Μ. Παπαδοπούλου: «Άστοχες, ανεπίτρεπτες και προσβλητικές οι δηλώσεις Ζουράρι» Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2018 13:46

Την πλήρη εναντίωσή της στις δηλώσεις του υφυπουργού Παιδείας, Κ. Ζουράρι για τον Ολυμπιακό και τον Άρη, που οδήγησαν στη χθεσινή παραίτησή του, εξέφρασε η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου.

«Οι δηλώσεις αυτές είναι άστοχες, ανεπίτρεπτες και προσβλητικές. Είναι εκτός των δικών μας πιστεύω και δεν υιοθετούμε τέτοιου είδους θέσεις» ανέφερε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM.

«Οι πληροφορίες μου αναφέρουν ότι υπήρξε συζήτηση με τον κ. Καμμένο και του ζητήθηκε παραίτηση από το υπουργείο. Μετά τις δηλώσεις του, υπήρξε και ακαριαία αντίδραση από τους ΑΝΕΛ Θεσσαλονίκης» πρόσθεσε διευκρινίζοντας παράλληλα πως από ό,τι γνωρίζει «ο κ. Ζουράρις παραμένει στην Κ.Ο. των ΑΝΕΛ».

Αναφορικά με το Σκοπιανό δήλωσε πως η θέση των ΑΝΕΛ είναι «πάγια και σαφής».« Είναι η εθνική θέση, όπως διαμορφώθηκε και συμφωνήθηκε στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών το 1992. Εμείς λέμε όχι χρήση του όρου Μακεδονία και παραγώγων του, γιατί το όνομα για εμάς συνδέεται απόλυτα με θέματα ταυτότητας και αλυτρωτισμού. Ξεκινά μια διαπραγμάτευση, θέλουμε να υπάρξει λύση στο Σκοπιανό. Για την αλλαγή της θέσης αυτής θα πρέπει να υπάρξει σύγκλιση πολιτικών αρχηγών» σημείωσε.

Ξεκαθάρισε επίσης πως «δεν τίθεται θέμα να γίνει τώρα δημοψήφισμα» και συμπλήρωσε πως οι ΑΝΕΛ έχουν εκφράσει την εμπιστοσύνη τους στον υπουργό Εξωτερικών.