Επούλωση μνημονιακών πληγών: Μέτρα-«ανάσα» για τους εργαζόμενους Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2018 21:35


Αύξηση του κατώτατου μισθού, επαναφορά συλλογικών διαπραγματεύσεων και καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας διαμορφώνουν (θετικά) την επόμενη μέρα του Ελληνα εργαζόμενου, στη μεταμνημονιακή εποχή.

Σε μεταμνημονιακούς ρυθμούς κινείται ήδη η κυβέρνηση, ρίχνοντας το βάρος στη δύσκολη μάχη υπέρ του κόσμου της εργασίας, ο οποίος δοκιμάστηκε σκληρά στα χρόνια της κρίσης αλλά τώρα ήρθε η ώρα να δει σιγά-σιγά τη ζωή του να αλλάζει προς το καλύτερο.

Στο πλαίσιο αυτό έχει δρομολογηθεί μια σειρά από μέτρα, που θα σβήσουν τις ανορθογραφίες των μνημονίων σε βάρος των εργαζομένων.


ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΑΔΗΛΩΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Ηδη, την περασμένη Τρίτη ψηφίστηκε στη Βουλή με ευρεία πλειοψηφία το νομοσχέδιο για την αδήλωτη ή υποδηλωμένη εργασία, το οποίο δίνει κίνητρα στους εργοδότες –μέσω μειωμένων προστίμων- να προχωρήσουν σε προσλήψεις των «μαύρων» υπαλλήλων με σύμβαση εργασίας πλήρους απασχόλησης.

Με το νόμο αυτό σε ισχύ μπαίνουν, ακόμη, οι διατάξεις για τη διαγραφή οφειλών ασφαλισμένων, που είχαν χρεωθεί διπλές εισφορές προς τον τέως ΟΑΕΕ, αλλά και για την απλοποίηση της διαδικασίας εγγραφής των αγροτών στα μητρώα ασφαλισμένων του ΕΦΚΑ.


ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΩΤΑΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ

Η αύξηση του κατώτατου μισθού θεωρείται δεδομένη και το στοίχημα για την κυβέρνηση είναι να καταφέρει να την υλοποιήσει το φθινόπωρο του 2018. Oπως και να ‘χει, το σίγουρο είναι ότι θα υπάρξει σταδιακή αναπροσαρμογή από τα 581 ευρώ, που είναι σήμερα, στα επίπεδα προ κρίσης, δηλαδή στα 751 ευρώ.

Μέχρι τώρα, ένα από τα σενάρια που εξετάζονταν ήταν η αντιγραφή του πορτογαλικού μοντέλου με ομαλή αύξηση των μισθών σε τρεις ή τέσσερις ετήσιες δόσεις. Ωστόσο, ένα άλλο ενδεχόμενο που έχει μπει στο τραπέζι είναι να γίνουν αυξήσεις της τάξης του 6,5% ανά εξάμηνο, ώστε μέχρι το τέλος του 2020 να έχει αποκατασταθεί πλήρως η μνημονιακή «ζημιά».


ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Ανακούφιση στους ανθρώπους της εργασίας προσφέρει και η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων με το τέλος του προγράμματος, τον Αύγουστο του 2018. Ετσι, μεταξύ άλλων, αναμένεται να «ξεπαγώσουν» ξεχασμένα επιδόματα, όπως το επίδομα γάμου ή άλλα κλαδικά, ενώ επανέρχεται το καθεστώς των πολυετιών (σ.σ. οι προσαυξήσεις που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι λόγω προϋπηρεσίας)ανά κλάδο και ανά εργοδότη.

Στόχος είναι τόσο οι κλαδικές όσο και η νέα γενική συλλογική σύμβαση εργασίας να έχουν τεθεί σε ισχύ από την 1/1/19.

Ολόκληρο το ρεπορτάζ Στο ΧΩΝΙ αυτήν την Κυριακή