Fuego στη βλακεία Παρασκευή, 18 Μαΐου 2018 14:16


Κυρία Φουρέιρα, μην τους ακούτε. Οι γνωστοί Ελληναράδες είναι, που απλώς θέλουν τώρα (που βρίσκεστε στην κορυφή) να κλέψουν λίγη από τη λάμψη σας. Αφήστε τους εκεί χαμηλά, που τους αρέσει. Και αδιαφορήστε πλήρως για όλους αυτούς. Ο λόγος τους αξίζει όσο το σκουπιδάκι που κόλλησε κάτω από το τακούνι σας.

To XΩΝΙ κρατάει ο ΜΑΝΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΟΣ

Ναι, η μουσική ενώνει τους ανθρώπους.
Όμως, αυτό ισχύει μόνο για τους ανθρώπους. Όχι για τα ζώα.

Ναι, η μουσική ξεπερνά τα σύνορα.
Αρκεί αυτά να μην έχουν καρφωθεί βαθιά μέσα στην ψυχή σου.

Ναι, ο ελληνικός λαός είναι φιλόξενος.
Όμως, εκτός από τους Ελληνες, υπάρχουν και τα ελληνοειδή.

Τι σχέση έχουν οι ρατσιστές με το ελληνικό ιδεώδες και τον ελληνικό πολιτισμό; Οσο η Eurovision με την πολιτική, προφανώς. Και όμως! Τρέχουν οι πολιτικάντηδες να βγάλουν τίτλο σε μια ανάρτηση, μπας και στιγμιαία προβληθούν, ακόμη και μέσω Eurovision! Αλλωστε, τώρα είχαν και ένα εύκολο θύμα μπροστά τους, μια Αλβανή!

Αλήθεια, όλοι αυτοί οι ρατσιστο-φασίστες θα έλεγαν τα ίδια, αν η Φουρέιρα ήταν από τη Γερμανία; Αλήθεια, όταν στο Euro 2004 πήγαμε με προπονητή Γερμανό, όλοι αυτοί οι ρατσιστο-φασίστες έλεγαν τα ίδια ή πανηγυρίζανε μαζί του;

Ααααα. Τώρα το κατάλαβα. Είναι όλοι οι ξένοι κακοί, εκτός από τους Γερμανούς. Συνεπώς, οι ρατσιστο-φασίστες έχουν πρόβλημα να εκπροσωπεί την Κύπρο ένας Αλβανός αλλά δεν έχουν πρόβλημα να εκπροσωπεί την Ελλάδα ένας Γερμανός!

FUEGO στη βλακεία

Δεκάδες μιντιακοί Ελληναράδες την έπεσαν στην Ελένη Φουρέιρα, αδιαφορώντας για την προσπάθειά της και στηλιτεύοντας…. την καταγωγή της! Και τι λένε με τη μεγαλύτερη δυνατή ηδονή; Ότι η Φουρέιρα έκρυβε την αλβανική καταγωγή της, στην αρχή! Γιατί ένιωθε «ένοχη», για αυτό την έκρυβε! Αρα, θεωρούν ότι αυτό-επιβεβαιώνονται κιόλας αυτοί που της τα χώνουν!

Καλό θα είναι, ωστόσο, να κάτσουν να σκεφτούν ότι όλα αυτά τα ήξερε και τα αντιλαμβανόταν πολύ καλά και η Φουρέιρα, προφανώς, έτσι δεν είναι;

Τα ήξερε πολύ καλά, όταν παρακαλούσε την Ελλάδα να την εμπιστευτεί για εκπρόσωπό της. Ηξερε ότι με όλη αυτή τη μιντιακή προϊστορία γύρω από το όνομά της, μια ενδεχόμενη αποτυχία της –ειδικά στην περίπτωση που εκπροσωπούσε την Ελλάδα- θα ισοδυναμούσε με την καλλιτεχνική της αυτοκτονία! Ολοι θα χρέωναν την «εθνική αποτυχία» ΤΕΛΕΙΩΣ πάνω της, με σημαία την αλβανική καταγωγή της. Αυτό θα προέβαλλαν από το πρωί ως το βράδυ, με πρόσημο μόνιμα αρνητικό. Εδώ, το κάνουν τώρα, που βγήκε δεύτερη και μάλιστα κατεβαίνοντας με άλλη χώρα! Φανταστείτε τι θα γινόταν, αν αποτύγχανε με την Ελλάδα!

Και όμως! Αυτή η κοπέλα, που λέγεται Ελένη Φουρέιρα, που ήρθε στην Ελλάδα από την Αλβανία με όνειρο να τα καταφέρει και έχει αποδειχθεί μια δουλευταρού από τις λίγες, όχι μόνο δεν θέλησε να την αποφύγει αλλά την επιδίωξε αυτή την αναμέτρηση.

Εκανε τα πάντα για να τραγουδήσει για τους Ελληνες στο μεγαλύτερο διαγωνισμό της Ευρώπης. Να διαγωνιστεί στο πιο υψηλό επίπεδο, γνωρίζοντας ότι σε περίπτωση αποτυχίας την περιμένει το τέλος της. Και ότι μάλιστα ειδικά στην περίπτωση της, ως «αποτυχία» θα μπορούσε να οριστεί ακόμη και η τέταρτη ή η τρίτη θέση. Αφού είναι Αλβανή;

Ηξερε ότι σ’ αυτή τη μάχη ΟΛΑ θα ήταν εναντίον της. Θα έπρεπε ή να τους κάνει όλους να την αγαπήσουν, βγαίνοντας πρώτη, ή αλλιώς πάνω σ’ εκείνη τη σκηνή της Eurovision θα έσβηνε το όνειρό της (της εθνικής αποδοχής) για πάντα. Η πρώτη ή τίποτα, στην ουσία ήταν για εκείνη.

Και όμως, η Φουρέιρα έκανε τα πάντα για να ανέβει σ’ εκείνη τη σκηνή. Γιατί ήξερε ότι μπορούσε να βγει πρώτη. Να τα παίξει ΟΛΑ για ΟΛΑ, και να κερδίσει.

Ακούστε εδώ ελληνική μαγκιά!

Ε, λοιπόν, είστε «μεγάλο μαγκάκι», κυρία Φουρέιρα. Αυτό μας αποδεικνύει η στάση σας.

ΥΓ. Από την άλλη, η Ελληνίδα Γιάννα Τερζή, που έζησε όλο αυτό από τελείως διαφορετική πλευρά (δηλαδή ήξερε ότι ακόμη και αν αποκλειστεί, θα τύχει της αμέριστης μιντιακής συμπαράστασης λόγω του ονόματος του πατέρα της), μόλις αποκλείστηκε από τον τελικό, βγήκε και ευχήθηκε καλή επιτυχία στη Βουλγάρα! Όχι στη Φουρέιρα από την Κύπρο. Στη Βουλγάρα. Ασχολίαστο.

ΥΓ2. Κατά την επιστροφή της στην Αθήνα, όσο η Φουρέιρα βρισκόταν στο χώρο των αποσκευών, πήγε ένα 7χρονο σγουρομάλλικο αγοράκι και της είπε «Ελένη, ήσουν η καλύτερη από όλους», τη στιγμή που η μητέρα του της έλεγε «Είμαστε Ελληνες και ήρθαμε να σε δούμε στην Πορτογαλία, γιατί θεωρούμε ότι εκπροσωπούσες και εμάς». Η Φουρέιρα σχεδόν βούρκωσε. Γιατί άκουγε αυτό που ήθελε, αυτό που ικανοποιούσε τη μεγαλύτερή της αγωνία. Να άρεσε στους Ελληνες. Αυτό την ένοιαζε από την πρώτη στιγμή. Από την άλλη μέρα, βέβαια, άρχισε να ακούει ότι εκείνη φταίει τόσο για τους Βαλκανικούς πολέμους όσο και για τη χρεοκοπία της χώρας. Ας κρατήσει μέσα της αυτά που της είπε το σγουρομάλλικο αγοράκι και ας πετάξει στα σκουπίδια τους άλλους. Αυτή είναι συμβουλή μας.