Η κυβέρνηση ετοιμάζει αντεπίθεση σ’ όλα τα μέτωπα Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2018 11:08


ΣΟΚ για ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που πλέον αντιλαμβάνονται ότι η ακατάσχετη καταστροφολογία όχι μόνον δεν τους έσωσε αλλά τώρα πια μετατρέπεται σε μπούμερανγκ εναντίον τους.

Ακύρωση της δέσμευσης για περικοπές συντάξεων (έρχεται και ας τρέμουν όσο θέλουν), ενίσχυση κοινωνικής πολιτικής, περαιτέρω χαλάρωση capital controls, αύξηση κατώτατου μισθού, επαναφορά συλλογικών διαπραγματεύσεων, ενίσχυση ανθρώπινου δυναμικού στα νοσοκομεία, κάθαρση μέχρι το κόκκαλο. Αυτά βάζει μπροστά η κυβέρνηση ενόψει του πιο «καυτού» πολιτικά φθινοπώρου των τελευταίων ετών. Και τα καλύτερα έρχονται στον τομέα της δικαιοσύνης. Εχοντας ήδη ρυθμίσει το χρέος και έχοντας ήδη βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια, ποιος κερδίζει τις επόμενες εκλογές, είπαμε;

Από τις μιντιακές ήττες… στις γαλάζιες πίκρες

Η κυβέρνηση άντεξε. Και τώρα αντεπιτίθεται, είναι φανερό. Αυτά που θα δούμε το φθινόπωρο του 2018, της χρονιάς που η Ελλάδα βγήκε από τα μνημόνια, θα τα θυμόμαστε για χρόνια στην πολιτική κουβέντα αυτού του τόπου. Γιατί αυτά που έρχονται ούτε που μπορούσε να τα διανοηθεί μέχρι σήμερα η αντιπολίτευση (ενν. ότι θα πετύχαινε ποτέ εκείνη στη διαπραγμάτευσή της με τους δανειστές), ούτε πολύ περισσότερο τα περίμεναν τα ελληνικά μίντια, που ούτως ή άλλως είχαν εθιστεί στη γαλάζια ναρκωτική ουσία και έψαχναν -όπως και ψάχνουν ακόμα- εναγωνίως ήττες της κυβέρνησης παντού!

Και κοιτάξτε να δείτε, τώρα, που από τις μιντικές ήττες, φτάσαμε στην εποχή που ο λαός θα δει αύξηση κατώτατου μισθού! Αλήθεια, πώς θα δικαιολογήσουν αυτό το χάσμα στους ακροατές τους όλοι αυτοί οι τηλε-συνάδελφοι της καταστροφής; Θα τους πουν ότι είναι και αυτό μια κυβερνητική ήττα;

Και θα το πιστεύουν; Μήπως είναι ήττα η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων; Τα αφεντικά τους (οι μιντιάρχες) διαφωνούν με την επαναφορά, είναι ολοφάνερο. Όμως, μπορούν να το εξηγήσουν αυτό πειστικά στους εργαζόμενους τηλεθεατές και αναγνώστες τους; Καλή τύχη, να τους ευχηθούμε…


Αντεπίθεση στον τομέα της κάθαρσης

Η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου από την πρώτη στιγμή ξεκίνησε και υποστηρίζει μια συντονισμένη προσπάθεια εξυγίανσης του δημόσιου τομέα, στήνοντας εξεταστικές επιτροπές, που έχουν παράξει ιστορικής αξίας κοινοβουλευτικό έργο. Το ότι τα συστημικά μίντια δεν έχουν αναδείξει όλα αυτά στο βαθμό που χρειάζεται για να ενημερωθεί σωστά ο λαός, δεν χρειάζεται καν να το συζητάμε. Αλλωστε, μία ιστορική επιτροπή ήταν αυτή για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ, που αφορούσε τους ίδιους τους καναλάρχες προσωπικά, για αυτό και κλήθηκαν ένας ένας στην επιτροπή να καταθέσουν! Και επιτέλους, τους είδαμε να καταθέτουν, να δίνουν εξηγήσεις ή και να ομολογούν!

Με εκείνη την περιβόητη ατάκα του υιού Ψυχάρη, περί δανείου που πήρε «με αέρα», να ηχεί για πάντα στα αυτιά του ελληνικού λαού ως απολύτως ενδεικτική του τι γινόταν.
Και μετά, ξεκίνησε η επιτροπή για το χώρο της Υγείας ενώ ταυτόχρονα έσκασε και η βόμβα Novartis. Και δείτε πώς ήρθαν έτσι τα πράγματα, που τα εισαγγελικά πορίσματα και οι διώξεις -για να αρχίσουν να μπαίνουν τα πράγματα στη θέση τους και να καταλάβουμε το τι πραγματικά έγινε- αναμένεται να «σκάσουν» μέσα στο φθινόπωρο. Αυτό το υπέροχο φθινόπωρο του 2018, το πρώτο μετά από 8 χρόνια μνημονιακής σκλαβιάς.


Αντεπίθεση στο χώρο της οικονομίας

Δεν ξέρουμε αν το έχουν αντιληφθεί οι επικοινωνιολόγοι της ΝΔ, πάντως το δεδομένο είναι ότι όταν φτάσουμε στις εκλογές, η ελληνική οικονομία θα έχει καταγράψει 10 συνεχόμενα τρίμηνα με ανάπτυξη! 10 συνεχόμενα! Αυτό λένε όλες οι προβλέψεις και οι εκτιμήσεις και πλέον το αποδέχεται και η ΝΔ. Δεν είναι εξάλλου τυχαίο ότι τελευταία η αντιπολίτευση έχει αφήσει το «η κυβέρνηση μας οδηγεί στην ύφεση» και έχει μετατοπιστεί στο «εντάξει, ανάπτυξη έχουμε, απλώς δεν είναι αρκετά μεγάλη». Είναι μια μετατόπιση, όπως και να το δει κανείς…

Βέβαια, στην πραγματικότητα, δεν ισχύει ούτε το τελευταίο επιχείρημα που ανακάλυψε, περί δήθεν μειωμένης ανάπτυξης σε σχέση με τις άλλες χώρες της Ευρώπης, μιας και το αποτέλεσμα του α’ τριμήνου (+2,3% ανάπτυξη στην οικονομία) είναι από τα μεγαλύτερα μεταξύ των εταίρων!

Με απλά λόγια, ένα αποτυχημένο –συγκυριακό- επικοινωνιακό εφεύρημα χωρίς ουσία αποτέλεσε το γαλάζιο επιχείρημα, που ήρθε στη συνέχεια να τσαλακωθεί σαν παλιόχαρτο και να πεταχτεί στα σκουπίδια, μόλις ανακοινώθηκαν τα επίσημα αποτελέσματα του α’ τριμήνου του νέου έτους! Αυτού του υπέροχου 2018, που θα το μνημονεύουμε για πάντα στην Ιστορία, ως τη χρονιά που βγήκαμε από τα κωλομνημόνια.


Μη χάσετε για κανένα λόγο Το ΧΩΝΙ αυτήν την Κυριακή!