Αν λένε κάτι οι δημοσκοπήσεις στον Τσίπρα, αυτό είναι «κάνε εκλογές στο τέλος, γιατί τότε θα τις κερδίσεις» Σάββατο, 03 Μαρτίου 2018 12:05


Ενα βασικό επιχείρημα, που αποτελεί και το κερασάκι σ’ όλες αυτές τις αναλύσεις που καταλήγουν να προβλέπουν πρόωρες εκλογές, είναι φυσικά η δυσμενής δημοσκοπική εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ΧΩΝΙ κρατάει ο ΜΑΝΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΟΣ

Δεν υπάρχει φιλο-εκλογικό κείμενο, που να μην επικαλείται τις δημοσκοπήσεις, βλέποντας πάντα σ’ αυτές μια διαρκή κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ, που μάλιστα –στα μάτια τους- είναι τόσο εμφανής, που τους οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο Τσίπρας σκέφτεται να πάει τώρα σε εκλογές, προκειμένου να χάσει με όσο το δυνατόν μικρότερη διαφορά γίνεται.

Για να μη μεγαλώσει άλλο η διαφορά, δηλαδή! Μόνο που η αλήθεια είναι τελείως διαφορετική! Η αλήθεια είναι ότι ΟΛΕΣ οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν δραματικό κλείσιμο της διαφοράς μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, το τελευταίο εξάμηνο, και μιλάμε για την περίοδο που όντως κυριάρχησαν στην επικαιρότητα τόσο το θέμα της Σαουδικής Αραβίας όσο και το ονοματολογικό των Σκοπίων.

> Συγκεκριμένα, η εταιρεία ALCO, που μετρούσε τη διαφορά στις 7 μονάδες το Σεπτέμβριο του 2017, την περασμένη εβδομάδα τη μέτρησε στις 4,9 μονάδες! 2,1 μονάδες κάτω η διαφορά μέσα σε 5 μήνες. Δηλαδή μείωση 30%!

> Η εταιρεία Metron Analysis, που επίσης δημοσίευσε δημοσκόπηση την περασμένη εβδομάδα καταγράφει μείωση της διαφοράς κατά 35,4%! Το Σεπτέμβριο του 2017 τη μετρούσε στις 9,9 μονάδες και το Φεβρουάριο φέτος στις 6,4!

> Πριν από δύο περίπου μήνες, είχε δημοσιεύσει δημοσκόπηση η Kάπα Research, τα αποτελέσματα της οποίας αποδείκνυαν ότι το τελευταίο εξάμηνο του περασμένου έτους (Ιούνιος 2017 – Δεκέμβριος 2017) η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων είχε μειωθεί κατά 31,5%! Τον Ιούνιο τη μετρούσε στις 7 μονάδες και το Δεκέμβριο τη μέτρησε στις 4,8 μονάδες.

Και οι παραπάνω αναφέρονται ενδεικτικά. ΟΛΕΣ οι μετρήσεις το ίδιο δείχνουν! Ασχετα από τους τίτλους που βάζουν τα μίντια που τις παραγγέλνουν (που συνήθως μιλάνε για «ταβάνιασμα» ή «σταθεροποίηση» της διαφοράς) η αλήθεια είναι ότι αν λέει κάτι η δημοσκοπική εικόνα στον Τσίπρα, αυτό δεν είναι «κάνε γρήγορα εκλογές» αλλά αντιθέτως του φωνάζει «καθυστέρησε όσο μπορείς».

Γιατί η πλάστιγγα έγειρε. Και τώρα, πια, αυτό δεν αλλάζει. Μόνο θα εντείνεται.

Η διαφορά μειώνεται δραστικά, σταθερά και με γοργούς ρυθμούς. Και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ακόμη 1,5 χρόνο γεμάτο (και βάλε) να κυβερνήσει. Που μάλιστα αυτός ο εναπομείνας χρόνος θα είναι όχι απλώς καλός, όχι απλώς ο καλύτερός του, αλλά ο καλύτερος χρόνος για την ελληνική οικονομία, από τότε που μπήκαμε στην κρίση. Γιατί θα είναι ο πρώτος χρόνος, που θα έχουμε βγει από την κρίση.

Ειδικά εκείνη την (υπέροχη) μέρα του Αυγούστου, που θα ανακοινωθεί το τέλος των μνημονίων, η δημοσκοπική πλάστιγγα θα γείρει κι άλλο! Η κλίση της θα μεγαλώσει. Και από τότε και μετά, ο Τσίπρας θα έχει άλλον ένα χρόνο στην εξουσία.

Διαβάστε ολόκληρη την ανάλυση "Γιατί δεν θα γίνουν εκλογές πριν το φθινόπωρο του 2019" Στο ΧΩΝΙ της Κυριακής

Δείτε ακόμηΕκλογές λόγω οικονομίας βλέπουν οι καταστροφολόγοι! Μα, θα πρέπει να είναι τυφλοί