Τα παραμύθια της (μιντιακής) Χαλιμάς: Η λάθος σύγκριση στις συντάξεις Δευτέρα, 07 Μαΐου 2018 20:23


Βασικό και θεμελιώδες στοιχείο της μαύρης προπαγάνδας είναι οι συνειδητά λανθασμένες συγκρίσεις που γίνονται μπροστά στα μάτια του λαού.

To XΩΝΙ κρατάει ο ΜΑΝΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΟΣ

Αυτό κάνουν συστηματικά και συντονισμένα όλα τα καταστροφολόγα συστημικά ΜΜΕ στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, παραπληροφορώντας συνειδητά τον πολίτη. Τώρα, αν το κάνουν συνειδητά ή από ασχετοσύνη, ας το κρίνει ο καθένας μόνο του. Τα παραδείγματα, πάντως, πάμπολλα…

Η λάθος σύγκριση στις συντάξεις

Όλα τα μίντια του τόπου ούρλιαξαν για τις μειώσεις που έφερε στις συντάξεις ο νόμος Κατρούγκαλου. Ούρλιαξαν, τσίριξαν, έβγαλαν τα σωθικά τους, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, συγκρίνοντας τις συντάξεις που έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ με εκείνες που έδινε η ΝΔ μέχρι το Δεκέμβριο του 2014.

Όμως, αυτή η σύγκριση είναι τελείως λάθος και παραπλανητική.

Διότι από 1/1/2015 θα ξεκινούσε η ισχύς του νόμου 3865/2010 των Λοβέρδου-Κουτρουμάνη, που μεταξύ άλλων προέβλεπε τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, η οποία θα εξαϋλωνε τελείως τις επικουρικές! Για το ΕΚΑΣ δεν συζητάμε, επίσης είχε τεθεί στο βωμό της επίτευξης των (υψηλότερων από αυτούς που ισχύουν σήμερα) στόχων πρωτογενούς πλεονάσματος, στους οποίους είχε δεσμευθεί ο Σαμαράς, και αυτό το αποδεικνύει το mail Χαρδούβελη (που προφανώς δεν έχει διαβάσει ποτέ κανένας γαλάζιος βουλευτής. Αλλιώς, δεν θα τολμούσαν να το επικαλούνται τόσο μαζικά. Επειδή δεν το έχουν διαβάσει, το κάνουν).

Αρα, οι συντάξεις των Ελλήνων, αν παρέμενε το 2015 ο Σαμαράς στην εξουσία, σήμερα θα ήταν χαμηλότερες για τους περισσότερους Ελληνες!!! Αυτή είναι η αλήθεια! Στην πραγματικότητα… ο Κατρούγκαλος δεν έκανε μειώσεις αλλά έδωσε αυξήσεις στις συντάξεις των μεσαίων στρωμάτων, σε σχέση με αυτά που είχαν ψηφίσει οι προηγούμενοι και ΕΥΤΥΧΩΣ ακύρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ πριν πλήξουν το λαό.

Και επειδή ακριβώς ο ΣΥΡΙΖΑ πρόλαβε και τις ακύρωσε αυτές τις -κλειδωμένες από το 2010- δραματικές μειώσεις και δεν τις έζησε στο πετσί του ο λαός, έρχεται τώρα η ΝΔ και κοροϊδεύει τον κόσμο, κάνοντας τη σύγκριση με αυτό που ούτως ή άλλως θα πέθαινε τη δωδεκάτη βραδινή της 31ης Δεκεμβρίου 2014!

Το γνωρίζουν οι Ελληνες αυτό το δεδομένο; Τους το λένε τα μίντια; Όχι φυσικά, γιατί ζούμε στην εποχή της συντονισμένης παραπληροφόρησης! Συγκρίνουμε τη σύνταξη του Κατρούγκαλου και με τις συντάξεις του 2014, που ούτως ή άλλως ήδη από το 2010 είχαν ακυρωθεί!!! Γιατί η αλήθεια είναι ότι ο νόμος Λοβέρδου ψηφίστηκε το 2010 αλλά είχε ημερομηνία έναρξης ισχύος… την 1/1/2015!

Και μετά ακούς το γαλάζιο επιχείρημα (ότι… «από εμάς οι δανειστές δεν ζητούσαν περικοπές στις συντάξεις στο πλαίσιο της αξιολόγησης που είχαμε αφήσει ανοικτή») και τρελαίνεσαι!!!

Μα, τι άλλο να ζητήσουν οι δανειστές από εκείνους, που είχαν αποδεχθεί ήδη πολύ μεγαλύτερες μειώσεις;;;; Αφού, όταν κυβερνούσαν αυτοί, δεν είχε τεθεί θέμα ακύρωσης του νόμου Λοβέρδου και οι δανειστές ήταν σίγουροι ότι θα εφαρμοστεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος!

Αυτή είναι η αλήθεια αλλά δεν τη λέει κανείς!!!

Και για αυτό άλλωστε ο Σαμαράς προκήρυξε εκλογές στο τέλος του 2014! Προσέξτε τη χρονική στιγμή! Εξάντλησε και το τελευταίο χρονικό περιθώριο (παραμονής του στην εξουσία), ΠΡΙΝ ΟΜΩΣ ξεκινήσουν οι τεχνικές αλλαγές στο σύστημα υπολογισμού των συντάξεων, που ήταν προγραμματισμένες για τον Ιανουάριο του 2015! Για να μη μάθει, δηλαδή, ο Ελληνας συνταξιούχος (που αποτελεί παραδοσιακή εκλογική βάση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ) τι σύνταξη θα του έδιναν! Την τελευταία στιγμή ο Σαμαράς μετέτρεψε τον Ιανουάριο σε προεκλογικό μήνα, έτσι ώστε να έχει θεσμική δικαιολογία η καθυστέρηση των τεχνικών αλλαγών στο σύστημα.

Σκεφτείτε ότι αν ο Σαμαράς εξαντλούσε την περίοδο διακυβέρνησής του μέχρι το Μάρτιο, ήδη οι συνταξιούχοι θα είχαν διαπιστώσει με τα μάτια τους δύο φορές (τέλη Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου) το τι σύνταξη είχε ετοιμάσει η προηγούμενη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ για αυτούς, κάτι που ενδεχομένως εκτόξευε τη διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ σε δυσθεώρητα επίπεδα!

Διαβάστε ΟΛΑ τα παραμύθια της (μιντιακής) Χαλιμάς αυτήν την Κυριακή Στο ΧΩΝΙ