Θ. Φωτίου: Το 92% των οικογενειών θα δουν μεγάλες αυξήσεις στα οικογενειακά επιδόματα Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2018 15:26

Τη βεβαιότητα ότι η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει τις μειώσεις στα οικογενειακά επιδόματα μέσα στο 2018 εξέφρασε η Θεανώ Φωτίου από το βήμα της Βουλής, εξηγώντας ότι το 92% των οικογενειών θα δουν μεγάλες αυξήσεις στα οικογενειακά επιδόματα.

Η αρμόδια αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης κατηγόρησε ακόμη την Ν.Δ. για καταστροφολογία και ψεύδη αναφορικά με την κριτική της στο ζήτημα των επιδομάτων

«Θα αντιμετωπίσουμε αυτές τις μειώσεις μέσα στο 2018» τόνισε η Θ. Φωτίου αναφερόμενη στις περιπτώσεις των 50.000 τρίκτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών που θα δουν μειώσεις στα οικογενειακά επιδόματα. Η Θ. Φωτίου επισήμανε ότι το 92% των οικογενειών θα δουν μεγάλες αυξήσεις στα οικογενειακά επιδόματα και κατηγόρησε για καταστροφολογία και ψεύδη την Ν.Δ. αναφορικά με την κριτική της στο ζήτημα των επιδομάτων.

«Γνωρίζουμε ότι δημιουργούνται προβλήματα όταν ένα σύστημα επανασχεδιάζεται, χρειάζεται μια περίοδος προσαρμογής» σημείωσε η Θ. Φωτίου υπογραμμίζοντας ότι 738.000 οικογένειες σε σύνολο 800.000 θα δουν μεγάλες αυξήσεις στα επιδόματα που λαμβάνουν, ενώ το ίδιο θα συμβεί και για τις 50.000 από τις 100.000 τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες. Επίσης, οι μειώσεις θα είναι πολύ μικρές για τις μισές από τις συνολικά 50.000 τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες που θα δουν μειώσεις στα επιδόματα.

Οι δανειστές δεν ήθελαν να δοθεί ούτε ένα ευρώ για το παιδί

«Το παιδί έχει τις ίδιες ανάγκες, όνειρα και προσδοκίες», όσα μέλη κι αν έχει η οικογένειά του πρόσθεσε η Θ. Φωτίου και τόνισε την επιτυχία της κυβέρνησης να κατευθύνει πόρους ύψους 315 εκατ. ευρώ αποκλειστικά για το παιδί, ενώ οι δανειστές δεν ήθελαν να δοθεί ούτε ένα ευρώ. Η κυβέρνηση πρόσθεσε 260 εκατ. ευρώ στα 650 εκατ. ευρώ για οικογενειακά επιδόματα που παρέλαβε, μια αύξηση 40%.

Η Θ. Φωτίου κατηγόρησε το «προηγούμενο καθεστώς» ότι χρησιμοποίησε τις τρίτεκνες και πολύτεκνες «ως φύλλο συκής», ώστε «να κρύψει την ανυπαρξία πολιτικής για το δημογραφικό» θυμίζοντας ότι δεν εφαρμόστηκε κανένα από τα 10 μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος που είχε προτείνει το διακομματικό πόρισμα του 1993. Η Θ. Φωτίου επισήμανε ότι το δημογραφικό δεν αντιμετωπίζεται μόνο με επιδόματα, αλλά και με ενθάρρυνση της ασφάλειας με μείωση της ανεργίας και την μείωση της φτώχειας, ιδιαίτερα της παιδικής.