Καθηγητής κοινωνιολογίας μήνυσε τον Αδωνι Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2018 13:26


Σε ένα από τα γνωστά του... παραληρήματα, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αδωνις Γεωργιάδης τα είχε βάλει με το μάθημα της Κοινωνιολογίας.

«Και αυτό (σ.σ. το μάθημα Λατινικών) πάτε και το αντικαθιστάτε με την Κοινωνιολογία. Δηλαδή με ένα μάθημα απλώς για να κάνουν τα παιδιά αριστερά» είχε χαρακτηριστικά δηλώσει κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εμφάνισης του στο Blue Sky ενώ έκανε αναλόγου ύφους τοποθετήσεις και σε άλλα μέσα ενημέρωσης.

Μόνο που αυτή τη φορά, η απάντηση που έλαβε ο Γεωργιάδης ήταν ηχηρή: Ο καθηγητής του τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Στράτος Γεωργούλας κατέθεσε αγωγή εναντίον του Γεωργιάδη. Ο πανεπιστημιακός που μετέχει στη συγγραφική ομάδα στην οποία ανατέθηκε η συγγραφή του σχολικού βιβλίου της Κοινωνιολογίας της Γ' Λυκείου, διεκδικεί αποζημίωση, αλλά ζητεί και την προσωπική κράτηση του κυρίου Γεωργιάδη έως έναν χρόνο, κάνοντας λόγο για συκοφαντικά ψεύδη από πλευράς του! Μάλιστα, ο καθηγητής επισημαίνει πως οι δηλώσεις του είχαν ως αποτέλεσμα να πληγούν «η επιστημονική του ευσυνειδησία, εγκυρότητα και αξιοπιστία, καθώς επίσης και η ηθική ακεραιότητα και η αξιοπρέπειά του ως ατόμου».

Οπως αναφέρει στη αγωγή του ο κ. Γεωργούλας, ο κ. Γεωργιάδης «εμφανίζει τα σχολικά αυτά βιβλία (περιλαμβανομένων πρωτίστως των σχολικών βιβλίων Κοινωνιολογίας Γ' Λυκείου) όχι ως επιστημονικά συγγράμματα, τα οποία έχουν συγγραφεί με την επιστημονική αντικειμενικότητα που απαιτείται, ιδίως εφόσον πρόκειται για σχολικά βιβλία που απευθύνονται σε ανήλικους μαθητές Λυκείου, αλλά ως βιβλία-εργαλεία, τα οποία έχουν δήθεν συγγραφεί κατά παραγγελία προκειμένου να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένους ιδεολογικούς σκοπούς και ειδικότερα προκειμένου να προβάλλουν μεροληπτικά την αριστερή ιδεολογία».