερο για αυτούς;

Τα νούμερα στην οικονομία βγαίνουν (καλύτερα από τα προβλεπόμενα), η χώρα βγαίνει από τα μνημόνια, με την κοινωνία όρθια και με ανάπτυξη συνεχιζόμενη και αυξανόμενη, ενώ οι εκλογές αργούν ακόμα! Δηλαδή, το τεράστιο χάος που επικρατεί αυτή τη στιγμή στο γαλάζιο στρατόπεδο αναμένεται να διευρυνθεί πολύ περισσότερο ακόμα, το προσεχές διάστημα.

Με αυτά τα δεδομένα, ποιος είπαμε ότι θα κερδίσει τις εκλογές του 2019;

Αχ, Κούλη…. Όλα αυτά σού τα έγραφε Το ΧΩΝΙ εδώ και πολύ καιρό. Κρίμα που δεν το διάβαζες. Ισως να μην είχες χρόνο. Όταν, όμως, μετά τη συντριπτική σου ήττα τις εκλογές θα σε έχουν ρίξει οι Νεοδημοκράτες, και θα είσαι ένας απλός βουλευτής, τότε σίγουρα θα έχεις την ευκαιρία να μας διαβάζεις περισσότερο και να αντιλαμβάνεσαι καλύτερα το τι συμβαίνει στο πολιτικό σκηνικό. Αχ, Κούλη….