Τα παραμύθια της (μιντιακής) Χαλιμάς: Η λάθος σύγκριση στην προστασία της α' κατοικίας Τρίτη, 08 Μαΐου 2018 12:27


Βασικό και θεμελιώδες στοιχείο της μαύρης προπαγάνδας είναι οι συνειδητά λανθασμένες συγκρίσεις που γίνονται μπροστά στα μάτια του λαού.

To XΩΝΙ κρατάει ο ΜΑΝΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΟΣ

Αυτό κάνουν συστηματικά και συντονισμένα όλα τα καταστροφολόγα συστημικά ΜΜΕ στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, παραπληροφορώντας συνειδητά τον πολίτη. Τώρα, αν το κάνουν συνειδητά ή από ασχετοσύνη, ας το κρίνει ο καθένας μόνο του. Τα παραδείγματα, πάντως, πάμπολλα…

Η λάθος σύγκριση στην προστασία της α' κατοικίας

Τα «πρωινάδικα της καταστροφής» το έχουν κάνει σημαία της αρρωστημένης προπαγάνδας τους. (Επιτέλους, θα έλεγε κανείς, που έγινε κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ και τα κανάλια –για αντιπολιτευτικούς λόγους- έδωσαν σημασία και στο συγκεκριμένο θέμα).

Καθημερινά, από το πρωί ως το βράδυ, sites, εφημερίδες και κανάλια ρίχνουν τα βέλη τους προς την κυβέρνηση για τη ρύθμιση που έφερε αναφορικά με την προστασία της α’ κατοικίας, κάνοντας τη σύγκριση με το τι ίσχυε το 2013 και το 2014.

Μόνο που αυτή η σύγκριση είναι τελείως λανθασμένη και παραπλανητική. Διότι και το 2013 και το 2014 είχε υπογραφεί ετήσια ανανέωση της προστασίας της α’ κατοικίας, που ίσχυε για εκείνες τις χρονιές αλλά η τρόικα είχε διατάξει να σταματήσει αυτή η προστασία από το 2015. Και μάλιστα, η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, μένοντας πιστή στις εντολές της τρόικας, στο τέλος του 2014 (όταν έφευγε από την εξουσία) ΔΕΝ ΥΠΕΓΡΑΨΕ την ανανέωση της προστασίας για τη νέα χρονιά!!!

Είχε γίνει θέμα τότε, άσχετα που σήμερα τα μίντια ΟΛΑ το ξεχάσανε! Απειλούσαν ότι θα παραιτηθούν γαλάζιοι βουλευτές για αυτό, άσχετα που δεν το έκαναν (σιγά μην το έκαναν). Πάντως, το δεδομένο είναι ότι η προθεσμία πέρασε και η κυβέρνηση δεν προνόησε για καμία προστασία καμίας α κατοικίας.

Συνεπώς, από 1/1/2015 αυτό που ίσχυε αναφορικά με την προστασία της α’ κατοικίας ήταν… 0%! Ένα κανονικό μηδέν!

Το πρώτο εξάμηνο του 2015, λοιπόν, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κλήθηκε να παλέψει απέναντι σ’ αυτό το 0% που είχαν αφήσει οι προηγούμενοι, και άρα οι δανειστές –με το επιχείρημα της συνέχισης του κράτους και της τήρησης των συμπεφωνημένων- το θεωρούσαν δικό τους κεκτημένο.

Και όμως, με τη διαπραγμάτευσή της πήρε αυτό το 0% και το έκανε 60% προστασία της πρώτης κατοικίας, που με συγκεκριμένες βάσιμες παραδοχές αυξάνει κι άλλο. Ωστόσο, ας κρατήσουμε το 60% και ελάτε να συγκρίνουμε με αυτό που άφησε η ΝΔ (η πραγματική σύγκριση). Αλήθεια, ποιο είναι μεγαλύτερο; Το 0 ή το 60;

Ας μας απαντήσουν ο Αυτιάς και ο Παπαδάκης, οι εδικοί…

Διαβάστε ΟΛΑ τα παραμύθια της (μιντιακής) Χαλιμάς αυτήν την Κυριακή Στο ΧΩΝΙ